Portfolio Summer: Kalmthoutse heideDatum: zaterdag 24 augustus 2019, van 08:00 uur tot 15:00 uur

Prijs: € 105


Over de workshop

 Ben je een gevorderd fotograaf en op zoek naar verdieping in je fotografie? Wil je jouw beelden op een andere manier benaderen? Dan is dit de workshop voor jou. Je leert hoe je meer inhoud en kracht aan jouw foto's toevoegt.

Op de Kalmthoutse heide krijg je een uitdaging, bestaande uit drie onderdelen. Die ga je in de praktijk brengen. De omschrijving van de opdracht zegt iets over het seizoen. Het doel is meer diepgang in je foto's te brengen. Je doet een beroep op jouw inlevingsvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit. Hoe je dat invult is aan jou. Wij staan klaar om je te begeleiden waar nodig en je vragen te beantwoorden.

Naast de uitdaging is er genoeg tijd om vrij te fotograferen. Na afloop van de workshop zien we graag drie foto's van je tegemoet. Je ontvangt van beide fotografen leerzame feedback op je foto's.

Aan de Nederlands-Belgische grens ligt een groot en aantrekkelijk natuurgebied: de Kalmthoutse heide. Het is een uitgestrekt gebied dat verschillende biotopen herbergt. Heide, vennen, stuifduinen en bossen zorgen voor een divers en gevarieerd landschap. In de zomer vind je gebieden die paars kleuren door de bloeiende heide. Dit is een zeer fotogeniek element in je landschapsfoto. De geïsoleerde bomen die je tegenkomt, of de afwisselende bebossing op een zandondergrond, vormen een mooi decor. In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn. En dat maakt het gebied uiterst geschikt voor onze workshop!

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. De fotografen kennen de locatie zeer goed.

Programma

De workshop start om 8:00 uur en duurt tot ongeveer 15:00 uur. Je bent de hele dag op de Kalmthoutse heide.

Ruim van te voren ontvang je onze E-page ter inspiratie. Hierin vindt je onder andere informatie en tips over het fotograferen in het seizoen en op locatie.

Op de dag zelf introduceren we de workshop met een korte inleiding. Daarna omschrijven we de uitdaging. De uitdaging bestaat uit drie onderdelen. We bezoeken verschillende locaties op de heide. Je brengt al je techniek en creativiteit in je foto's. De fotografen van Beterelandschapsfoto zullen je van tips voorzien.

Na de workshop stuur je drie foto's in. Beide fotografen van Beterelandschapsfoto zullen je van feedback voorzien.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor deze uitdagende workshop landschapsfotografie op de Kalmthoutse heide. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 24 augustus 2019 van 08:00 uur tot 15:00 uur


Ervaring

Je bent een gevorderde fotograaf. Je beheerst de techniek en vaardigheden om te fotograferen. Tijdens de workshop kun je natuurlijk al jouw vragen over landschapsfotografie en de techniek die daarbij hoort stellen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis. We lopen over onverharde maar zeer goed begaanbare paden en soms over los zand.


Details

- Hele dag Kalmthoutse heide
- Maximaal 8 personen
- Zeer ervaren fotografen
- Fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Verdieping brengen in je foto's
- Visie ontwikkelen
- Creativiteit ontwikkelen
- Trainen van verbeeldingskracht

Wat krijg je

-Vooraf E-page met tips en inspiratie
- Begeleiding op locatie
- Een praktijkopdracht
- Feedback op 3 foto's
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Telelens
- Geschikte kleding

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
- Statief
- Filters