ontdek de magie van de hoge venen in de winter

Noir Flohay in de winter

Hoe leg je de magie van de Hoge Venen in de winter vast? Hoe geef je de kleuren natuurlijk weer? En vooral, hoe laat je in je foto’s zien dat het winter is? Een witbalans selecteren en zomaar wat fotograferen levert je niet veel bijzonders op. Dat is vervelend. Fotograferen is leuk en dat moet ook zo blijven. Ontdekken hoe jij je foto’s beter kunt maken en hoe je de winter vast legt doe je in de workshop landschapsfotografie Hoge Venen in de winter.

Mooie composities in de workshop landschapsfotografie in de winter

De Ardennen zijn altijd mooi. In de winterperiode is het er echt speciaal, zeker als er sneeuw ligt. Op de Hoge Venen, rondom Baraque Michel heb je veel afwisseling in het landschap. Op korte afstand van elkaar zijn er veel fotogenieke plekken. En iedere plek kent weer verschillende mogelijkheden. Je fotografeert er de bossen, mooie doorkijkjes, riviertjes en natuurlijk de hoge venen zelf.

De Hoge Venen thuis opnieuw beleven als je naar je foto’s kijkt. Met levensechte kleuren en winterse landschappen. Deze inzichten kun je altijd toepassen. In alle landschappen en in alle omstandigheden. Het kan en wij weten hoe. Ontdek met ons het het werkt. Je krijgt veel tips en trucs.

Wat ontdek je in De workshop landschapsFOTOGRAFIE Hoge venen in de winter

  • Leg de uitgestrekte venen en bossen vast
  • Breng diepte en dynamiek in je foto’s
  • Ontwikkel je creativiteit, iedere plek heeft verschillende mogelijkheden
  • Breng licht en kleuren in balans voor meer sfeer
  • Creëer rust want te drukke foto’s zijn niet zo prettig om naar te kijken

We laten je zien hoe je de omgeving ordent en rust creëert zodat je foto’s aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Je ontdekt hoe je de verschillende elementen in de omgeving gebruikt en hoe je de compositie opbouwt, bijvoorbeeld met aansprekende voorwerpen op de voorgrond. Je zult gebruik maken van doorkijkjes en hoogteverschillen. In deze uitdagende workshop landschapsfotografie in de winter laat je het landschap voor je werken.

Deze workshop vindt plaats op een supermooie locatie en is een must voor de landschapsfotograaf. Je gaat met mooie foto’s en veel tips en trucs die je later weer kunt toepassen naar huis.

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over landschapsfotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op de locaties
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

de workshop landschapsfotografie hoge venen in de winter

De workshop landschapsfotografie start om 09:30 uur en duurt tot 15:30 uur. De workshop landschapsfotografie vindt plaats in de omgeving van Baraque Michel in de Hoge Venen, België.

compleet pakket

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop landschapsfotografie in de winter ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim 100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in landschapsfotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op de technische vaardigheden voor landschapsfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Interactieve en inspirerende presentatie

De workshop begint met een korte presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van landschapsfotografie. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je betere en mooiere foto’s maakt.

Ontdek je nieuwe mogelijkheden

Je komt voor het verbeteren van je technische vaardigheden. In de workshop ligt daar ook de nadruk op. Bij ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop de techniek zelfstandig kunt toepassen. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids die je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

En natuurlijk kijken we ook naar de basis van de compositie. We geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Naast de techniek ontdek je ook hoe je een compositie opbouwt.

Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken.

Bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop landschapsfotografie beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Locatie van de workshop

De workshop landschapsfotografie vindt plaats in de omgeving van Baraque Michel in de Hoge Venen. We starten om 09:30 uur en ronden om 15:30 uur af. Dit afwisselende natuurgebied wordt onder andere gekenmerkt door mooie bossen en uitgestrekte venen. We bezoeken enkele fotogenieke en aantrekkelijke locaties. Het exacte adres ontvang je voor aanvang van de workshop.

Sneeuw en ijs kunnen wij je niet garanderen. Maar de workshop gaat door. Je komt ook om nieuwe dingen te ontdekken en in de winter kun je hier altijd mooie foto’s maken. Wij laten je de mooie plekjes zien.

Heb ik ervaring nodig

Ervaring met landschapsfotografie of natuurfotografie in het algemeen is niet nodig. Wel is het erg handig als je basiskennis van de techniek hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en bij voorkeur kun je de instellingen naar je wens aanpassen.

Je kunt ook deelnemen als je al meer ervaring hebt. Je zult altijd iets nieuws in onze workshop ontdekken. Wij helpen jou met het verbeteren van je skills.


De workshop is geschikt voor iedereen die betere composities in landschappen wil maken. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het zorgvuldig opbouwen van je compositie in de landschapsfotografie vraagt specifieke aandacht en vaardigheden. Ook ontdek je hoe je een geschikte plek vindt en een compositie opbouwt zodat je mooie landschapsfoto’s kunt maken.


We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze workshop geeft je, gecombineerd met een stevige technische basis, alle handvatten om aantrekkelijke landschapsfoto’s te maken.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven (in de range van 24 tot 200mm uitgaande van full frame)
– Statief
– Geschikte kleding, raadpleeg vooraf de weersvoorspelling
– (Waterdichte) schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera voor het geval dat het regent
– Je lunch en wellicht nog iets voor tussendoor

Nice to have:
– Afstandsbediening

Toegankelijkheid

De locatie bij is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen over grotendeels onverharde paden. In totaal leg je zo’n 6 kilometer af. De paden kunnen modderig en/of glad zijn. Zorg ervoor dat je auto winterbanden heeft.

Wil jij in de winter aantrekkelijke landschapsfoto’s maken? Meld je dan aan voor deze workshop landschapsfotografie Hoge Venen in de winter

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
za. 18-01-2020 Van 09:30 uur tot 15:30 uur Baraque Michel, België €115,- inschrijven

Reacties van deelnemers

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden.
Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur