Ontdek de tips en workflow van de pro's
Lezingen op topniveau

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf de mooiste foto’s maakt? Of heb je interesse in een bepaald thema en wil je alle ins and outs leren kennen? Of wil je gewoon een leuke presentatie met mooie foto’s? Als specialisten in de landschaps-, kust- en macrofotografie ben je bij ons aan het juiste adres. Graag geven we een lezing over natuurfotografie.

Lezingen fotografie met veel praktische tips en voorbeelden

Alle lezingen duren anderhalf tot twee uur. We laten je veel foto’s zien en vertellen bij een aantal foto’s precies hoe die zijn gemaakt. Per thema vertalen we de voorbereiding en techniek naar de praktijk. Je krijgt veel tips en adviezen zodat je zelf mooiere foto’s kunt maken. Natuurlijk kun je al je vragen stellen. Dat maakt de lezing natuurfotografie interactief en veel leuker en leerzamer.

Een lezing over natuurfotografie kan op verzoek worden onderbroken met een kleine pauze. En natuurlijk passen we het ervaringsniveau aan aan de deelnemers.

Een lezing over natuurfotografie is compleet

Onze lezingen over natuurfotografie zijn compleet. Je kunt ze zelfs zien als een miniworkshop. We geven je veel waardevolle tips, voorbeelden en inzichten die je direct zelf in de praktijk kunt toepassen.

De lezing natuurfotografie duurt anderhalf tot twee uur. Technische aspecten presenteren we op een begrijpelijke en praktische manier. Je kunt er direct vragen over stellen. We werken met eigen voorbeelden en bij een aantal foto’s laten wij je precies zien hoe die zijn gemaakt. We delen de instellingen op de camera, eventuele gebruikte filters en de nabewerking met jou. En aan het einde van de lezing hebben we een mooi aanbod voor jou. We zorgen zoals altijd voor een leuke en leerzame avond, middag of ochtend.

Indien nodig nemen we zelf een beeldscherm mee om zo de kwaliteit van de beelden te kunnen garanderen.

  • In alle lezingen en presentaties werken wij met 100% eigen foto’s
  • Een lezing is net een miniworkshop. Je krijgt veel informatie en voorbeelden
  • Afgestemd op het gewenste niveau en de gewenste interesses
  • We nemen een eigen beeldscherm mee indien nodig. We werken met een tv-scherm om een goede beeldkwaliteit te garanderen
  • Vragen kunnen tijdens de lezing worden gesteld. Zo ontstaat een interactieve bijeenkomst
  • Lezingen kunnen zowel overdag als in de avond op werkdagen worden gegeven

lezing natuurfotografie reserveren

Reserveer een lezing natuurfotografie voor 249 euro, inclusief BTW. Daarvoor krijg je de tips en adviezen van twee professionele fotografen en een kleine attentie per deelnemer. Als de enkele reisafstand vanaf postcode 4611LW meer dan 40 kilometer is, bedragen de reiskosten 0,47 euro exclusief BTW per gereden kilometer.

Voorbeelden van lezingen

Laat je inspireren door een van onze lezingen. We geven je een aantal voorbeelden.

LEZING landschapsFOTOGRAFIE

Een goede voorbereiding is ook in de fotografie het halve werk. We laten je zien dat voorbereiding van een shoot niet veel tijd hoeft te kosten. Ook vertellen wij je welke apparatuur en accessoires je kunt gebruiken.

Veel voorbeelden, veel praktijk

Afhankelijk van het landschap en de lichtomstandigheden biedt een landschap je de mogelijkheid om het op een zo mooi mogelijke manier vast te leggen. Aan de hand van een aantal voorbeelden geven wij je hier veel tips over. Je ontdekt hoe je diepte in de foto’s legt. We gaan uitgebreid in op hoe je een compositie opbouwt en hoe je sfeer in je beelden brengt.

LEZING Kustfotografie

Dé lezing over kustfotografie! We fotograferen veel aan de kust. Zowel in Nederland als daarbuiten. Én onder alle omstandigheden. Tijdens de lezing nemen wij je mee langs techniek, filtergebruik en nog veel belangrijker: de omstandigheden waaronder je fotografeert!

Altijd geschikt weer, Altijd mooi licht

Als er een tak van fotografie is waarbij écht alle omstandigheden altijd goed zijn is het wel kustfotografie. Het weer en licht is altijd geschikt. We laten je zien welke apparatuur je meeneemt en hoe je de gegeven omstandigheden voor je kunt laten werken. Ook als je een leeg en vrijwel bewegingsloos strand voor je hebt. Een inspirerende lezing die nieuwe mogelijkheden voor je opent.

LEZING creatieve MACROFOTOGRAFIE

Macrofotografie is populair. Ook bij ons zelf. Als we niet ergens in de natuur zijn, fotograferen we wel op ons dakterras. Vooral van het toepassen van creatieve technieken worden wij blij. Graag delen we onze passie met jou.

Veel voorbeelden, veel praktijk

Veel onderwerpen zijn geschikt als het op macrofotografie aan komt. Sommige onderwerpen zijn meer geschikt voor de ene creatieve techniek dan de andere. Ontdek zelf hoe je eenvoudige onderwerpen op een creatieve manier met een bijzonder resultaat vast legt.

Foto met een sluitertijd van drie minuten

LEZING fotograferen met lange sluitertijden

Een praktische en uitgebreide lezing over het gebruik van filters en het fotograferen van lange sluitertijden. Ontdek alles wat je nodig hebt on ongelofelijke foto’s te maken. We vertellen je precies welke filters er zijn, wanneer je ze gebruikt en hoe. Zo komen het grijsfilter, grijsverloop filter en circulair polarisatiefilter aan bod.

Van techniek naar unieke foto’s

Tijdens deze lezing helpen wij je om de vertaling van de theorie naar de praktijk te maken. We vertellen je hoe we de omgeving waarin we fotograferen benaderen, hoe je mogelijke composities kunt identificeren en hoe je de filters inzet om een spannende foto te maken. Ook laten wij je onze resultaten zien die we met meer creatieve technieken hebben gemaakt.

LEZING creatief denkproces

Een lezing zoals geen andere. We nemen je mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden van landschapsfotografie en macrofotografie. Aan de hand van praktische voorbeelden leggen we uit hoe een landschap tot spontane composities voor je foto’s leidt.

van gedachte naar foto

Ontdek hoe je een landschap dat je ziet omzet in een krachtig beeld. We nemen je mee in ons creatieve denkproces. Laten je aan de hand van voorbeelden zien hoe een landschap, vanuit een gedachte wordt omgezet in een technisch beeld. We sluiten af met het uitwerken van deze technische beelden tot een creatief eindresultaat.

landschapsfoto scherpstellen

LEZING SCHERPTE EN SCHERPTEDIEPTE

Nooit meer stoeien met onscherpte foto’s en een scherptediepte die niet bij je compositie past. Ja, het is mogelijk. Je kunt echt vooraf bepalen waar een foto scherp is. Ook de scherptediepte stel je vooraf vast. Word heer en meester over je foto’s. Ontdek hoe eenvoudig het is.

Altijd scherpe foto’s, de juiste scherptediepte

Met enkele eenvoudige technieken en slechts weinig kennis van je camera kun je scherp stellen. Daarbij bepaal jij en niet de camera waar je scherp stelt en hoe groot of klein de scherptediepte is. Met praktische voorbeelden helpen wij je op weg.

Werk met vlaggen en labels

LEZING ADOBE PHOTOSHOP LIGHTROOM

Alle foto’s die je van ons ziet zijn bewerkt. Daar doen we niet moeilijk over. Er is nu eenmaal een verschil over wat je in de natuur ziet, wat je eigen visie is en het technische resultaat dat uit je camera komt. Ontdek hoe je het meeste uit je foto’s haalt.

gOED BEHEER, PERFECTE NABEWERKING

Goed beheer is belangrijk want dan kun je je foto’s terugvinden. Met slimme tips en trucs helpen wij je op weg. Vervolgens laten wij je zien hoe een aantal foto’s die rijp lijken voor de prullenbak worden omgetoverd in respectabele foto’s. Kortom een minicursus Lightroom.

review foto’s

Geen zorgen. We zullen niet zeggen dat we je foto’s niet mooi vinden. Of dat je er bijna bent. Daar heb je niets aan. We komen naar je toe en geven je bruikbare feedback op je foto’s.

professionele mening, opbouwende kritiek

Praktische tips en een gefundeerd advies helpen je bij het verbeteren van je bestaande foto’s. Ook krijg je inzicht in hoe je een volgende keer betere foto’s maakt. Spannend? Misschien de eerste minuut. We vinden altijd verbeterpunten, dat mag je van ons verwachten. We helpen je graag bij je ontwikkeling als fotograaf.

Staat jouw ideale lezing er niet bij? Wil je een creatief onderwerp? Een speciale techniek leren of gewoon een inspirerende foto avond beleven? Als je wilt maken wij een lezing op maat voor de fotoclub, groep of bedrijf. Neem contact met ons op en we doen een voorstel, gebaseerd op jouw wensen.