Workshop Kustfotografie OpaalkustDatum:     zaterdag 12 oktober 2019 van 10:00 uur tot 19:30 uur

Prijs:        € 155, inclusief ontbijt, lunch en E-book 'Kustfotografie'

Plaats:     vertrek vanuit Escalles, Opaalkust, Frankrijk


Over de workshop Kustfotografie Opaalkust

Met Beterelandschapsfoto naar de Opaalkust. Ben jij een gepassioneerd kustfotograaf? En wil je je skills onder begeleiding van een professioneel fotograaf verder ontwikkelen? Dan is 'Opal Coast: Chasing the Light' dé workshop voor jou! Dompel je één dag onder in het kustlandschap met het bijzonder mooie licht aan de Opaalkust.

De Opaalkust is een prachtig gebied aan de Noord-Franse kust. Op een kleine afstand liggen diverse plaatsen met verschillende stranden. De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen,  brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen.

Tijdens deze eendaagse workshop zet je op technisch en compositioneel vlak de puntjes op de i. Je leert hoe je altijd correct scherp stelt, je filters plaatst en de sluitertijd aanpast aan de dynamiek die je wil weergeven. Daarnaast ga je dieper in op hoe je een compositie kunt perfectioneren.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in kustfotografie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere kustfoto  maakt. De fotografen kennen de locaties aan de Opaalkust zeer goed.


Programma workshop Kustfotografie Opaalkust

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt extra E-pages die specifiek ingaan op het fotograferen aan de kust. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.

De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 19:30 uur. Je bent de hele dag aan de Opaalkust. Hoe ziet je dag er uit? Voor de meeste deelnemers is het een lange rit om de Opaalkust te bereiken. Je begint met een uitgebreid ontbijt. Een klein uurtje later volg je een inleidende presentatie die de technische en creatieve aspecten van deze workshop en de te bezoeken locatie behandelt: op technisch gebied zet je de puntjes op de i. Je leert de fijne kneepjes van het scherpstellen, zoals de hyperfocale afstand en handmatig scherpstellen. Ook leer je hoe je, met een compositie, sfeer en eindresultaat in je gedachten, de filters optimaal kunt inzetten.

Rond de middag vertrekken we naar het strand in Audresselles. Dit is wat ons betreft het meest veelzijdige strand aan de Opaalkust. Hier breng je ruim zes uur door, dus tot na de zonsondergang. Tijdens de workshop aan de Opaalkust leg je beweging aan de kust vast. Je leert hoe je het water leest, waar je op let zodat je zelf veilig blijft en hoe je sfeervolle foto's maakt. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 aan deze prachtige kust. Je kunt al je vragen stellen over hoe je het water en de kustlijn voor je laat werken. Na deze workshop heb je geleerd hoe je zelf aantrekkelijke kustfoto's kunt maken. Je krijgt een lunchpakket mee.

Na de workshop beoordelen we twee foto’s waarop je per mail uitgebreid feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw fotografie. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.


Wanneer

Wil je deze workshop kustfotografie voor gevorden volgen en het landschap en apparatuur voor jou laten werken? Meld je dan aan voor de workshop Kustfotografie Opaalkust. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 12 oktober van 10:00 uur tot 19:30 uur.

Is de workshop volgeboekt? Meld je dan aan voor de reservelijst.

Het is een lange dag en wellicht moet je nog ver naar huis rijden. Als je wil boeken wij een hotelkamer (alleengebruik met eigen badkamer) inclusief ontbijt voor jou. Inclusief boekingskosten betaal je aanvullend aan de workshop

€ 110. Voor twee personen betaal je € 125. Je bent dan ook in de gelegenheid om de volgende ochtend de zonsopkomst te fotograferen. Tijdens deze twee dag is er geen begeleiding en ga je op eigen gelegenheid naar de kust. Wil je langer blijven of een kamer met iemand delen? Neem dan contact met ons op.

Details

- Hele dag aan de Opaalkust
- Verrassende kustlijn
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk


Wat ga je doen

- Zet technisch gezien de puntjes op de i
- Maak betere composities
- Maak dynamische foto's
- Leg sfeer vast
- Leer hoe je beweging vastlegt
- Combineer creativiteit en techniek


Wat krijg je

- E-book 'Fotograferen is een kunst'
- E-pages 'Kustfotografie' en 'Natural Coast'
- Persoonlijke begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Uitgebreid ontbijt
- Lunchpakket met aanvulling
- Persoonlijke begeleiding
- Een leuke en leerzame dag
- Feedback op twee foto's na de workshop


 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Waaronder je telelens
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Must have:
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera en hebt ruime ervaring met kustfotografie en het werken met filters. Je beheerst de techniek. Daarmee bedoelen we dat je weet hoe sluitertijd, diafragma en ISO met elkaar samenhangen en je kunt naar wens de instellingen aanpassen. Ook weet je welke invloed de filters hebben op deze instellingen. Als je filters hebt, neem die dan mee.

 

Toegankelijkheid

We bezoeken één of twee locaties. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden en het getij. De eerste (hoofd)locatie is eenvoudig te bereiken. Vanaf het parkeerterrein loop je in twee minuten naar het strand. Op het strand is een trap en er liggen veel stenen. Op de tweede locatie loop je in totaal zo'n drie kilometer over het zandstrand.