Macro: Master the Rings RotterdamDatum:         zaterdag 4 mei 2019, van 11:00 uur tot 16:30 uur

Prijs:             € 124 inclusief entree, consumptie en lunch

Locatie:        Rotterdam


Over de workshop Macro: Master the Rings

Wil je dieper in de wereld van het kleine duiken? En je onderwerp nóg groter op beeld vastleggen? Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de macrofotografie om aantrekkelijke macrofoto's te maken? Dan is dit de workshop voor jou.

In de workshop Macro: Master the Rings leer je werken met tussenringen. Tussenringen zijn ringen zonder optiek (glas), die je plaatst tussen je camerabody en lens. Als je de tussenringen gebruikt in combinatie met een macrolens, zal je ontdekken dat de wereld er anders uitziet. In de workshop leer je hoe de techniek werkt om jouw onderwerp nog groter én aantrekkelijk in beeld te brengen. Aan de hand van voorbeeldfoto's leggen we op een begrijpelijke manier uit hoe je de theorie in de praktijk toepast. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

Heb je nog geen tussenringen? Geen probleem. Wij hebben twee sets tussenringen beschikbaar, geschikt voor Canon en Nikon camera's. Deze kun je uitproberen tijdens de workshop.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een macrofoto maakt met behulp van een tussenring. De fotografen kennen de locatie zeer goed.


Programma Macro: Master the Rings

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op werken met tussenringen in de macrofotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van macrofoto's met behulp van tussenringen. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens de workshop Macro: Master the Rings in Rotterdam leer je hoe je met tussenringen je macrofotografie een nieuwe dimensie kan geven.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De lunch vindt plaats in het arboretum en is inclusief.


Wanneer

Zin om mee te gaan? Meld je dan aan voor deze workshop Macro: Master the Rings. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 4 mei van 11:00 uur tot 16:30 uur.

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend, en je begrijpt hoe je deze naar eigen inzicht kunt combineren. Je hebt ervaring met fotograferen op diafragmavoorkeuze of de manuele stand. Je hebt al enige ervaring met macrofotografie. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met tussenringen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.  Details

- Hele dag in het Arboretum te

  Kalmthout
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer

  ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk
- Leenset tussenringen

  beschikbaar

Wat ga je doen

- Leer de techniek
- Leer de mogelijkheden zien
- Leer werken met tussenringen
- Oefen in de praktijk

Wat krijg je

- Entree Arboretum Kalmthout
- Koffie of thee bij binnenkomst
- E-pages macrofotografie en

  tussenringen
- Feedback op 4 foto's
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Macrolens
- Tussenringen (als je die hebt)
- Geschikte kleding
- Iets om op te liggen
- Statief

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld

  een paraplu