Privé fotoreizen van Betere Landschapsfoto

Hoe ziet een privé fotoreis er uit?

Privé fotoreizen van Betere Landschapsfoto bieden je veel mogelijkheden en flexibiliteit. Je reist alleen of met je partner, familie of fotovrienden. De fotoreizen zijn zo opgezet, dat je ook tijd hebt om buiten de fotografie om optimaal van je reis te genieten.

Je kunt zo lang op fotoreis gaan als je wilt. Afhankelijk van de locaties waar je verblijft kunnen wij je vanaf één dag begeleiden. Voor de andere fotoreisdagen krijg je een road book. In het road book staan een aantal mooie fotolocaties die je gaat bezoeken. Hoe je er komt, wanneer je er het beste kunt fotograferen en wat je er fotografeert, is uitgebreid en eenvoudig beschreven.

Een privé fotoreis is altijd compleet

Van ons krijg je altijd een compleet pakket. Je krijgt altijd:

Begeleiding ter plaatse

We begeleiden individuele fotografen en groepen tot en met 10 deelnemers. Voor vertrek spreken we af op welke locatie(s) en wanneer wij je begeleiden. Onze expertise kun je per dag inschakelen, ook als je zelf langer op fotoreis bent.

Voordat je een privé fotoreis boekt, stemmen we samen af wanneer, hoe lang en waar je begeleiding wilt. Daarna doen wij een passend aanbod.

Het road book dat je bij alle privé fotoreizen krijgt

Het road book is een digitale gids en je leidraad tijdens de fotoreis. Deze gids gaat over het gebied waar je fotoreis naar toe gaat. Afhankelijk van het gebied, je persoonlijke wensen en duur van de fotoreis, wordt het aantal locaties bepaald. Ga ervan uit dat je 2 fotolocaties per dag bezoekt. En ga uit van 6-12 locaties per fotoreis. Zo heb je voldoende tijd om die locaties te fotograferen én om heerlijk van je reis te genieten. Hoe lang je daadwerkelijk op reis gaat bepaal je zelf.

Locaties die je tijdens de privé fotoreizen bezoekt

Iedere locatie wordt uitgebreid beschreven. Zo begin je steeds met een stukje achtergrond. Ook lees je precies waar je moet zijn. We werken gewoon met straatnaam en huisnummer. En in sommige gevallen met postcodes. In de praktijk merken we dat dit in sommige landen goed werkt.

Per locatie tref je een beschrijving aan van wat je er kunt fotograferen, hoe laat de zon op komt en onder gaat. En als je aan de kust fotografeert, zorgen we ook voor een getijdentabel. De locaties zijn een combinatie van enkele hotspots en minder bekende, maar zeér fotogenieke plekken. Soms heeft een locatie ‘de naam’ maar is het er erg druk. Die plekken slaan we over.

Afstanden

Per dag zijn de locaties zo geclusterd dat je niet ver hoeft te rijden. Als de accommodatie, die je zelf kiest, centraal is gelegen, kun je de reistijd (enkel) beperken tot ongeveer 1 uur. Een extra voordeel is dat je zelf bepaalt hoe laat je ergens fotografeert. Als je wilt kun je uitslapen of vroeg naar bed. En soms heb je de mogelijkheid om de Melkweg te fotograferen.

Foto review achteraf bij alle privé fotoreizen

Iedere deelnemer kan na de fotoreis 5 foto’s laten beoordelen. Je ontvangt schriftelijke feedback. Reken op ruim 1 A4.

Wat je altijd zelf regelt

Er zijn een paar dingen die je altijd zelf regelt. Zo houd je maximale controle over je fotoreis:

  • Vervoer voor jezelf en andere deelnemers
  • Verblijf in hotel, bed and breakfast, pension, enz. Bepaal binnen je eigen budget waar je wilt verblijven
  • Alle maaltijden
  • Verzekeringen, waaronder een annuleringsverzekering en reisverzekering. Vergeet ze niet