Het ultra groothoekobjectief van NiSi voor APS-C systeemcamera’s van Sony, Canon, Nikon, Fuji en Micro 4/3. Perfecte scherpte en creëert al een sun star van diafragma f2.8. Ontdek meer over dit veelzijdige objectief.

NiSi 9mm F/2.8 ASPH

Een tijdje terug bracht NiSi een 15mm/f4 objectief voor camera’s met een full frame sensor uit. Nu is een NiSi 9mm f2.8 ASPH objectief voor camera’s met een crop sensor – ook wel APS-C genoemd – beschikbaar. Dit 9mm objectief is geschikt voor Nikon Z, Canon RF, Sony E, Fuji X en Micro 4/3.

NiSi 9mm f2.8 ASPH objectief is compact en licht van gewicht

Gemaakt voor de creatieve en veeleisende fotograaf

Het optisch ontwerp van dit NiSi 9mm f2.8 ASPH objectief is helemaal afgestemd op de sensor in de mirrorless camera. Daardoor blijft de beeldscherpte hoog. Vanaf het centrum tot aan de randen van het beeld. De toepassing van hoogwaardig optisch glas, vier ED-lenselementen en een dubbel asferisch element, zorgen niet alleen voor een hoge detailscherpte, maar verminderen ook sterk chromatische aberratie en vertekening.

Het objectief is ook goed gecorrigeerd tegen vervorming van heldere punten in het beeld (coma), waardoor het ideaal is voor astrofotografie.  De door NiSi zelf ontwikkelde SA+ anti reflectiecoating, de beschermende harde coating, de metalen behuizing en de metalen bajonet zorgen voor geslaagde opnamen onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Ontworpen voor perfect handmatig scherpstellen 

Bij de NiSi 9mm F2.8 ultragroothoek is extra aandacht besteed aan het mechanisme voor het handmatig scherpstellen. De scherpstelslag is ruim en draait zeker en soepel. Er kan met een zeer grote nauwkeurigheid op de juiste afstand worden scherpgesteld. De kortste scherpstelafstand is 20 centimeter.

Op deze korte afstand kan er bij F/2.8 een fraaie onscherpe achtergrond worden gecreëerd . Naast een duidelijke afstandsschaal op het objectief is er ook een zeer praktische schaal voor de controle van de scherptediepte. Hierdoor kan er snel gewerkt worden met zone-scherpstelling of om de exacte afstand in te stellen voor een optimaal resultaat.  

NiSi 9mm F2.8 DSC09713OK2 Betere Landschapsfoto
Het NiSi 9mm f2.8 ASPH objectief

Sun star op elk diafragma

NiSi heeft het objectief voorzien van een 10-bladig en traploos instelbaar diafragma. Daardoor is het mogelijk is om bij ieder diafragma, van F2.8 tot F16, een ‘sun star’ te creëren. Dit verhoogt de beeldscherpte, zodat diffractie vermeden kan worden door te ver te moeten diafragmeren! 

67mm filterdraad voor gebruik van NiSi circulaire en vierkante filters 

Voor het maken van de perfecte landschaps- of architectuuropnamen, is het gebruik van filters onontbeerlijk. Je kunt dan denken aan een polarisatiefilter, grijs verloopfilter en grijsfilter.

Hoewel de meeste ultra groothoekobjectieven een grote bolle frontlens hebben – en er daardoor geen filters op geschroefd kunnen worden – is het frontelement van het NiSi 9mm F2.8 ASPH objectief vrijwel vlak. Het objectief heeft een standaard 67mm filterdraad. Hierdoor kan het gebruikt worden met het 100mm filtersysteem van NiSi. Ook de NiSi circulaire 67mm filters kunnen rechtstreeks op het objectief worden gebruikt. 

Hoofdkenmerken NiSi 9mm F2.8 ASPH objectief

De belangrijkste kenmerken van het ultra groothoek objectief zijn:

 • Brandpuntafstand 9mm
 • Extra grote beeldhoek van 113 graden (behorend bij een 13,5mm objectief) en 100 graden beeldhoek bij M4/3 (behorend bij een 18mm objectief)
 • Geschikt voor voor APS-C mlirrroless camera’s
 • Leverbaar voor Sony FE, Canon RF, Nikon Z, Fuji X en M4/3
 • 10-bladig diafragma maakt het mogelijk om bij ieder diafragma van F2.8-F16 een “sun star” te creëren 
 • Zeer nauwkeurige en soepel lopende handmatige scherpstelling
 • Zeer korte minimale scherpstelafstand van 20 centimeter
 • Scherpstelring met scherptediepteschaal
 • Hoogwaardige lenselementen van optisch glas, waaronder 4x ED en 1x dubbel asferisch
 • Goede correctie van coma waardoor ideaal voor astrofotografie
 • Geringe en eenvoudig te corrigeren vertekening
 • Volledig metalen behuizing en vatting
 • 67mm filterdraad voor gebruik van vierkante en ronde filters
 • Slechts 78mm lang en een gewicht van 364 gram

NiSi 9mm f2.8 ASPH objectief bestellen

Je kunt het Nisi 9mm f2.8 ASPH objectief bij ons bestellen. Het is geschikt voor camera’s met een APS-C sensor. Beschikt je camera over een full frame sensor? Kies dan voor het NiSi MF 15mm f4 objectief.

NiSi 9mm voor APS-C

NiSi 9mm F2.8 DSC09698OK2 Betere Landschapsfoto

NiSi 15mm voor full frame

NiSi 15mm f4 MF ASPH Objectief Met Filters Betere Landschapsfoto
e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *