Road book fotoreizen van Betere Landschapsfoto

Hoe ziet een road book fotoreis er uit?

Met road book fotoreizen van Betere Landschapsfoto bezoek je de mooiste fotolocaties én heb je maximale vrijheid bij de invulling van je fotoreis. Of je nu alleen reist, of met je partner, familie of fotovrienden. Met road book fotoreizen bepaal je helemaal zelf wanneer je reist, hoe vroeg of laat je op een fotolocatie en bent en hoe lang je daar blijft.

Vóórdat je op fotoreis gaat, volg je een 1-daagse masterclass in Nederland of België bij ons. We zetten technisch de puntjes op de i, schaven je skills bij en leren je nieuwe technieken die je allemaal tijdens je fotoreis kunt inzetten.

Een road book fotoreis is altijd compleet

Road book fotoreizen: Het road book

Het road book is een digitale gids en je leidraad tijdens de fotoreis. Deze gids gaat over het gebied waar je fotoreis naar toe gaat. Afhankelijk van het gebied, je persoonlijke wensen en duur van de fotoreis, wordt het aantal locaties bepaald. Ga ervan uit dat je 2 fotolocaties per dag bezoekt. En ga uit van 6-12 locaties per fotoreis. Zo heb je voldoende tijd om die locaties te fotograferen én om heerlijk van je reis te genieten. Hoe lang je daadwerkelijk op reis gaat bepaal je zelf. Bij alle fotoreizen krijg je een road book. Het road book is een digitale gids. Deze gids gaat over het gebied waar je fotoreis naar toe gaat.

Locaties die je bezoekt

Iedere locatie wordt uitgebreid beschreven. Zo begin je steeds met een stukje achtergrond. Ook lees je precies waar je moet zijn. We werken gewoon met straatnaam en huisnummer. En in sommige gevallen met postcodes. In de praktijk merken we dat dit in sommige landen goed werkt.

Per locatie tref je een beschrijving aan van wat je er kunt fotograferen, hoe laat de zon op komt en onder gaat. En als je aan de kust fotografeert, zorgen we ook voor een getijdentabel. De locaties zijn een combinatie van enkele hotspots en minder bekende, maar zeér fotogenieke plekken. Soms heeft een locatie ‘de naam’ maar is het er erg druk. Die plekken slaan we over.

Afstanden

Per dag zijn de locaties zo geclusterd dat je niet ver hoeft te rijden. Als de accommodatie, die je zelf kiest, centraal is gelegen, kun je de reistijd (enkel) beperken tot ongeveer 1 uur. Een extra voordeel is dat je zelf bepaalt hoe laat je ergens fotografeert. Als je wilt kun je uitslapen of vroeg naar bed.

Masterclass in Nederland of België bij alle road book fotoreizen

Naast het road book krijg je een 1-daagse masterclass die in Nederland of België plaatsvindt (maximaal 2 uur rijden vanaf Bergen op Zoom, enkele reis). Deze masterclass is voor alle deelnemers aan de road book fotoreis.

Omdat we niet mee op fotoreis gaan, is de masterclass bedoeld om jullie deelnemers klaar te stomen voor de reis. We zorgen ervoor dat je altijd, onder alle omstandigheden weet hoe je een foto goed belicht en de scherpte kunt leggen waar jij wilt. Ook kijken we naar compositie opbouw en bespreken wij de foto’s tijdens de masterclass.

Foto review achteraf

Iedere deelnemer kan na de fotoreis 5 foto’s laten beoordelen. Je ontvangt schriftelijke feedback. Reken op ruim 1 A4.

Wat je altijd zelf regelt

Er zijn een paar dingen die je altijd zelf regelt:

  • Vervoer voor jezelf en andere deelnemers
  • Verblijf in hotel, bed and breakfast, pension, enz. Bepaal binnen je eigen budget waar je wilt verblijven
  • Alle maaltijden
  • Verzekeringen, waaronder een annuleringsverzekering en reisverzekering. Vergeet ze niet