Portfolio Winter:  Hoge VenenDatum: zaterdag 19 januari 2019

Prijs: € 99


Over de workshop

Ben je een gevorderd fotograaf en op zoek naar verdieping in je fotografie? Wil je meer doen met jou beelden? En wil je jou beste werk aan een klein of groot publiek tonen? Dan is dit de workshop voor jou. Je leert hoe je een portfolio van jouw meest indrukwekkende foto's samenstelt.

Tijdens deze workshop maak je een kleine portfolio van vier of meer foto's rondom het thema: winter. Aan het begin van de workshop ontvang je een omschrijving die je kunt gebruiken bij het samenstellen van de portfolio. Die ga je in de praktijk brengen. De omschrijving van de opdracht zegt iets over het seizoen. Het doel is meer diepgang in je foto's te brengen en rondom een thema een serie foto's die samen iets over de locatie vertellen te maken. Je doet een beroep op jouw inlevingsvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit. Hoe je dat invult is aan jou. Wij staan klaar om je te begeleiden waar nodig en je vragen te beantwoorden.

Na afloop van de workshop zien we graag drie foto's van je tegemoet. Je ontvangt van ons leerzame feedback op je foto's.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. De fotografen kennen de locatie zeer goed.

In de Ardennen ligt een geweldig mooi natuurgebied, de Hoge Venen. Het gebied maakt onderdeel uit van de Belgische Ardennen en is nog actief. Dat betekent dat er nog veen wordt aangemaakt. Het is het hoogste gelegen gebied van België. De omgeving kent een gevarieerd landschap. In de winter kun je verschillende weertypen op één dag tegen komen. Die afwisseling maakt de omgeving van Baraque Michel tot een uniek gebied. De geïsoleerde bomen die je tegenkomt, vormen een mooi decor. In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn.

Programma

De workshop begint om 09:30 uur en eindigt om 16:30 uur. Je bent de hele dag in de Hoge Venen.

Ruim van te voren ontvang je onze E-pages, boordevol met informatie over techniek, compositie en sfeer. En je krijgt twee extra E-page's. Eén gaat specifiek in op fotograferen in de winter. De andere E-page gaat over het maken van een portfolio.

Op de dag zelf introduceren we de workshop met een korte inleiding. Je brengt al je techniek en creativiteit in je foto's. De fotografen van Beterelandschapsfoto zullen je van tips voorzien.

Na de workshop beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw fotografie.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor deze uitdagende workshop landschapsfotografie in de Hoge Venen. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- Zaterdag 19 januari 2019


Ervaring

Je bent een gevorderde fotograaf. Je begrijpt hoe belichting, diafragma en ISO-waarde samenhangen en kunt ze naar wens aanpassen. Verder beschik je over de basisvaardigheden om landschappen te fotograferen. Tijdens de workshop kun je natuurlijk al jouw vragen over landschapsfotografie, de techniek die daarbij hoort en het maken van een portfolio, stellen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken en ligt in het hart van de Hoge Venen. Parkeren is gratis. Onderweg komen we geen horecagelegenheid tegen. De route is grotendeels onverhard. Zorg voor warme kleding en waterdichte hoge schoenen of laarzen.


Op de locatie lopen we ongeveer 6 kilometer, grotendeels over onverharde paadjes. Het hoogteverschil is te verwaarlozen.


Details

 - Hele dag in de Hoge Venen
- Maximaal 10 personen
- Zeer ervaren fotografen
- Fotograferen in de praktijk
- Thema Winter

Wat ga je doen

- Verdieping brengen in je fotografie
- Visie ontwikkelen
- Creativiteit ontwikkelen
- Trainen van verbeeldingskracht
- Portfolio maken

Wat krijg je

-Vooraf E-pages met tips en inspiratie
- Begeleiding op locatie
- Een praktijkopdracht
- Feedback op 3 foto's
- Een leuke en leerzame dag
- Veel afwisseling

 Wat neem je mee

 - Camera
- Objectieven
- Statief!
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera
- Lunch en drinken voor onderweg
- Warme kleding!