Macrofotografie met Tussenringen geeft je nieuwe creatieve mogelijkheden

Je bent al een tijdje bezig met macrofotografie. Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de macrofotografie om nog aantrekkelijkere macrofoto’s te maken? Wil je onderwerpen nóg groter op beeld vastleggen? En daarbij vooral nieuwe creatieve mogelijkheden ontdekken? Dan is de workshop Macrofotografie met tussenringen voor jou.

Op het eerste oog is het fotograferen met tussenringen niets bijzonders. Maar het vraagt even een iets andere technische aanpak en je hebt veel nieuwe creatieve mogelijkheden. Die moet je nog even ontdekken.

met tussenringen gaat een nieuwe wereld voor je open

Tussenringen zijn ringen zonder optiek (glas), die je plaatst tussen je camerabody en lens. Als je de tussenringen gebruikt in combinatie met een macrolens of telelens, zal je ontdekken dat de wereld er anders uitziet. Je kunt nog dichterbij scherp stellen en je onderwerp komt nóg groter in beeld. Maar tot zo ver de techniek. Wat nog veel leuker is dan je onderwerp groter in beeld brengen is dat je een aantal creatieve mogelijkheden hebt. Je kunt nog meer sfeer in je beelden brengen.

Wat je ontdekt in de workshop Macrofotografie met tussenringen?

  • Hoe je met tussenringen kunt werken voor super close ups
  • Met tussenringen een nieuwe dimensie binnen macrofotografie ontdekt
  • Creatievere foto’s maakt door het inzetten van tussenringen op je camera

We laten je zien hoe je deze technieken in de praktijk inzet om mooie macrofoto’s te maken. Wij helpen jou daarbij en we bespreken je foto’s in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

Dit is een onmisbare workshop die jouw fotografie naar een hoger niveau tilt. Je zult direct mooiere foto’s maken.

Heb je nog geen tussenringen? Geen probleem. Wij hebben tussenringen beschikbaar, geschikt voor Canon en Nikon camera’s. Deze kun je uitproberen tijdens de workshop.

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan, je krijgt:

✅ Entree tot het arboretum
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro (meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips)
✅ Een handige hulpgids over landschapsfotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Wil je meer creatieve macrofoto’s met tussenringen maken? Meld je dan hier aan

Het programma van de workshop macrofotorafie met tussenringen

De workshop macrofotografie met tussenringen start om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. de workshop vindt plaats in het Arboretum in Kalmthout.

compleet pakket

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop macrofotografie met tussenringen ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim 100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in macrofotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele macrofotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Handige hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op het fotograferen met tussenringen. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

interactieve en inspirerende presentatie

De workshop macrofotografie met tussenringen begint met een interactieve presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie met tussenringen hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van macrofotografie. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je betere en mooiere macrofoto’s met tussenringen maakt.

ontdek je nieuwe mogelijkheden in de macrofotografie

Je komt omdat je nieuwe mogelijkheden wil ontdekken. Het werken met tussenringen is een nieuwe uitdaging. Van ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop weet hoe je een aantrekkelijke compositie opbouwt en sfeer weergeeft. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids dat je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

We geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden waarbij je de tussenringen gebruikt. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Natuurlijk heb je steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Naast de techniek ontdek je ook hoe je een compositie opbouwt.

Je kunt al je vragen stellen over macrofotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere macrofoto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke macrofoto’s te maken.

bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop macrofotografie beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop Macrofotografie met tussenringen hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Locatie van de workshop

Het Arboretum Kalmthout in Kalmthout in België. Parkeren is gratis. Het Arboretum is ook eenvoudig per trein bereikbaar. Vanaf het station loop je in minder dan vijf minuten naar de ingang.

Heb ik ervaring nodig?

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend, en je begrijpt hoe je deze naar eigen inzicht kunt combineren. Je hebt enige ervaring met fotograferen op diafragmavoorkeuze of de manuele stand. Ervaring met macrofotografie is niet noodzakelijk maar wel handig. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met tussenringen.

Wat moet ik zelf meenemen?

– Camera
– Macrolens, eventueel een telelens
– Tussenringen (als je die zelf hebt. Tussenringen voor Nikon en Canon camera’s kun je van ons lenen)
– Geschikte kleding
– Iets om op te liggen voor als de grond nat is
– Als je meedoet in Kalmthout neem je ook je eigen lunch mee

Nice to have:
– Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
– Statief

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto en openbaar vervoer te bereiken. Ter plaatse loop je door het park over deels onverharde paden en gras.

Reacties van deelnemers

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur