Het effect van witbalans in kustfotografie

Een heel weekend kustfotografie

Geef je fotografie een boost in de 2-daagse workshop Zeeuwse kust.

De Zeeuwse kust is prachtig en afwisselend. In november zijn de dagen kort en kun je op één dag gemakkelijk zowel de zonsopkomst als zonsondergang fotograferen. Het weer is iets uitdagender dan in de zomer en dat levert vaak mooie en soms spectaculaire foto’s op.

Niets is zo fijn als heerlijk uitwaaien aan het strand én thuis komen met mooie en sfeervolle foto’s. Wil je precies ontdekken hoe je de dynamiek van de Zeeuwse kust kunt vastleggen? Sterke composities met sfeer maken? En met lange sluitertijden fotograferen? Dan is de 2-daagse workshop Zeeuwse kust helemaal voor jou.

Geef je fotografie een boost in 1 weekend

Geef je natuurfotografie in 1 keer een flinke boost. In 2 dagen verbeter je je technische vaardigheden, maak je sterkere composities en ontdek je hoe je sfeer in je kustfoto’s brengt. Je bent intensief met fotografie bezig en ontdekt allerlei technieken waarmee je creatieve en sfeervolle foto’s maakt. Je krijgt persoonlijke begeleiding van 2 professionele kustfotografen.

Over het weekend – techniek, compositie en lange sluitertijden

Je ontdekt de veelzijdigheid van kustfotografie én van Zeeland. Tijdens de 2-daagse workshop Zeeuwse kust fotografeer je op 5 verschillende stranden die alle 5 hun eigen karakter hebben. Omdat je op verschillende momenten op een dag fotografeert, zul je met veelzijdige en afwisselende foto’s thuis komen.

In dit weekend ga je lekker fotograferen. Door veel te fotograferen en ter plaatste tips en advies te krijgen, scherp je je skills aan. Belichten en scherpstellen zal eenvoudiger gaan. Je ontdekt hoe je snel bepaalt welke elementen je in een foto opneemt. En zeker zo belangrijk hoe je het landschap en aanwezige licht ‘vertaalt’ in een sfeervol beeld.

De foto’s worden nog specialer als je met lange sluitertijden fotografeert. Ontdek de ‘ins and outs’ van het fotograferen met filters. De filters zijn immers een perfect hulpmiddel waarmee je naar wens dynamiek in je foto’s vastlegt.

Klein gebied, veel afwisseling

De Zeeuwse kust is zeer afwisselend en daar maken we gebruik van. Zo heb je voldoende afwisseling én meer dan genoeg tijd om een locatie ook echt te leren kennen. In de 2-daagse workshop Zeeuwse kust maak je kennis met de diversiteit die de kust te bieden heeft: weidse stranden, palenrijen, steigers, een vuurtoren, windmolens en de Deltawerken.

Op zaterdagavond fotograferen we de zonsondergang en op zondagochtend kunnen de liefhebbers mee voor het fotograferen van de zonsopkomst.

Verbeter je vaardigheden en maak mooie foto’s

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. De zee en stranden zijn onderhevig aan veranderende weersomstandigheden. Je ontdekt hoe je daar op inspeelt zodat de omgeving en omstandigheden voor je gaan werken en in je foto’s tot hun recht komen.

Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. En als je wilt, maak je samen met hen dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht.

De 2-daagse workshop zeeuwse kust in het kort

  • 1-Op-1 begeleiding tijdens de workshop
  • 5 Verschillende locaties
  • Vinden van een geschikte compositie zodat je een goed uitgangspunt hebt
  • Verbeter je technische vaardigheden
  • Vastleggen van licht, dynamiek en sfeer
  • Ontdek alle geheimen van het fotograferen met filters
  • Fotograferen met lange sluitertijden voor creatieve resultaten
  • Je krijgt ter plaatse én achteraf feedback op je foto’s
  • Vertalen van wat je ziet naar de foto zodat ook jouw foto’s impact hebben

Kleine groep, Veel persoonlijke aandacht tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van 2 ervaren fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de natuurfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en adviezen. En als je wilt, gaan we samen op zoek naar dé foto die jij wilt maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie, hoe je sfeer in de foto brengt en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Tijdens het weekend 1-op-1 begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens het fotograferen
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Groei in natuurfotografie’ ter waarde van 14,97 euro met meer dan 80 pagina’s, tientallen tips en inspirerende voorbeelden
✅ Handige digitale gidsen over kustfotografie ter waarde van 20 euro
✅ Inclusief ochtendsessie zonsopkomst fotograferen
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ Op beide dagen krijg je een lunchpakket
✅ Na de workshop praktische en uitgebreide feedback op 4 foto’s ter waarde van 45 euro
✅ Een supergaaf weekend (onbetaalbaar)

De 2-daagse workshop zeeuwse kust

compleet pakket

Je krijgt veel meer dan alleen de workshop. Enkele weken voor het begin van de workshop kustfotografie krijg je een compleet pakket van ons.

E-book ‘Groei in natuurfotografie’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop landschapsfotografie ontvang je ons e-book ‘Groei in natuurfotografie’. Ruim 80 pagina’s met praktische informatie over compositie, sfeer en techniek.

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een handig naslagwerk en leerboek in één en de foto’s zullen je inspireren.

Handige digitale gidsen

Je krijgt 2 digitale gidsen die specifiek ingaat op sterke composities voor kustfotografie en een gids over het fotograferen met lange sluitertijden. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

De workshops

Interactieve en inspirerende presentatie

De 2-daagse workshop Zeeuwse kust begint met een interactieve presentatie. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locaties hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van kustfotografie. Tips over belichting, scherpstellen, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je betere en mooiere foto’s maakt. Weidse stranden, mooie reflecties, palenrijen, steigers, een vuurtoren, bruggen en wolkenluchten zijn je onderwerpen.

Zaterdag

De workshop start op zaterdag om 10:30 uur en duurt tot 17:30 uur. Dat is tot na zonsondergang. De 1e dag vindt plaats bij de Zeelandbrug en in Westkapelle aan de Zeeuwse kust. De dag staat vooral in het teken van de techniek en het fotograferen met filters. Je zult zien dat je iedere foto goed kunt belichten én dat je de scherpte kunt leggen waar jij die wilt. Je legt een stevig fundament onder je fotografie.

Het fotograferen met filters biedt je veel creatieve mogelijkheden. We laten je zien hoe je filters gebruikt om belichtingsproblemen op te lossen én hoe je ze gebruikt om met lange sluitertijden te fotograferen. En natuurlijk besteden we ook al aandacht aan het maken van krachtige composities. Al met al een uitdagend programma voor de 1e dag.

Zondag

Als je wilt, kun je op zondagochtend om 07:00 uur meedoen aan de vroege ochtend sessie om de zonsopkomst te fotograferen. Dat doen we op het strand in Zoutelande. We hopen op een mooie zonsopkomst. In ieder geval biedt dit strand weer meer dan voldoende mogelijkheden om aantrekkelijke foto’s te maken. Deze sessieworkshop krijg je van ons cadeau.

Wil je later starten, dan sluit je om 10:30 uur weer aan. We beginnen dan op een strand in Westkapelle. Daarna gaan we naar Neeltje Jans waar we op verschillende locaties fotograferen. Het weekend eindigt om 17:30 uur. Ook op deze dag heb je echt de tijd om je in de locaties te verdiepen en mooie foto’s te maken. De nadruk ligt op het maken van mooie en krachtige composities die je met een lange sluitertijd fotografeert.

1-op-1 begeleiding tijdens de workshop

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie en foto’s worden al ter plekke besproken. Als je wilt, werk je samen met hen aan dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt en je eigen weg in kustfotografie vindt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke kustfoto’s te maken. Je kunt ze zo op andere locaties en onder andere omstandigheden toepassen.

bonus ter waarde van 45 euro – uitgebreide feedback achteraf

Na de 2-daagse workshop kustfotografie beoordelen we 4 foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer, techniek en filtergebruik. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

filters te leen om te testen

Er zijn 6 sets met filters van NiSi beschikbaar om te testen en te gebruiken tijdens het weekend. Gebruik is gratis. Gezien het thema van dit weekend neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Locatie van de workshop

Tijdens dit weekend bezoek je verschillende locaties. Daarbij beperken we het rijden tussen de locaties tot een minimum. Je fotografeert de Zeelandbrug en op de stranden bij Westkapelle, Zoutelande en Neeltje Jans. Tussen de locaties reis je met eigen vervoer.

Inclusief

– 2 dagen workshop van 10:30 uur tot 17:30 uur, inclusief het fotograferen van de zonsondergang
– 1 Ochtendsessie zonsopkomst op zondagochtend van 07:00 uur tot 09:00 uur
– Lenen van NiSi filters
– 2 Keer een lunch of uitgebreid lunchpakket
– E-book ‘Groei in natuurfotografie’
– Hulpgidsen ‘Kustfotografie’ en ‘Fotograferen met filters’
– 1-Op-1 begeleiding tijdens de workshops
– Uitgebreide beoordeling na de workshop van 4 foto’s

Exclusief

– Vervoer naar Zeeland en ter plaatse tussen de locaties. Je hebt een eigen auto nodig.
– De 2-daagse workshop is exclusief overnachting, ontbijt en diner. Omdat het geen pakketreis betreft, is dekking door het garantiefonds niet van toepassing.

Waar kan ik overnachten

Als je niet in de buurt woont, kan het handig zijn dat je in de buurt van de kust overnacht. Nadat je hebt geboekt ontvang je hier meer informatie over. We adviseren je dan enkele locaties zodat je het rijden tot een minimum kunt beperken. De 2-daagse workshop Zeeuwse kust wordt standaard zonder overnachting aangeboden.

Ervaringsniveau

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal 10 deelnemers en 2 professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt deze variabelen op je camera instellen.

Het werken met lange sluitertijden voegt een nieuwe dimensie aan de kust toe. Als je bijvoorbeeld een polarisatiefilter of grijsfilters hebt, neem die dan mee. Heb je al ervaring in het fotograferen met lange sluitertijden, dan is dit weekend uitermate geschikt om je creativiteit te ontwikkelen.

Er zijn 6 sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens de workshop in Zeeland maar een klein stukje. Op andere locaties loop je ongeveer een kilometer over het strand. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven, van groothoek tot en met tele objectief zijn geschikt
– Filters (ND/grijs filter, grijs verloopfilter, polarisatiefilter). Als je ze niet hebt kun je ze gratis lenen tijdens het weekend
– Een stevig statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Ik wil filters en een statief kopen

Filters
Goed, kies voor kwaliteit. Je hebt geïnvesteerd in je camera en objectieven en die verdienen goede filters. Anders verlies je te veel kwaliteit. Je zult onder andere scherpte verliezen en last hebben van nare kleurzweem. Wij werken met NiSi. Als ambassadeur en dealer kunnen wij dit merk van harte aanbevelen. Meer informatie over wat je nodig hebt lees je in dit artikel.

Statief
Een stabiel statief is erg handig voor als je met lange sluitertijden fotografeert. Wij fotograferen met de statieven van Leofoto. Voor meer informatie kun je dit artikel eens doornemen.

Als je al weet wat je wilt bestellen, kun je rechtstreeks naar de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je nu in voor de 2-daagse weekend workshop Zeeuwse kust

Workshop data

Datum Locatie Tijd Prijs Info
Zaterdag 26 en zondag 27 november 2022 Westkapelle Van 10:30 uur tot 17:30 uur 349,00

Reacties van deelnemers

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur