NiSi staat bekend om zijn camerafilters van hoge kwaliteit. Onlangs is het True Color ND-Vario filter geïntroduceerd. Dit variabel grijsfilter maakt een lichtreductie van 1 tot en met 5 stops mogelijk. Het filter geeft bijna geen kleurzweem en laat geen ‘X’ zien. Wij praten je bij.

True Color en ND-Vario gecombineerd

NiSi brengt in dit filter drie belangrijke eigenschappen samen:

 • Het filter geeft de kleuren natuurgetrouw weer. Er is nauwelijks sprake van een zichtbare kleurzweem
 • En je kunt met één filter de sluitertijd traploos verlengen van 1 tot en met 5 stops
 • Nabij en op 5 stops heb je geen last van een ‘X’ in het beeld, je ziet slechts een schaduw die in de nabewerking eenvoudig kan worden verwijderd
Het NiSi True Color ND Vario Filter heeft een hasndige knop waarmee je de sterkte instelt.

Het NiSi True Color ND-Vario filter bestaat uit 2 polarisatiefilters die in 1 filter zijn gecombineerd. Het filter is verkrijgbaar in diameters van 40.5mm tot en met 95mm.

Het True Color ND-Vario filter

Dit filter is gebaseerd op het True Color polarisatiefilter. En dat filter kennen we goed. Dat betekent dat de kleuren als kleurecht over komen. Er zal nauwelijks een verschil zijn als je foto’s die met en zonder dit filter maakt vergelijkt. Deze kleurechtheid blijft behouden, ongeacht op welke sterkte je met dit filter fotografeert. Dat is niet alleen handig in de fotografie maar ook in de videografie.

De belangrijkste kenmerken van het NiSi True color ND-VARIO filter

We zetten de belangrijkste voordelen nog eens kort op een rijtje:

 • Superhandig variabel grijsfilter
 • True Color: de kleuren worden natuurlijk weergegeven
 • Je kunt de sluitertijd traploos verlengen
 • Behaalt de aangegeven lichtreductie van 1-5 stops
 • Geen ‘X’ in beeld op de maximale sterkte
 • Details blijven behouden
 • Door de nano coating is het filter zeer eenvoudig schoon te houden en te maken
 • Geen last van reflecties door het filter zelf

Review van het nisi True color ND-VARIO filter

We hebben het filter net kunnen testen. De review lees je in het fotografieblog. We kunnen je alvast vertellen dat dit filter doet wat het belooft.

Filters bestellen

Wil je dit NiSi True Color ND-VARIO 1-5 stops filter bestellen? Er zijn verschillende maten van 40.5mm tot en met 95mm beschikbaar, afhankelijk van de diameter van je objectief.

Ben je op zoek naar een iets goedkoper filter of een filter waarmee je de sluitertijd nog verder kunt verlengen? Kies dan voor het NiSi ND-VARIO filter. Ten opzichte van het True Color filter zul je een iets iedere schaduw en iets meer kleurzweem zien. Je zult de foto’s naast elkaar moeten leggen om echt een verschil te zien.

Workshops waarin je met filters fotografeert

Wil je ontdekken hoe het fotograferen met filters is? Niet alleen met lange sluitertijden fotograferen, maar ook belichtingsproblemen met grote contrasten verminderen? Wij hebben praktische workshops voor jou. Je kunt de NiSi filters testen en we hebben maar liefst 6 complete sets van NiSi ter beschikking. Dit zijn sets met een filterhouder en inschuiffilters, dus geen variabel ND-filter. Je ontdekt precies hoe de filters werken en wat je er technisch en creatief gebied mee kunt doen.

Zonsopkomst tijdens de privé masterclass kustfotografie met lange sluitertijden
Prive Masterclass Kustfotografie Met Lange Sluitertijden 7 Beterelandschapsfoto

Vind je het leuk om met ons in de gebieden te fotograferen waar we regelmatig met filters fotograferen? In groepen van maximaal 10 deelnemers en met 2 professionele fotografen die jou begeleiden ga je op pad.

DSC8396 Beterelandschapsfoto
AAF1728 Beterelandschapsfoto

Wil je meer weten over het fotograferen met lange sluitertijden? Eerder schreven we een artikel voor onze website.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Beterelandschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, unieke fotoreizen, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Mindshift.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.