Walkstool is een Zweeds merk dat kwalitatief hoogwaardige en gemakkelijk mee te nemen ‘krukjes’ voor onder andere natuurfotografen maakt. De afgelopen periode hebben we de Walkstool Comfort 55 uitvoerig getest. Ontdek onze bevindingen in de review van de Walkstool Comfort 55.

Walkstool is een Zweedse uitvinding. Walkstool maakt de ‘stools’ met telescopische poten. Het ontwerp is gepatenteerd. Voor deze praktijktest kozen voor de Walkstool Comfort 55. Dit model past het beste bij onze eigen lengte en wensen: kwaliteit, lichtgewicht en comfort!

Na een uitgebreide test die op verschillende locaties plaatsvond, zijn we zeer tevreden over de Walkstool. Eerlijk gezegd bevalt de 55XL zelfs beter dan we vooraf hadden gedacht.

De kwaliteit is geen issue, die is gewoon uitstekend. Maar ook het gemak en comfort van zo’n op het eerste oog simpel zitje is erg goed. De Walkstool is zeer gebruiksvriendelijk. De Walkstool is eenvoudig mee te nemen en op te zetten. En zoals gezegd, het comfort is erg goed. De Walkstool zit gewoon lekker. Verbeterpunten hebben we niet kunnen bedenken.

We hebben wel één belangrijke tip voor jou. De Walkstoolserie bestaat uit verschillende modellen die een verschillende hoogte hebben. Kies een Walkstool die bij jouw lengte past. Meer daarover lees je verder op in deze review.

In de test: Walkstool Comfort 55

We testen voor jou de Walkstool Comfort 55. Deze volledige review is ontstaan na een uitgebreide test waarbij we de Walkstool zo’n 10 keer mee op pad namen. We testten de Comfort 55 aan de kust, op de heide en in een riviertje in de Hoge Venen in België.

Walkstool Comfort 55.

De Walkstool wordt geleverd in een lichtgewicht tas met riem. De tas is handig voor als je de Walkstool meeneemt. Afhankelijk van de riemen aan je cameratas, kun je de Walkstool ook aan je cameratas bevestigen.

De Walkstool zit er degelijk uit en is supersimpel om op te zetten. Je maakt het klittenband los, schuift de pootjes uit en gaat zitten. Eenvoudiger kan het niet,

Merk op dat er naast de Walkstool Comfort nog meerdere modellen in de Comfort en Basic lijn verkrijgbaar zijn.

Onze ervaring met Walkstool

We zien regelmatig fotografen, vissers en andere natuur enthousiasten die gebruik maken van een handige Walkstool. Daarom besloten we zelf, na deze test, ook voor een Walkstool te kiezen.

We zijn zelfs zo enthousiast dat we met de importeur contact hebben opgenomen. Vanaf oktober 2021 zijn we ook ambassadeur en dealer van Walkstool. Deze review bevat onze persoonlijke mening.

Walkstool. Comfort in de praktijk

De Walkstool werd door ons getest op locaties waar we vaak fotograferen. Dit 55 centimeter hoge model weegt een kleine kilo en werd aan de cameratas bevestigd meegenomen.

Compact en draagbaar

De Walkstool is eenvoudig mee te nemen. Je hebt een klein pakket met een doorsnee van ongeveer 10 centimeter in doorsnee en een lengte van ongeveer 40 centimeter. Ja, het de Walkstool weegt iets minder dan 1 kilo. Maar het zitcomfort weegt hier tegenop. Het door ons geteste model kan een gewicht van maar liefst 225 kilogram dragen. Nu wegen wij niet zo veel. Maar het draagvermogen geeft aan dat het ontwerp zeer solide is.

Eenvoudig op te zetten

De Walkstool is zeer eenvoudig op te zetten. Je maakt het klittenband los en schuift de poten uit. Vervolgens plaats je de Walkstool op de grond en ga je zitten. Door het slimme ontwerp met 3 poten, hoeft de ondergrond niet waterpas te zijn.

Walkstool is comfortabel

We testten de Walkstool Comfort 55 op de heide in het zand en gras. Maar ook op een zandstrand met een minder stevige ondergrond in zout water. En de Walkstool ging mee naar de Hoge Venen. Daar plaatsten we de stool in een riviertje op losse stenen. De zitting van de Walkstool is erg comfortabel. Eerlijk gezegd hadden we dat op voorhand niet gedacht. De Zweden laten ook hier zien dat ze weten wat het ontwerpen van gebruiksgemak en comfort is.

Solide

Ondanks het lage gewicht is de Walkstool Comfort zeer solide. De poten zijn stevig, net als het zitvlak.

Veilig

We hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld en gedacht dat we van de Walkstool zouden glijden.

De Walkstool 55 op het strand.

De voordelen op een rijtje

We zetten alle voordelen nog eens kort op een rijtje:

  • Compact en gemakkelijk mee te nemen
  • Lichtgewicht
  • Aluminium constructie
  • Comfortabel
  • Duurzaam en solide
  • Comfort serie heeft twee zithoogtes

Zijn er dan geen nadelen?

Eerlijk gezegd hebben we die niet gevonden. Het ontwerp is eenvoudig en solide. Daar kan voor wat het gebruiksgemak niets mis gaan. Hetzelfde geldt voor het comfort.

Review past ook bij de andere modellen van Walkstool

Voor deze review hebben we de Walkstool Comfort 55 getest. Walkstool maakt in totaal 6 verschillende modellen. Twee in de Basic serie en 4 in de Comfort serie. De modellen in de Basic serie kunnen maar op één hoogte worden gebruikt. De modellen in de Comfort serie op twee verschillende hoogtes. Daarnaast zijn ze nóg steviger gebouwd.

Naast het Comfort en gebruiksgemak is de hoogte van de Walkstool erg belangrijk. Welke Walkstool het beste bij je past is sterk afhankelijk van je lengte. Ontdek in onze ‘Keuzehulp voor Walkstool’ welk model het beste bij jouw past.

Conclusie

We hebben de Walkstool Comfort 55 uitgebreid in de praktijk getest. Zoals de fabrikant belooft, is de Walkstool Compact en gemakkelijk mee te nemen. Zowel op ongelijke zand- en grasgronden én in een riviertje tussen de stenen blijft de Walkstool veilig staan. Het comfort is zeer goed, beter dan we vooraf hadden gedacht.

De kwaliteit is geen issue, die is gewoon uitstekend. Het ontwerp is zo eenvoudig dat we geen verbeterpunten hebben kunnen ontdekken.

Als je een Walkstool wilt bestellen, kijk dan eerst naar de keuzehulp. Er zijn verschillende modellen. Met name je eigen lengte is belangrijk voor het model dat je kiest.

Walkstool kun je bij ons bestellen

Je kunt alle Walkstool modellen bij ons bestellen. In de webshop ontdek je ze allemaal.

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, unieke fotoreizen, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Mindshift.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 7 simpele stappen“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *