Kustfotografie De elementenDatum:    zondag 1 december 2019 van 10:00 uur tot 16:00 uur

Prijs:        € 112

Plaats:     Oostvoorne


Over de workshop Kustfotografie De elementen

Soms krijg je een geweldige kustlijn gepresenteerd. Als het licht mooi is maakt iedereen daar aantrekkelijke foto's. Meestal is het licht niet zo mooi. Of je staat op een vlak zandstrand en zijn er geen andere elementen die je voor je kunt laten werken. Wil je leren hoe je onder alle omstandigheden aantrekkelijke kustfoto's maakt? En hoe je het water 'leest' en voor je laat werken? Als je onder alle omstandigheden aantrekkelijke kustfoto's wil maken en je fotografie naar een hoger niveau wil tillen is dit de workshop voor jou.

Gedurende de dag zal het licht en het getij veranderen. Door de omstandigheden te begrijpen en je daar aan aan te passen, creëer je steeds een andere sfeer in je foto. Leer werken met hetgeen de natuur je biedt. 

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een aantrekkelijke kustfoto maakt. De fotografen van Beterelandschapsfoto zijn ervaren kustfotografen en kennen de locatie zeer goed.


Programma workshop Kustfotografie de elementen

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op kustfotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.

 

Als je wil, beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van kustfoto's. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 10:30 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens de workshop in Oostvoorne leg je beweging aan de kust vast. Je leert hoe je het water leest, waar je op let zodat je zelf veilig blijft en hoe je sfeervolle foto's maakt. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 in het veld. Je kunt al je vragen stellen over hoe je het water en de kustlijn voor je laat werken. Na deze workshop heb je alles geleerd zodat je zelf kustfoto's kunt maken.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw kustfotografie.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar die je kunt lenen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee en weet je hoe filters voor jou kunnen werken. Als je nog filters gaat kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.


Wanneer

Wil jij de kustlijn op een creatieve manier vastleggen? Meld je dan aan voor de workshop Kustfotografie De elementen. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zondag 1 december 2019 van 10:00 uur tot 16:00 uur.

 

Is de workshop volgeboekt? Meld je dan aan voor de reservelijst.

 Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit deze workshop haalt als je meer ervaring hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je toepassen en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Bij voorkeur heb je onze workshop Seascape: Master the Filters gevolgd of heb je ruime praktijkervaring in het fotograferen met filters. Als je filters hebt, neem die dan mee.

 

Toegankelijkheid

We bezoeken enkele locaties in Oostvoorne. Ze zijn allemaal eenvoudig per auto te bereiken. Ter plaatse loop je steeds enkele honderden meters over het strand.


Details

- Je bent in Oostvoorne

- Maximaal 10 personen

- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime kustfotografen

- Bezoek aan afwisselende kustlijn

- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leren lezen van de kustlijn
- Leren lezen van het water
- Beweging op een creatieve manier vastleggen

Wat krijg je

- Vooraf E-pages landschapsfotografie
- E-page kustfotografie
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- 6 of 10 stop ND filter
- 2 stop grijsverloop filter
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening
- Polarisatiefilter