Creatieve macrofotografieDatum:      zaterdag 29 juni van 11:00 uur

                   tot 16:30 uur

Prijs:          € 114, inclusief entree en consumptie

Plaats:       Kalmthout


Over de workshop Creatieve macrofotografie

 

Maak jij registrerende macrofoto's? En wil je leren hoe je creatievere macrofoto's maakt, en je zo je eigen visie uitdragen? Dan is dit de workshop voor jou.

Registrerende macrofoto's zijn foto's die de wereld vastleggen zoals je die met je eigen ogen waarneemt. Het is een  beeld dat veel scherpte in het onderwerp bevat. In de workshop Creatieve macrofotografie leer je beelden te creëren door je eigen expressie aan de foto toe te voegen. We leggen uit hoe 'vage' delen ontstaan. Aan de hand van verschillende technieken leer je hoe je een mooi bokeh (onscherpe gedeelte in je foto) creëert en deze kunt inbrengen in je compositie. Je zult verbluffende beelden ontdekken en maken. Aan de hand van voorbeeldfoto's leggen we op een begrijpelijke manier uit hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen. We leggen je in detail uit hoe je de scherptediepte voor je kunt laten werken en wat de rol van de voor- en achtergrond is.

Vervolgens ga je zelf in de praktijk aan de slag. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je naar jouw inzicht een originele macrofoto maakt. De fotografen kennen de locatie zeer goed.


Programma Creatieve macrofotografie

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op eigen expressie in de macrofotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van expressieve macrofoto's. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens deze workshop Creatieve macrofotografie leer je hoe je op een creatieve manier aantrekkelijke macrofoto's maakt.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De lunch vindt plaats in het arboretum en is voor eigen rekening.


Wanneer

Zin om mee te gaan? Meld je dan aan voor deze workshop Creatieve macrofotografie. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 29 juni 2019 van 11:00 uur tot 16:30 uur

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend, en je begrijpt hoe je deze naar eigen inzicht kunt combineren. Je hebt ervaring met fotograferen op diafragmavoorkeuze of de manuele stand. Je hebt al enige ervaring met macrofotografie. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met creatieve macrofotografie.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.  
Details

- Hele dag in het Arboretum te

 Kalmthout
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer

  ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van je creativiteit
- Leer verschillende technieken
- Oefenen in de praktijk
- Voeg eigen expressie toe aan

  foto's

Wat krijg je

- Entree Arboretum Kalmthout
- Koffie of thee bij binnenkomst
- E-pages macrofotografie en

  expressieve macrofotografie
- Feedback op 4 foto's
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Macrolens (telelens optioneel)
- Geschikte kleding
- Iets om op te liggen
- Statief

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld

  een paraplu