Macrofotografie is helemaal jouw ding en je wilt mooie foto’s maken. Technisch de puntjes op de i zetten, mooie composities vinden en sfeervolle foto’s maken. Je bent er klaar voor om op een hoger niveau te fotograferen. Maar hoe doe je dat? Overal zie je mooie foto’s en jij wilt die ook kunnen maken. Deze zomer hebben we een workshop waarin je het allemaal kunt combineren. De last minute workshop Macrofotografie Zomerbloeiers is er voor jou. De workshop wordt zowel in Kalmthout als Merksplas gegeven.

Korte theorie, veel praktijk met aandacht voor techniek, compositie en sfeer

Iedereen fotografeert. Toch kun je nog bijzondere en onderscheidende foto’s maken. Alleen moet je nog even ontdekken hoe. Jouw composities kunnen top zijn. En je ontdekt hoe je de sfeer in je foto’s vastlegt. We helpen je met een aantal specifieke aandachtspunten voor macrofotografie. Technisch zetten we de puntjes op de i. Ontdek met ons hoe het werkt. Je krijgt veel tips, voorbeelden en adviezen én fotografeert op prachtige locaties.

Ontdek wat je gaat DOEN IN DEZE last minute WORKSHOP macrofotografie

  • Belichting naar wens instellen en aanpassen zodat je foto’s altijd goed zijn belicht
  • Werken met scherpte en scherptediepte, jij bepaalt welke delen van de foto scherp zijn
  • Ontdek hoe je sterke composities maakt voor de mooiste foto’s
  • Ontdek je onderwerp te positioneren zodat alle details kloppen
  • Krijg direct 1-op-1 feedback
  • Gewoon lekker fotograferen
  • Een uitgebreide review van 10 foto’s per telefoon of Skype kun je bijbestellen

De omgeving en het licht bepaalt wat je gaat fotograferen. Wij helpen jou met het vinden van geschikte composities en bespreken de gemaakte foto’s 1-op-1 in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt. Echt een workshop voor de macrofotograaf die meer wil. Je tilt je fotografie naar een hoger niveau!

Kleine groep, Veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en advies. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wilt maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ Gratis entree tot het arboretum en tuin
✅ E-book ‘Groei in natuurfotografie’ ter waarde van 14,97 euro
✅ Een handige hulpgids over macrofotografie ter waarde van 6 euro
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Programma last minute workshop macrofotografie

De last minute workshop macrofotografie vindt plaats in Kalmthout en Merksplas.
In Kalmthout begint om 10:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur.
In Merksplas starten we om 13:00 uur en duurt de workshop tot ongeveer 17:00 uur.

compleet pakket

E-book ‘Groei in natuurfotografie’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Voor de last minute workshop macrofotografie zomerbloeiers ontvang je ons e-book ‘Groei in natuurfotografie’. Ruim 80 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele natuurfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in macrofotografie te verdiepen.

Handige hulpgids

En je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op macrofotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Korte en inspirerende presentatie

De workshop begint met een korte presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee het arboretum in. Techniek, tips, advies, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je mooiere foto’s met meer impact maakt.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. We helpen je met het maken van de foto’s. Er zijn maximaal 5 deelnemers per fotograaf.

Je kunt al je vragen stellen over macrofotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke macrofoto’s te kunnen maken.

Optie: uitgebreide review van 10 foto’s die je tijdens de workshop maakt

Na de workshop macrofotografie kun jij je foto’s laten reviewen. Je mag ook foto’s die je eerder maakte toevoegen. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop. De review bestel je los van de workshop.

Locatie van de workshop

De eendaagse workshop wordt In het Arboretum Kalmthout in België gegeven. Parkeren is gratis. Het Arboretum is ook eenvoudig per trein bereikbaar. Vanaf het station loop je in minder dan vijf minuten naar de ingang. Het arboretum is 13,5 ha groot.

De workshop vindt ook in de plantentuin in Merksplas plaats. Parkeren is ook hier gratis. Bij voorkeur kom je met de eigen auto naar deze locatie. De omvang van de plantentuin in Merksplas is maar liefst 8 ha.

Heb ik ervaring nodig

Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze naar wens toepassen. Je weet hoe je een foto correct belicht en hoe je scherp stelt. Indien nodig zetten we in de workshop samen de puntjes op de i. Je hoeft nog geen ervaring met macrofotografie te hebben.

We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Macrolens, eventueel een telelens
– Geschikte kleding
– Iets om op te liggen voor als de grond nat is
– Als je meedoet in Kalmthout neem je ook je eigen lunch mee

Nice to have:
– Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
– Tussenringen en of een voorzetlens
– Statief

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig te bereiken. Kalmthout kun je ook gemakkelijk per trein te bereiken. Ter plaatse zijn de paden vlak en loop je enkele honderden meters.

Meld je snel aan voor de last minute workshop macrofotografie zomerbloeiers

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
Vrijdag 20 augustus 2021 13:00 uur tot 17:00 uur Merksplas 99,00
Zaterdag 24 juli 2021 10:30 uur tot 14:30 uur Kalmthout 99,00
Nog 3 plaatsen beschikbaar

Reacties van deelnemers

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur