Met Lensbaby in macrofotografie maak je creatieve foto’s. Regelmatig nemen we dan ook een Lensbaby mee. In dit blog bekijken we de soft focus II optic voor de Lensbaby Composer Pro II.

Lensbaby in macrofotografie

Voor ons is macrofotografie één van de favoriete takken van natuurfotografie. Vaak fotograferen we met een gewoon macro objectief. Maar regelmatig nemen we een Lensbaby mee.

Met Lensbaby objectieven maken wij de meer abstracte macrofoto’s. Zo houden we macrofotografie afwisselend en uitdagend.

Afhankelijk waar we zin in hebben kiezen we een Lensbaby. Vaak kiezen we voor de Composer Pro II merken we.

Wat is Lensbaby

Lensbaby is een Amerikaanse fabrikant van objectieven.

De focus ligt helemaal op creatieve objectieven met verschillende verrassende effecten. Optimale scherpte staat zeker niet bovenaan op het lijstje. Creatieve effecten en handmatig scherpstellen wel. Dat maakt Lensbaby tot een veelzijdig en creatief merk.

Meer weten over Lensbaby

We schreven al eerder enkele blogs over Lensbaby. Als je daar meer over wilt weten, lees dan nog even verder:

Soft focus II optic

Enige tijd geleden bracht Lensbaby de soft focus II optic uit. Deze optic, simpel gezegd een verwisselbaar lensje, past in de Composer Pro II. Wij gebruiken deze Lensbaby in macrofotografie. Voor het gebruik van de optic heb je de Composer Pro II nodig. Heb je die niet? Geen probleem. Dan kies je voor de soft focus II met vaste behuizing.

Het effect van de Soft focus II laat zich al raden: met deze optic maak je foto’s met het soft focus effect.

Voorbeeldfoto

Nu is Lensbaby echt niet alleen voor macrofotografie geschikt. Je kunt een Lensbaby voor elk type fotografie gebruiken. Maar de resultaten zijn minder voorspelbaar. Daarom vraagt het fotograferen met Lensbaby enige oefening.

Lensbaby in macrofotografie met de soft focus II optic

Double Glass optic II

De Lensbaby Double GLass II is een optic met een brandpuntafstand van 50mm. De optic past in de Lensbaby Composer Pro. De Double Glass optic is van metaal en voelt zeer degelijk aan.

Bij grote diafragma’s van f2.5 tot f5.6 is het effect optimaal. De onscherpte aan de randen van de foto’s goed zichtbaar. Deze optic is iets scherper dan de Soft Focus II 50m optic.

Workshops waarin je Lensbaby objectieven kunt testen

Wil je een Lensbaby in macrofotografie testen? Dat kan. In enkele workshops kun je een Lensbaby lenen van ons. Er zijn maximaal 10 deelnemers en je krijgt persoonlijke begeleiding van 2 fulltime fotografen.

De volgende objectieven zijn beschikbaar:

Nikon F: Velvet 56, Composer Pro II
Nikon Z: Composer Pro II
Canon EF: Velvet 85, Composer Pro II
Sony E: Composer Pro II
Fuji X: Composer Pro II 

Voor alle Composer Pro II zijn de volgende optics te leen: Edge 35, Sweet 50, Sweet 80, Soft focus II 50, Double Glass II 50.

High en low key

20210526 G8A5965 klein Betere Landschapsfoto

abstractie

AAD2687 Betere Landschapsfoto

Creatieve bokeh

Workshop Macrofotografie Creatieve Technieken 12 Betere Landschapsfoto

Je kunt de Lensbaby objectieven ook in de masterclass macrofotografie lenen.

Of bekijk alle workshops macrofotografie.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *