Hoge Venen: WinterDatum:  zaterdag 19 januari 2019 van 09:30 uur tot 16:30 uur (vol).

Prijs:      € 105

Plaats:   Hoge Venen, Baraque Michel


Over de workshop in de Hoge Venen

Ben je op zoek naar een uitdaging in de landschapsfotografie? Wil je de winter in al z'n pracht vastleggen? En wil je één van de mooiste gebieden in België verkennen en je fotografie skills verbeteren? Dan is dit de workshop voor jou.

Tijdens deze workshop ben je de hele dag op pad in de omgeving van Baraque Michel in de Hoge Venen. Deze workshop landschapsfotografie voert je langs een aantal prachtige plekken. Tijdens de stops neem je ruim de tijd om de locatie te leren kennen en te fotograferen. De fotografen van Beterelandschapsfoto helpen jou daarbij.

In de Ardennen ligt een geweldig mooi natuurgebied, de Hoge Venen. Het gebied maakt onderdeel uit van de Belgische Ardennen en is nog actief. Dat betekent dat er nog veen wordt gevormd. Het is het hoogste gelegen gebied van België. De omgeving kent een gevarieerd landschap. In de winter kun je verschillende weertypen op één dag tegen komen. Die afwisseling maakt de omgeving van Baraque Michel tot een uniek gebied. In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn. Het is het hoogste gelegen gebied van België op bijna 700 meter hoogte. De omgeving kent een gevarieerd landschap met de uitgestrekte venen, verborgen riviertjes en immense bossen.
In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn.

 

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je het meeste uit dit gebied haalt.


Programma van de workshop in de Hoge Venen

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 50 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op het fotograferen in de winter. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk.

Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van landschapsfoto's. Je ontvangt uitgebreide feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 09:30 uur en duurt tot 16:30 uur. De workshop vindt plaats in de Hoge Venen en start bij Baraque Michel. Tijdens de workshop leg je ongeveer 7-8 kilometer af en bezoek je diverse fotolocaties.

Op de dag van de workshop starten we met een korte introductie en bespreken de grote diversiteit aan onderwerpen die je onderweg tegen zult komen. Daarna gaan we op pad en zullen op een aantal locaties uitgebreid de tijd nemen om te fotograferen. We bekijken steeds hoe je een locatie op een aantrekkelijke manier kunt fotograferen en welke apparatuur en instellingen je daar het beste voor gebruikt. In ieder geval bezoeken we een uitgestrekt veengebied, naaldbossen en een riviertje. Rond de middag nemen we een pauze voor de lunch.

Het weer is vooraf lastig te voorspellen. Zo kunnen we vier seizoenen in één dag tegen komen. We kunnen je vooraf geen sneeuw beloven en wellicht is het mistig. Gun je zelf de creatieve vrijheid om de schoonheid van het landschap te zien en werk met de elementen die de natuur je geeft.

Na de workshop beoordelen we twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw fotografie. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten waarderen onze feedback.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor de uitdagende workshop landschapsfotografie in de Hoge Venen. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- Zaterdag 19 januari 2019 van 09:30 uur tot 16:30 uur (vol).

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.Ervaring

Je bent een gevorderde fotograaf. Je beheerst de techniek en vaardigheden om te fotograferen. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens de workshop kun je natuurlijk al jouw vragen over landschapsfotografie en de techniek die daarbij hoort stellen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken en ligt in het hart van de Hoge Venen. Parkeren is gratis. De workshop start en eindigt bij een horecagelegenheid. Onderweg komen we geen horecagelegenheid tegen. De route is onverhard. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de route bevroren of drassig. Zorg voor warme kleding en waterdichte hoge schoenen of laarzen.


Op de locatie lopen we ongeveer 8 kilometer over onverharde paadjes. Het hoogteverschil is klein. Je beschikt over een goede basisconditie en kunt de afstand mét je foto-apparatuur, statief en lunch afleggen.


Details

Hele dag in de Hoge Venen
Maximaal 10 personen
Zeer ervaren fotografen
Fotograferen in de praktijk
Thema winter

Wat ga je doen

Fotografeer verschillende locaties
Ontwikkel visie en creativiteit
Bezoek de hoogvlakte
Bezoek mooie, uitgestrekte bossen
Fotografeer pittoreske riviertjes
Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
Maak sfeervolle, verstilde beelden

 

Wat krijg je

E-book 'Fotograferen is een kunst'
E-page 'Fotograferen in de winter'
Begeleiding op locatie

Feedback op 4 foto's
Een leuke en leerzame dag
Een uitgebreide praktijkopdracht als je wil

Veel afwisseling

 Wat neem je mee

Camera
Objectieven, waaronder een telelens
Afstandsbediening
Waterdichte schoenen of laarzen
Tas of hoes voor om de camera
Lunch en drinken voor onderweg
Warme kleding!

Nice to have:
Statief
Filters (ND, grijs verloop, pola)