Coastal FlowDatum: zaterdag 6 oktober 2018

Prijs: € 109


Over de workshop

Spreken foto's met beweging jou aan? En vindt je het een uitdaging om de kust op een abstracte en creatieve manier te fotograferen? Dan is Coastal Flow dé workshop voor jou! Deze beweging wordt ook wel Intentional Camera Movement genoemd. En dat is precies wat het is, het bewust bewegen van de camera.

Foto's met beweging zijn vaak beelden vol dynamiek. Ze werken het beste in kleur. Het algemene effect is een foto met beweging waarin de definitie van sommige details behouden blijft. Tijdens deze workshop aan de kust leer je een techniek die je steeds kunt toepassen. Zo kun jij je richten op creatieve en dynamische foto's.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen over hoe je een betere landschapsfoto maakt stellen. De fotografen kennen de locatie zeer goed.

Programma

De workshop start om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Tijdens deze workshop in Oostvoorne leg je beweging aan de kust vast.

Ruim van te voren ontvang je onze E-pages. Boordevol met informatie over techniek, compositie en sfeer. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op intentional camera movement fotografie. Voor de workshop beoordelen wij twee foto’s van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het vastleggen van beweging in foto's.

Op de dag van de workshop starten we met een korte terugblik op de E-pages. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. Natuurlijk leggen we uitgebreid uit hoe je beweging in een foto vastlegt, welke rol het licht en weer speelt. Dit doen we aan de hand van enkele foto's die we eerder op de locaties hebben gemaakt. Zo houden we veel tijd over voor het praktijkgedeelte.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw creatieve fotografie.


Wanneer

Wil je de beweging van de kust vastleggen door creatieve kustfoto's te maken? Meld je dan aan voor deze workshop Coastal Flow in Oostvoorne. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- Zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 uur tot 16:00 uur


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je fotografeert al een tijdje. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen grotendeels over onverharde paden en het strand.


Details

- Dag aan de kust in Zeeuws-Vlaanderen
- Maximaal 8 personen
- Zeer ervaren kustfotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Maak dynamische foto's
- Leg sfeer vast
- Leer hoe je beweging vastlegt
- Combineer creativiteit en techniek
- Leer de beweging zien

Wat krijg je

- Vooraf E-pages landschapsfotografie
- E-page Intentional Camera Movement
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Waaronder je telelens
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)