NiSi lanceert haar eerste objectief: het MF 15mm f4.0 ASPH ultra groothoek objectief. Dit objectief is geschikt voor camera’s met een Nikon Z, Canon RF, Sony E en Fuji X lensvatting. Ontdek meer over dit kwalitetisobjectief van NiSi.

Het eerste objectief van NiSi

NiSi bestaat sinds 2005 en heeft een enorme weg afgelegd. Dankzij de betrouwbare kwaliteitsproducten heeft het merk zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot één van de topspelers in de markt. NiSi ken je al van de filters, close up lens kit en macro focusing rail. Nu introduceert NiSi haar eerste objectief: het MF 15mm f4.0 ASPH ultra groothoekobjectief met een beeldhoek van maar liefst 112 graden.

NiSi 15mm f4 MF ASPH Objectief Betere Landschapsfoto

Gemaakt voor de creatieve en veeleisende fotograaf

Het NiSi objectief is ontworpen voor de veeleisende fotograaf. Met de input van tientallen professionele fotografen die regelmatig werken met groothoek objectieven kwam dit objectief tot stand. Het optisch ontwerp is 100% afgestemd op de sensoren van mirrorless camera’s. De beeldscherpte blijft zowel in het centrum als aan de randen hoog. De toepassing van hoogwaardig optisch glas en twee ED lenselementen en een dubbel asferisch element, zorgen niet alleen voor een hoge detailscherpte, maar verminderen ook sterk chromatische aberratie en vertekening.

De door NiSi zelf ontwikkelde antireflectiecoating, de metalen behuizing en de metalen bajonet zorgen voor geslaagde opnamen onder de meest uiteenlopende omstandigheden. NiSi heeft het objectief voorzien van een 10-bladig diafragma met rechte bladen.

Waarvoor is dit NiSi objectief geschikt

Het NiSi MF 15mm f4.0 ASPH objectief is perfect voor:

 • Landschapsfotografie
 • Kustfotografie
 • Nachtfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
NiSi 15mm f4 MF ASPH Objectief Zijkant Betere Landschapsfoto

Ideaal voor ‘sunstars’

Het NiSi objectief beschikt over 10 rechte diafragmabladen. Daardoor is het mogelijk om bij ieder diafragma, zelfs vanaf f4 tot f22, een ‘sun star’ te creëren. Zo blijft de scherpte in het beeld behouden en kan diffractie bij kleine diafragma’s worden voorkomen.

Een sunstar gemaakt bij een diafragma van f8.

Onlangs testten we het objectief in de praktijk. Bekijk de uitgebreide review.

Ontworpen voor perfect handmatig scherpstellen  

Bij het NiSi MF 15mm f4.0 ASPH ultra groothoekobjectief is extra aandacht besteed aan het mechanisme voor het handmatig scherpstellen. De scherpstelslag is ruim en draait zeker en soepel. De juiste scherpstelafstand kan met een grote nauwkeurigheid worden ingesteld. Dat is met name op de kortste scherpstelafstand van slechts 20 centimeter van belang. Naast een duidelijke afstandsschaal beschikt het objectief over een zeer praktische scherptedieptecontroleschaal. Hierdoor kan er snel gewerkt worden met zone-scherpstelling of om de exacte afstand in te stellen voor een optimaal resultaat.

NiSi 15mm f4 MF ASPH Objectief Schaalverdeling Betere Landschapsfoto

72mm schroefdraad voor gebruik van het NiSi V6 100 mm filtersysteem

Voor het maken van de perfecte landschapsfoto’s of bijvoorbeeld architectuurfoto’s is het gebruik van filters nodig. Hoewel de meeste ultragroothoekobjectieven een grote bolle frontlens hebben, en er daardoor geen filters op geschroefd kunnen worden, is het NiSi gelukt om het 15mm f4.0 objectief zo te ontwerpen dat het een standaard 72mm filterdraad heeft. Hierdoor kan het worden gebruikt met de 100mm filters van NiSi. Ook de NiSi circulaire 72mm filters kunnen rechtstreeks op het objectief gebruikt worden.

NiSi 15mm f4 MF ASPH Objectief Met Filters Betere Landschapsfoto

De belangrijkste kenmerken

 • 15mm objectief voor full-frame met een extra grote beeldhoek van 112 graden (behorend bij een 14,5mm objectief) en 78 graden beeldhoek bij APS-C
 • Diafragma-range van f4 tot en met f22
 • Minimale scherpstelafstand 20cm
 • Vergrotingsfactor 0.13x
 • Leverbaar voor Sony FE, Canon RF, Nikon Z en Fuji X 
 • 10-bladig diafragma maakt het mogelijk om bij ieder diafragma van f4 tot en met f22 een ‘sun star’ weer te geven
 • Zeer nauwkeurige en soepel lopende handmatige scherpstelling
 • Afstandsschaal met scherptediepte indicatie 
 • Hoogwaardige lenselementen van optisch glas, waaronder 2x ED en 1x dubbel asferisch 
 • Volledig metalen behuizing en metalen vatting 
 • 72mm schroefdraad voor gebruik van vierkante en ronde filters
 • Afmetingen 75,6mm x 80,5mm
 • Gewicht slechts 470 gram

Voor welke camera’s is het Nisi 15mm F4 ultra groothoekobjectief geschikt

Het NiSi F4/15mm ultra groothoekobjectief is geschikt voor Sony E, Canon RF, Fuji X en Nikon Z.

Beschikbaarheid en Prijs

De prijs bedraagt 479 euro inclusief btw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *