Macrofotografie Compositie en sfeerDatum:       datum 2020 volgt

Prijs:           €114, inclusief entree en consumptie

Locatie:      Kalmthout


Over de workshop Macrofotografie

Beoefen je macrofotografie en wil je leren hoe je betere composities maakt? Neem dan deel aan de workshop Macrofotografie Compositie en sfeer. In deze workshop macrofotografie leer je hoe je aantrekkelijke beelden opbouwt door goed naar je onderwerp te kijken en te positioneren.


Eén van de voordelen van macrofotografie is dat je onderwerp heel klein is. Bij het opbouwen van een compositie heb je dan ook alle vrijheid en kun je vaak volledig om je onderwerp heen bewegen. Maar bij die vrijheid hoort ook dat je keuzes maakt: waar plaats je het onderwerp in de foto? Wat is een aantrekkelijke positie en perspectief? En wat gebeurt er met de achtergrond? Hoe laat je een onderwerp het beste tot zijn recht komen? Waar moet je beginnen? En waar moet je op letten bij het opbouwen van een sterke compositie?

Op deze vragen en nog veel meer krijg je antwoord tijdens de workshop macrofotografie. Aan de hand van voorbeeldfoto's leggen we op een begrijpelijke manier uit hoe je een compositie opbouwt. We besteden aandacht aan het vinden van een geschikt onderwerp om te fotograferen. Vervolgens bespreken we hoe en waar je het onderwerp het beste in de foto plaatst, en hoe het onderwerp in de omgeving past. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt. Naast de technische uitleg presenteren we voorbeeldfoto’s en leggen uit hoe die tot stand zijn gekomen. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Je leert naar compositie kijken, en hoe je een sterk en aantrekkelijk beeld opbouwt. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in macrofotografie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een sterke macrofoto opbouwt. De fotografen kennen de locatie zeer goed.


Programma Macrofotografie compositie en sfeer

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op composities in de macrofotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.

Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van aantrekkelijke composities. Je ontvangt uitgebreide feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Je bent de hele dag in het Arboretum in Kalmthout en leer je hoe je aantrekkelijke composities maakt.

Na de workshop beoordelen we twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw fotografie. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten waarderen onze feedback.


Wanneer

Wil je leren hoe je de perfecte compositie opbouwt? Meld je dan aan voor deze workshop Macrofotografie compositie en sfeer. Er zijn nog plaatsen vrij op:
datum 2020 volgt

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.


Ervaring

Je bezit een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze naar wens toepassen. Je weet hoe je een foto correct belicht en hoe je in de macrofotografie scherpstelt. Indien nodig kun je hiervoor eerst de workshop Macro: Basic Skills volgen. Jouw doel is om aantrekkelijke composities te maken.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis. Het Arboretum is ook eenvoudig per trein bereikbaar. Vanaf het station loop je in minder dan vijf minuten naar de ingang. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de ondergrond drassig zijn. Zorg voor gepaste kleding en schoenen.
Details

- Hele dag in het Arboretum te Kalmthout
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leer de composities maken
- Leer hoe je een beeld opbouwt
- Leer je onderwerp te positioneren
- Ontdek wat een aansprekende compositie kan doen
- Oefen in de praktijk
- Beheers de techniek

Wat krijg je

- Entree Arboretum Kalmthout
- Koffie of thee bij binnenkomst
- E-book 'Landschaps- en macrofotografie'
- E-page Macro Master the Composition
- Feedback op 4 foto's
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Macrolens, andere objectieven optioneel
- Geschikte kleding
- Iets om op te liggen
- Statief

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu