workshop Kalmthoutse Heide ZomerDatum:   zaterdag 31 augustus 2019, van 08:00 uur tot 15:00 uur

Prijs:       € 105

Plaats:    Kalmthout


Over de workshop op de Kalmthoutse Heide

 Ben je op zoek naar een uitdaging in de landschapsfotografie? Wil je de zomer met z'n bloeiende heide in al z'n pracht vastleggen? Dan is dit de workshop voor jou.

Tijdens deze workshop ben je de hele dag pad op de Kalmthoutse Heide. Deze workshop landschapsfotografie voert je langs een aantal prachtige plekken, zoals de vennen, de zandverstuivingen en de dode bomen. Tijdens de stops neem je ruim de tijd om de locatie te leren kennen. Je doel is om meer diepgang in je foto's te brengen.
Dat kan iets op technisch vlak zijn, bijvoorbeeld meer diepte. Of op het vlak van compositie, sfeer en emotie. Dat is helemaal aan jou. Je doet een beroep op jouw inlevingsvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit. De fotografen van Beterelandschapsfoto helpen jou daarbij.


Aan de Nederlands-Belgische grens ligt een groot en aantrekkelijk natuurgebied: de Kalmthoutse heide. Het is een uitgestrekt gebied dat verschillende biotopen herbergt. Heide, vennen, stuifduinen en bossen zorgen voor een divers en gevarieerd landschap. In de zomer vind je gebieden die paars kleuren door de bloeiende heide. Dit is een zeer fotogeniek element in je landschapsfoto. De geïsoleerde bomen die je tegenkomt, of de afwisselende bebossing op een zandondergrond, vormen een mooi decor. In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn. En dat maakt het gebied uiterst geschikt voor onze workshop.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je het meeste uit dit gebied haalt.


Programma workshop op de Kalmthoutse Heide

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op het fotograferen in de zomer. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk.

Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van landschapsfoto's. Je ontvangt uitgebreide feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 8:00 uur en duurt tot ongeveer 15:00 uur. Je bent de hele dag op de Kalmthoutse heide. Tijdens de workshop leg je ongeveer 5 kilometer af en bezoek je diverse locaties.

Op de dag van de workshop starten we met een korte introductie en bespreken de grote diversiteit aan onderwerpen die je onderweg tegen zult komen. Daarna gaan we op pad en zullen op een aantal locaties uitgebreid de tijd nemen om te fotograferen. We bekijken steeds hoe je een locatie op een aantrekkelijke manier kunt fotograferen en welke apparatuur en instellingen je daar het beste voor gebruikt. In ieder geval bezoeken we een uitgestrekt heidegebied, bossen en de dode bomen. Rond de middag nemen we een pauze voor de lunch.

Het weer is vooraf lastig te voorspellen. Het kan prachtig weer zijn of regenachtig. Gun je zelf de creatieve vrijheid om de schoonheid van het landschap te zien en werk met de elementen die de natuur je geeft.

Na de workshop beoordelen we twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw fotografie. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten waarderen onze feedback.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor de uitdagende workshop landschapsfotografie op de Kalmthoutse Heide. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- Zaterdag 31 augustus 2019 van 8.00 uur tot 15.00 uur.

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.Ervaring

Je bent een gevorderde fotograaf. Je beheerst de techniek en vaardigheden om te fotograferen. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens de workshop kun je natuurlijk al jouw vragen over landschapsfotografie en de techniek die daarbij hoort stellen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken en ligt aan de rand van de Kalmthoutse Heide. Parkeren is gratis. De route is grotendeels onverhard. Op de locatie lopen we ongeveer 5 kilometer. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een deel van de route drassig zijn of uit los zand bestaan. Zorg voor gepaste kleding en eventueel waterdichte hoge schoenen of laarzen. Je beschikt over een goede basisconditie en kunt de afstand mét je foto-apparatuur, statief en lunch afleggen.


Details

- Hele dag op de Kalmthoutse heide
- Maximaal 10 personen
- Zeer ervaren fotografen
- Fotograferen in de praktijk
- Thema zomer

Wat ga je doen

- Verdieping brengen in je fotografie
- Visie ontwikkelen
- Creativiteit ontwikkelen
- Trainen van verbeeldingskracht

Wat krijg je

- E-book 'Beter fotograferen'
-  E-page fotograferen in de zomer
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto's
- Een leuke en leerzame dag
- Een uitgebreide praktijkopdracht als je wil
- Veel afwisseling als je wil

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven, waaronder een telelens
- Afstandsbediening
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera
- Lunch en drinken voor onderweg
- Geschikte kleding!

Nice to have:
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)