In deze productreview is easyCover aan de beurt. De producten van easyCover beschermen je camera en objectieven. In deze test richten we ons op de cover voor je camera, die wordt ook wel camera case genoemd.

De easyCover camera case is een siliconen bescherming die je om je camera plaatst. De cover beschermt tegen stootjes, waterdruppels, zand en stof. Je kunt alle knoppen gewoon blijven gebruiken. Je camera blijft volledig functioneel. EasyCover camera cases zijn verkrijgbaar voor Canon, Nikon en Sony en perfect afgestemd op de individuele modellen. Per model zijn verschillende kleuren leverbaar. Altijd in het zwart en vaak in de kleuren geel, rood of camouflage. Sinds 2015 zijn we officieel easyCover ambassadeur. De review bevat onze eerlijke en persoonlijke mening.

Samenvatting test easyCover Camera Case

easy cover camera accessoire

De easyCover camera cases zijn de afgelopen jaren vrijwel dagelijks in gebruik geweest op maar liefst 7 verschillende cameramodellen. Ook met de cover om de camera heen, lag de camera altijd lekker in de hand en beschermde tegen de elementen. Je kunt alle knoppen blijven gebruiken en alle openingen in de camera zijn gewoon bereikbaar. Dat is wel zo handig als je een accu wil vervangen of een kabeltje wil aansluiten.

Onze ervaring met easyCover Camera Case

Frank werkt al van 2010 met de producten van easyCover en Yvonne sinds 2016. Samen hebben we zo’n 7 verschillende covers voor verschillende camera’s gebruikt. Voor de Nikon D90, D800, D810, D850 en Z7. En voor Canon gebruikten we een easyCover voor de 6D en 5D mkIV. Bij beide merken is de easyCover voor de laatst genoemde modellen in gebruik.

review van de easyCover Camera Case

Algemene indruk

De easyCover wordt in een doorzichtige verpakking geleverd. Je kunt direct het product zien dat je krijgt. Vergeet niet onder in de verpakking te kijken. Daar tref je nog de screenprotector aan. Als je de cover uit de verpakking haalt, heb je een flexibele siliconen beschermlaag in handen. In eerste instantie vraag je je wellicht af of de easyCover je echt gaat helpen. Na jaren van gebruik kunnen we je vertellen dat de easyCover niet uitrekt, niet scheurt en keurig netjes in model blijft. Je camera blijft zo ook optimaal beschermd.

easyCover in de praktijk

De camera cover is eenvoudig te plaatsen. Verwijder daarvoor eerst je lens en camerariem. Maak je camera eerst nog even goed schoon met een vochtig doekje. In een paar seconden plaats je de camera case. We hebben wel eens gedacht dat we een cover kapot zouden trekken maar dat is nog nooit gebeurd. De cover is gemaakt van stevig materiaal dat perfect om je camera past.

Bescherming van je camera is best belangrijk. Het is kostbare elektronische apparatuur en die verdient bescherming. Veel accessoires die je apparatuur beschermen, nemen een deel van de flexibiliteit of functionaliteit weg. Bij de easyCover camera case is dat gelukkig niet zo. Alle knoppen zijn gewoon toegankelijk. Je hoeft ook niet extra hard te duwen. De cover op de Nikon D810 is 4 jaar in gebruik geweest, waarvan 3 jaar lang een aantal keren per week. Sneeuw, regen, ijs, zand en stof. Ze probeerden het allemaal. Er was geen slijtage zichtbaar en de knoppen werken alsof de cover nieuw was. En nog belangrijker. De elementen hebben de camera ook niet bereikt.

AAH2748 Betere Landschapsfoto

Bescherm je Camera tegen vallen

Het is niet de bedoeling dat je je camera laat vallen, ook niet met een bescherming zoals easyCover die biedt. Natuurlijk zal er enige demping zijn bij stootjes, maar het is geen bescherming zoals je om je telefoon hebt. Dat kan ook niet, want dan verlies je vrijwel alle functionaliteit. Een anekdote. Met een groep enthousiaste fotografen waren we tijdens één van onze fotoreizen op een strand in Frankrijk aan het fotograferen. Het lukte Frank om zijn camera vanaf anderhalve meter hoogte van zijn statief te laten vallen. Via een steen kwam de camera op de grond en lag de camera enkele tellen gedeeltelijk in het zoute water. Eenmaal terug in het hotel is de camera case verwijderd. Er zat nauwelijks vocht en zand onder. Dan ben je echt blij met zo’n accessoire. En oja, de camera werkt nog steeds!

Een onverwacht voordeel deed zich voor toen Frank zijn Nikon D800 inruilde voor een D810. Op basis van het aantal kliks werd een bepaald bedrag voorgesteld. Nadat de easyCover was verwijderd liep het bedrag met 300 euro op. Er waren geen zichtbare gebruikssporen en dat vond de inkoper van een Nederlandse keten een voordeel. De camera was daardoor in waarde gestegen.

Naast de easyCover lens case hebben we de afgelopen jaren ook beschermhoezen van andere merken geprobeerd. Ze vielen om 2 redenen allemaal af:

 • Het gebruiksgemak was veel minder. Dat gaat ten koste van de fotografie en kwaliteit van de foto’s.
 • Ook waren de oplossingen van andere merken fors duurder.

We zullen de merken niet noemen. Want voor dit fijne product is er geen alternatief.

Onderhoud

De easyCover camera case heeft heel weinig onderhoud nodig. Beter gezegd, aan de camera case zelf hoef je niet veel te doen. Als echte landschaps- en macrofotografen gebruiken we de cover altijd buiten. Omdat de camera case enkele openingen heeft, kan er wat zand en zout tussen de cover en de camera gaan zitten. Om de paar maanden verwijderen we de cover en spoelen we die goed af. Ook de camera reinigen we weer met een vochtig doekje. De dag erna is de camera case én camera weer goed droog en klaar voor gebruik.

Alle kenmerken op een rijtje

De voordelen

 • Beschermt je camera tegen slijtage van buitenaf.
 • Beschermt tegen waterdruppels, stof en zand.
 • Houdt de camera voor een langere periode in een zeer goede staat. De camera case bedekt het overgrote deel van de body. De kans op krasjes en andere beschadigingen is zeer klein.
 • De easyCover is licht. Als fotografen kijken we vaak naar het gewicht dat we meenemen. De camera cases wegen heel weinig en vormen geen issue bij de afweging wat je wel of niet meeneemt.
 • De camera case is erg makkelijk schoon te maken. Even afspoelen onder de kraan is voldoende.
 • EasyCover is voor veel Canon en Nikon modellen verkrijgbaar en voor enkele Sony modellen.
 • Voor de natuurfotograaf zijn er geschikte kleuren verkrijgbaar, denk aan zwart en camouflage.

Zijn er dan geen nadelen?

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen. Nu is er een verschil tussen een ‘nadeel’ waardoor je net iets minder prettig werkt en nadelen die zo ernstig zijn dat je niet meer met een accessoire wil werken. In die laatste categorie hebben we niets gevonden. We vertellen je onze bevindingen in de praktijk:

 • Na jaren van gebruik komen we tot één ‘nadeel’. En dat is dat de tekst en icoontjes op de knoppen minder goed leesbaar zijn. Aan de andere kant, je wil fotograaf zijn en dan mag je ook wel weten waar de belangrijkste knoppen zitten.
 • En we hebben één wens. Er zit geen bescherming boven de lensvatting. Daar zou voor ons landschapsfotografen die ook in de regen fotograferen een klein afdakje mogen zitten. Dit is natuurlijk heel persoonlijk.
AAD1453 Betere Landschapsfoto

Conclusie easyCover Camera Case

De easyCover camera case is een bijna ideale accessoire voor iedere camera. De camera case is licht, flexibel en erg duurzaam. Zijn belangrijkste taak is het beschermen van de camera. En daar is de easyCover camera case steengoed in. Dat hebben we de laatste jaren zelf ervaren. Voor ongeveer dertig euro een goedkope must have accessoire die z’n geld meer dan waard is. Wil je ook een camera case voor jouw camera? Kijk dan even op de website van easyCover of er een voor jouw model camera beschikbaar is. Ze zijn te koop bij veel fotozaken in Nederland en België. 

Meer ontdekken over natuurfotografie

Info kaarten natuurfotografie

De info kaarten voor natuurfotografie staan boordevol met tips en adviezen over belichting, scherpstellen, compositie en sfeer. Iedere kaart heeft een eigen thema met tips die je in alle omstandigheden kunt gebruiken. Ideaal voor landschapsfotografie, kustfotografie en macrofotografie. Je ontvangt de kaarten in een handige map. De info kaarten wordt per post thuis bezorgd.

Praktische workshops

Ben je op zoek naar een leuke en praktische workshop waarin je je skills verbetert? Kijk dan eens naar onze workshops. De workshops zijn praktisch opgezet en we werken met maximaal 10 deelnemers. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. We kunnen fotografen met meer én minder ervaring in dezelfde workshop ontvangen.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *