Macrofotografie met tussenringenDatum:     datum 2020 volgt

Prijs:         € 114, inclusief entree, consumptie en lenen tussenringen

Locatie:    Kalmthout


Over de workshop Macrofotografie met tussenringen

 

Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de macrofotografie om aantrekkelijke macrofoto's te maken? Wil je onderwerpen nóg groter op beeld vastleggen? En daarbij vooral nieuwe creatieve mogelijkheden ontdekken? Dan is dit de workshop voor jou.

In de workshop Macrofotografie met tussenringen werk je met tussenringen. Tussenringen zijn ringen zonder optiek (glas), die je plaatst tussen je camerabody en lens. Als je de tussenringen gebruikt in combinatie met een macrolens of telelens, zal je ontdekken dat de wereld er anders uitziet.
Je kunt nog dichterbij scherp stellen en je onderwerp komt nóg groter in beeld. Maar tot zo ver de techniek.

 

Het werken met tussenringen geeft je een hele reeks creatieve mogelijkheden en daar ga je mee aan de slag. Aan de hand van voorbeeldfoto's leggen we op een begrijpelijke manier uit hoe je de theorie in de praktijk toepast. Vervolgens ga je fotograferen. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

Heb je nog geen tussenringen? Geen probleem. Wij hebben tussenringen beschikbaar, geschikt voor Canon en Nikon camera's. Deze kun je uitproberen tijdens de workshop.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een macrofoto maakt met behulp van een tussenring. De fotografen kennen de locatie zeer goed en brengen je naar de mooiste plekjes.

 


Programma Macrofotografie met tussenringen

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op werken met tussenringen in de macrofotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop en heb je een handig naslagwerk.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee macrofoto’s van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van macrofoto's met behulp van tussenringen. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. We starten met een interactieve presentatie. Tijdens de workshop Macrofotografie met tussenringen in Kalmthout werk je met tussenringen en heb je veel tijd om te fotograferen. Je maakt mooie en sfeervolle macrofoto's.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De lunch vindt plaats in het arboretum en is voor eigen rekening.


Wanneer

Zin om mee te gaan? Meld je dan aan voor deze workshop Macrofotografie met tussenringen. Er zijn nog plaatsen vrij op:
datum 2020 volgt

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend, en je begrijpt hoe je deze naar eigen inzicht kunt combineren. Je hebt enige ervaring met fotograferen op diafragmavoorkeuze of de manuele stand. Ervaring met macrofotografie is niet noodzakelijk maar wel handig. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met tussenringen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.  Details

- Hele dag in het Arboretum te

  Kalmthout
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer

  ervaren, fulltime fotografen
- Veel fotograferen in de praktijk
- Tussenringen te leen

Wat ga je doen

- Leer werken met tussenringen
- Zie nieuwe mogelijkheden

- Maak creatieve foto's

- Oefen in de praktijk

Wat krijg je

- Entree Arboretum Kalmthout
- Koffie of thee bij binnenkomst
- E-book 'Fotograferen is een

  Kunst' 

- E-pages macrofotografie en

  tussenringen
- Uitgebreide feedback op 4

  foto's
- Persoonlijke begeleiding op   

  locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Macrolens
- Tussenringen (als je die hebt)
- Geschikte kleding
- Iets om op te liggen
- Statief

Nice to have:
- Iets tegen de wind, bijvoorbeeld

  een paraplu

- Telelens