privé masterclass met lange sluitertijden

Prive Masterclass Kustfotografie Met Lange Sluitertijden 4 Beterelandschapsfoto

Masterclass voor 1-4 deelnemers

Je fotografeert al met lange sluitertijden. En misschien heb je zelf al filters. Je beheerst de techniek. Nu ben je toe aan de volgende stappen: het bewust inzetten van een langere sluitertijd om je foto’s sterker te maken. Het onderwerp is niet meer de lange sluitertijd zelf. In de privé masterclass kustfotografie met lange sluitertijden gebruik je de lange sluitertijd om het onderwerp in de foto te benadrukken.

Wil je een masterclass voor jezelf? Heerlijk naar Nederlandse kust met lange sluitertijden fotograferen? Maximaal rendement en zelf bepalen of de masterclass in de zomer, herfst, winter of lente plaatsvindt? Kies dan voor de privé masterclass Kustfotografie met lange sluitertijden. Wij zijn flexibel als het om jouw wensen gaat.

Natuurfotografen werken vaak graag met lange sluitertijden. Als je al wat meer ervaring hebt, merk je dat je door met de sluitertijd te variëren veel verschillende mogelijkheden hebt. Die verschillende mogelijkheden brengen dynamiek en sfeer in je foto’s.

Wat ontdek je in de masterclass kustfotografie met lange sluitertijden

Vanuit de basis die je al hebt, zet je de volgende stappen. Vanaf nu ga je bewust voor een bepaalde sluitertijd kiezen. Je ontdekt hoe je:

  • Lucht en water ‘leest’ en vertaalt naar een passende dynamiek in de foto
  • Lange sluitertijden inzet om kracht aan je foto’s toe te voegen
  • Objecten benadrukt of juist verhult
  • Beweging in lucht en water gebruikt om het onderwerp in de foto te benadrukken

Breng 1 dag door met 1 van de professionele fulltime fotografen van Betere Landschapsfoto: Frank of Yvonne. Alle aandacht in de masterclass is voor jou.

Fotograferen met lange sluitertijden is een kunst

Het fotograferen met filters vraagt specifieke aandacht. Niet alleen aandacht voor de technische instellingen en de compositie. Maar juist ook heel specifiek voor de bewegende elementen in je foto en hoe je die het beste kunt inzetten onder de gegeven omstandigheden. De natuur is iedere keer weer anders. En dat stelt je voor bijzondere uitdagingen en geeft je nieuwe mogelijkheden. Je zult nieuwe en mooie foto’s aan je portfolio toevoegen.

De privé masterclass kustfotografie met lange sluitertijden is perfect als je al met filters fotografeert en je skills verder wilt verbeteren. Je krijgt veel praktische tips en adviezen. Als bonus leggen we je uit hoe je de beste locaties voor het fotograferen met lange sluitertijden selecteert.

Wat krijg je in deze masterclass kustfotografie met lange sluitertijden

  • Masterclass van 5 uur
  • Maximaal 4 deelnemers
  • Veel fotograferen
  • Alle aandacht is voor jou, 1-op-1 begeleiding
  • Fotograferen met lange sluitertijden
  • E-book ‘Fotograferen is een Kunst’, met 150 pagina’s tips, adviezen, voorbeelden en inspirerende foto’s

Flexibiliteit

In de privé masterclass ‘Kustfotografie met lange sluitertijden’ heb je maximale flexibiliteit. De masterclass vindt op een doordeweekse dag plaats. Samen bepalen we de datum, locatie en het tijdstip. We bezoeken één of enkele mooie plaatsen aan de kust en je ontdekt precies hoe je met lange sluitertijden fotografeert.

En als de datum niet uitkomt of het weer niet naar wens is? Geen punt, dan verplaatsen we de masterclass gewoon. We kunnen heel vroeg beginnen, bijvoorbeeld voor zonsopkomst. Maar we kunnen ook laat eindigen en fotograferen rondom de zonsondergang. Jij bepaalt het, en natuurlijk zullen wij je goed adviseren. De masterclass kan op verschillende locaties aan de Nederlandse kust plaatsvinden.

Maximaal 4 deelnemers in de privé masterclass kustfotografie met lange sluitertijden

Je kunt de privé workshop alleen volgen. Maar je kunt ook maximaal 3 (foto)vrienden/vriendinnen meenemen.

Taal

De privé masterclass kan in het Nederlands of Engels worden gegeven, jij bepaalt de taal.

Alle voordelen op een rijtje

Meld je nu aan en je krijgt:
✅ Maximale flexibiliteit
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen
✅ Alle aandacht is voor jou
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’ ter waarde van 21,95 euro met meer dan 150 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over kustfotofotografie en het fotograferen met lange sluitertijden ter waarde van 12 euro
✅ Bruikbare feedback op 5 foto’s ter waarde van 49 euro
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Programma privé masterclass kustfotografie met lange sluitertijden

wanneer

De datum en tijd van deze privé masterclass stemmen we na reservering af. De masterclass vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft. De masterclass kan bijvoorbeeld vanaf zonsopkomst plaatsvinden, gewoon overdag maar ook rondom de zonsondergang. Geef aan wat jij wilt en we maken er een super masterclass van. De masterclass kan het hele jaar door plaatsvinden en duurt 5 uur. Komt een dag toch niet uit of bevalt het weer je niet, dan verplaatsen we de masterclass gewoon.

compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een Kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Voor de privé masterclass ‘Kustfotografie met lange sluitertijden’ ontvang je ons e-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in kustfotografie te verdiepen.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

Handige hulpgids

Verder krijg je een hulpgids over het fotograferen met lange sluitertijden. Ook deze gids staat vol met achtergronden, tips, adviezen en inspirerende voorbeelden.

tijdens de privé masterclass Ontdek je nieuwe mogelijkheden

De kust is enorm veelzijdig. Dat zul je zelf ontdekken. Die veelzijdigheid biedt je veel mogelijkheden. Je krijgt van ons concrete tips en adviezen over het fotograferen met lange sluitertijden die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank of Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop de lange sluitertijden zo inzet dat je foto’s, onder de gegeven omstandigheden, dynamischer en sfeervoller zijn.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de masterclass krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank of Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en het advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan ons stellen.

bonus ter waarde van 49 euro

Na de privé masterclass Kustfotografie met lange sluitertijden beoordelen we 5 foto’s die je tijdens de masterclass hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer, gebruikte techniek en gekozen sluitertijd. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw kustfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de masterclass.

Wanneer vindt de masterclass plaats

De datum en tijd van deze privé masterclass stemmen we samen af. Als je wilt neem je eerst met ons contact op. Je kunt er ook voor kiezen om je al in te schrijven. De details stemmen we in dat geval daarna af. De masterclass vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft. De masterclass kan bijvoorbeeld vanaf zonsopkomst plaatsvinden, gewoon overdag maar ook rondom de zonsondergang. De locatie stemmen we samen af. Tip: in Zeeland zijn een aantal mooie en afwisselende stranden.

Heb ik ervaring nodig

Het is een privé masterclass. Maar we gaan er wel van uit dat je ervaring hebt in het fotograferen met filters. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je uit deze masterclass kunt halen. We gaan ervan uit dat je met een polarisatiefilter, grijs verloopfilter en grijsfilter kunt fotograferen. En dat je de variabelen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarde in de praktijk weet te combineren. Als je twijfelt, neem dan gerust eerst contact met ons op. Heb je nog geen of weinig ervaring in het fotograferen met filters? Kies dan voor een groepsworkshop of de privé workshop kustfotografie met lange sluitertijden.

Hoe lang duurt de privé masterclass

De privé masterclass Kustfotografie met lange sluitertijden duurt 5 uur.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven. Welke je het beste mee neemt spreken we samen af
Een stevig statief
– Kleding die is afgestemd op de weersomstandigheden en jaargetijde
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Filters:
– 6 Stop en/of 10 stop ND-filter
– 2 Stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter

De sterktes van de genoemde filters zijn indicatief. Het gaat er vooral om dat je in ieder geval deze 3 soorten filters hebt.

Even aan denken

– Lunch of iets te eten en drinken, afhankelijk van het tijdstip dat we afspreken.

Toegankelijkheid

De stranden die we bezoeken zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je kunt als het ware naast de auto fotograferen als je dat wilt. De exacte locaties en info volgen na aanmelding.

Schrijf je nu in voor de privé masterclass Kustfotografie met lange sluitertijden

Workshop data

Aantal deelnemers Datum Prijs Info
1-2 deelnemers in overleg 417,00
3 deelnemers in overleg 587,00
4 deelnemers in overleg 719,00

Reacties van deelnemers

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust.
Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info.
Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb ik me ingeschreven.
Spannend want landschapsfotografie met filters was nieuw voor mij.
Vanaf minuut 1 voelde het veilig en vertrouwd.
Het samen kijken naar het landschap en de hulp bij het bepalen van de compositie heeft letterlijk en figuurlijk mijn ogen geopend.
De heldere uitleg over de werking van filters was top!
Ik ben met nog meer enthousiasme en energie naar huis gegaan dan ik kwam. Het smaakt naar meer, dat ga ik zeker doen.
Ik kan iedereen die zich wil verdiepen in kust- en landschapsfotografie aanraden om een workshop of cursus te volgen bij Frank en Yvonne.

Jullie willen ook heel graag een tip:
Ik kan alleen maar zeggen blijf het enthousiaste, open en eerlijke team dat jullie zijn!

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur