Walkstool is een Zweeds bedrijf dat comfortabele en kwalitatief goede ‘stools’ maakt die je als natuurfotograaf kunt gebruiken. Ga je langer op pad en wil je comfortabel kunnen zitten? Dan is een Walkstool een goede oplossing. Welke Walkstool bij je past ontdek je in de keuzehulp voor Walkstool.

Walkstools worden in verschillende maten met verschillende kenmerken gemaakt. Daarom is het handig om deze keuzehulp voor Walkstool door te nemen zodat je de juiste keuze kunt maken.

Wil je eerst weten hoe goed Walkstool is? Lees dan onze review over de Walkstool Comfort 55.

Keuzehulp voor Walkstool

Door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden maak je snel de keuze voor de juiste Walkstool. We helpen je erdoor heen.

Kies ik een Walkstool Basic of Walkstool Comfort?

Walkstool maakt 2 verschillende series. De Basic en de Comfort. Als je de Walkstool weinig gaat gebruiken is een model uit de Basic Serie voldoende. Zeker als het maximale draaggewicht minder dan 150 kilogram kan zijn.

Modellen in deze serie zijn maar op één hoogte te gebruiken en het zitoppervlak is iets kleiner ten opzichte van de Comfort serie. Toch is het zitoppervlak zo’n 20% groter dan van concurrerende merken.

Ben je van plan de Walkstool frequent te gebruiken en/of moet het draaggewicht meer dan 150 kilogram zijn, dan kies je voor een stool uit de Comfort serie.

Modellen uit de Comfort serie zijn op twee hoogtes te gebruiken en hebben een groter zitoppervlak. Het zitoppervlak is 40-80% groter dan dat van concurrerende merken.

Welke hoogte kies ik?

We gaan verder met de keuzehulp voor Walkstool.

De hoogte van de Walkstool die je kiest is erg belangrijk voor het comfort dat je ervaart en afhankelijk van je eigen lengte.

Ben je wat kleiner en kies je een hoge Walkstool, dan zal het zitcomfort afnemen. Dit geldt natuurlijk ook als je groter bent en een klein model neemt.

Omdat iedereen anders is, is het lastig om exact aan te geven bij welke lichaamslengte een bepaalde Walkstool het beste past. Om je een voorbeeld te geven: met onze eigen lengte van iets meer dan 180 centimeter vinden we de zithoogte van 55 centimeter erg prettig, terwijl de gemiddelde zithoogte van stoelen zo’n 45 centimeter is.

Als je daarvan uitgaat, zou je bij een lengte van minder dan 170 centimeter voor het 45 centimeter hoge model kunnen kiezen. En bij een lengte van meer dan 185 centimeter kies je voor een model van 65 centimeter. Maar dit is subjectief. De ene fotograaf zit nu eenmaal liever hoger of lager dan de andere.

Een andere manier om de hoogte van je Walkstool te bepalen is om op een in hoogte verstelbare stoel te gaan zitten. Zorg er dan voor dat de hoek tussen je bovenbeen en onderbeen 90 graden is. Vervolgens kun je de zithoogte meten. En kies je de Walkstool die dan het best passend is.

Voor de volledigheid tref je hieronder nog het overzicht aan.

De modellen die je in de keuzehulp voor Walkstool tegenkomt.

Heb ik nog accessoires nodig?

Dat hangt er helemaal van af. Walkstool heeft een handige accessoire. De Walkstool Steady. Deze accessoire bevestig je onder de poten. Daardoor kunnen de poten minder makkelijk wegschuiven. Zelf hebben we deze accessoire niet getest omdat we juist de kwaliteit en comfort van de Walkstool zelf wilden testen.

Keuzehulp voor Walkstool: Alle voordelen nog eens op een rijtje

We zetten alle voordelen nog eens op een rijtje:

  • Compact en gemakkelijk mee te nemen
  • Lichtgewicht
  • Aluminium constructie
  • Comfortabel
  • Duurzaam en solide
  • Comfort serie heeft twee zithoogtes

Lees hier de review van de Walkstool Comfort 55.

Walkstool kun je bij ons bestellen

Je kunt alle Walkstool modellen bij ons bestellen. In de webshop ontdek je ze allemaal.

Ontdek onze andere keuzehulpen

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, unieke fotoreizen, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Mindshift.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 7 simpele stappen“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *