Macro: Basic Skills KalmthoutDatum:         zaterdag 30 maart 2019, van 11:00 uur tot 16:30 uur
Prijs:             € 114 inclusief entree en consumptie

Locatie:        Kalmthout


Over de workshop

Wil je starten met macrofotografie? Maar weet je niet hoe je begint?  Macrofotografie kun je beoefenen waar en wanneer je maar wil. Deze vorm van fotografie biedt je de mogelijkheid om met weinig middelen aansprekende foto's te maken. Wist je dat meer dan 95% van het leven op aarde microscopisch klein is? Er zijn onderwerpen en mogelijkheden in overvloed. In deze workshop maak je kennis met de basis van macrofotografie leer je hoe je stap voor stap een betere macrofoto maakt. Wij begeleiden je van het begin tot het eind.

We starten met de theorie. We leggen de basis op een begrijpelijke manier aan je uit. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Je leert scherpstellen en met scherpte/onscherpte werken. En hoe je deze technieken inzet om aantrekkelijke macrofoto's te maken.  Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in macrofotografie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere macrofoto maakt. De fotografen kennen de locatie goed.

Programma

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 50 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op macrofotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van macrofoto's. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens de workshop Macro: Basic Skills in Kalmthout leer je de basis van macrofotografie.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De lunch vindt plaats in het arboretum en is voor eigen rekening.


Wanneer

Wil je kennis maken met macrofotografie? Meld je dan aan voor deze workshop Macro: Basic Skills. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 30 maart 2019, van 11:00 uur tot 16:30 uur.

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.


Ervaring

Je bent nieuw in de macrofotografie of je wil je techniek verbeteren. Je bezit een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.
Details

- Hele dag in het Arboretum te Kalmthout
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leer de basisprincipes
- Oefen in de praktijk
- Beheers de techniek
- Leer de foto zien

Wat krijg je

- Entree Arboretum Kalmthout
- Koffie of thee bij binnenkomst
- E-pages macrofotografie basis
- Feedback op 4 foto's
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Macrolens, andere objectieven optioneel
- Geschikte kleding
- Iets om op te liggen
- Statief

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
- Statief