Fotograaf Yvonne Nieuwkerk


Ik ben Yvonne Nieuwkerk en heb een grote passie: natuurfotografie. De liefde voor de natuur is lang geleden begonnen. Van jongs ging ik met mijn ouders mee voor een wandeling in het bos, om uit te waaien op het strand of om lekker door de polders te fietsen. De kinderlijke verwondering over de werking van de natuur heb ik nog steeds. Het verbaast me hoe de natuur zich constant aanpast, en zichzelf in stand houd. De schoonheid van de seizoenen waarvan ik steeds weer geniet, dat is toch heerlijk?

 

Als gecertificeerd sportteamfotograaf, ben ik in aanraking gekomen met fotografie. Al snel ben ik fotografie en natuur gaan combineren. Als voor dag en dauw de vogels beginnen te fluiten en ik met mijn camera op pad ben, ga ik hier helemaal in op. De sfeer die ik ervaar, vertaal ik naar aansprekende en vaak creatieve foto's. Ik hoop dat mijn werk de kijker bewust maakt van de omgeving, en op een respectvolle manier met de natuur omgaat.

Ik vind het geweldig om mijn kennis en ervaring te delen met anderen. Dit doe ik door het aanbieden van workshops natuurfotografie. In de workshops zal ik jou zo goed mogelijk op weg helpen met het ontwikkelen van jouw fotografie. Mijn doel? Jou helpen om kennis en ervaring op te doen, zodat je betere foto's gaat maken. En hopelijk geniet je net zo van natuurfotografie als ik!