Macrofotografie Technische vaardighedenDatum:         datum 2020 volgt
Prijs:             € 114 inclusief entree en consumptie

Locatie:        Kalmthout


Over de workshop macrofotografie

Wil je een stevige basis leggen zodat je aantrekkelijke macrofoto's kunt maken? Altijd de scherpte leggen waar jij wil? Er voor zorgen dat je foto's altijd goed belicht zijn? En leren hoe je geschikte plekjes voor macrofotografie kunt vinden? Het kan en wij leren je hoe het werkt. Macrofotografie kun je beoefenen waar en wanneer je maar wil. Deze vorm van fotografie biedt je de mogelijkheid om met weinig middelen aansprekende foto's te maken. Wist je dat meer dan 95% van het leven op aarde microscopisch klein is? Er zijn onderwerpen en mogelijkheden in overvloed. In deze workshop maak je kennis met de techniek van macrofotografie leer je hoe je stap voor stap een betere macrofoto maakt. Wij begeleiden je van het begin tot het eind.

We starten de workshop macrofotografie met een korte presentatie. Aan de hand van een aantal voorbeelden nemen we je mee in de wereld van de macrofotografie. We leggen de techniek op een begrijpelijke manier aan je uit. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Je leert scherpstellen en met scherpte/onscherpte werken.
Ook gaan we diep in op het goed belichten van je foto’s. En hoe je deze technieken inzet om aantrekkelijke macrofoto's te maken.  Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere macrofoto maakt. De fotografen kennen de locatie goed.


Programma Macrofotografie technische vaardigheden

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie en heel veel praktijkvoorbeelden en tips over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op macrofotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback voorafgaand aan de workshop. Wij zullen je van advies en tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van macrofoto's. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens de workshop macrofotografie Technische vaardigheden leg je een stevige basis voor jouw macrofotografie. We werken in kleine groepen en je krijgt veel persoonlijke aandacht.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van advies en tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De lunch vindt plaats in het arboretum en is voor eigen rekening.


Wanneer

Wil je kennis maken met macrofotografie? Meld je dan aan voor deze workshop Macrofotografie Technische vaardigheden. Er zijn nog plaatsen vrij op:
datum 2020 volgt

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.


Ervaring

Je bezit een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend. Indien nodig leren wij je hoe je deze variabelen in de praktijk combineert.  

 

De workshop is geschikt voor iedereen die de techniek om macrofotografie te beoefenen onder de knie wil krijgen. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het scherpstellen, scherptediepte en belichten in de macrofotografie vraagt specifieke aandacht. Ook leer je hoe je een geschikte plek vindt om macrofoto’s te maken. We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze technische basis heb je nodig voordat je meer creatieve macrofoto’s kunt maken.

 

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.
Details

- Hele dag in het Arboretum te Kalmthout
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leg een stevige basis
- Oefen in de praktijk
- Beheers de techniek
- Leer de foto zien

Wat krijg je

- Entree Arboretum Kalmthout
- Koffie of thee bij binnenkomst

- E-book 'Fotograferen is een kunst'
- E-pages macrofotografie
- Feedback op 4 foto's
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Macrolens, andere objectieven optioneel
- Geschikte kleding
- Iets om op te liggen
- Statief

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
- Statief