Privé workshop Opaalkust in Noord-Frankrijk

Privé workshop voor 1-4 deelnemers

Wil je een supergave workshop aan de Opaalkust voor jezelf en je fotovrienden? En wil je foto’s met impact maken? Maximaal rendement en zelf bepalen of de workshop in de zomer, herfst, winter of lente plaatsvindt? Kies dan voor de privé workshop Opaalkust. De workshop kan op verschillende plaatsen aan de Opaalkust plaatsvinden. Wij zijn flexibel als het om jouw wensen gaat.

De Franse Opaalkust. Het klinkt ver weg maar op slechts twee en een half uur rijden van de Nederlandse grens en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. De Opaalkust. Word jij aangetrokken door de magie van het licht? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is dit dé privé workshop voor jou.

Breng 2 tot 4 dagen door met 1 van de professionele fulltime fotografen van Betere Landschapsfoto: Frank of Yvonne.

Steile kliffen, brede zandstranden, prachtige foto’s

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen, brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen, mosselbanken en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! En dan hebben we het fort en de palenrijen nog niet genoemd. In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen. De kust is zeer geschikt voor het fotograferen met lange sluitertijden, vastleggen van dynamiek en ook verstilde beelden.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch zijn de stranden heel verschillend en hebben ze allemaal hun eigen karakter. Door te ontdekken hoe je het landschap en licht leest, maak je sfeervolle foto’s.

Wat ontdek je in de privé workshop naar de OPaalkust

Tijdens deze privé workshop verblijf je 2 tot 4 dagen aan de Opaalkust, afhankelijk van je keuze.

Frank of Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto. De accomodatie regel je zelf, wij kunnen je adviseren.

Ontdek de mogelijkheden IN DEZE privé WORKSHOP aan de Opaalkust

 • Hoe je technisch gezien de puntjes op de i zet, zodat je altijd goed belichte foto’s maakt die scherp zijn waar jij wilt
 • Hoe je filters creatief gebruikt
 • Hoe je de compositie opbouwt, ontdek welke composities goed werken
 • Hoe je dynamiek en sfeer in je foto’s brengt
 • Bepalen van de juiste sluitertijd
 • Hoe je vooraf bedenkt welke sfeer je in een foto wilt leggen én dat ook echt voor elkaar krijgt

Wat krijg je in deze workshop aan de Franse kust

 • 6 Uur begeleiding per dag
 • Veel fotograferen
 • Maximaal 4 deelnemers
 • Alle aandacht is voor jou, 1-op-1 begeleiding
 • Verbeteren techniek, compositie, sfeer, herkennen onderwerpen en speciale technieken
 • E-book ‘Fotograferen is een Kunst, met 150 pagina’s tips, adviezen, voorbeelden en inspirerende foto’s

Maximaal 4 deelnemers in de privéworkshop natuurfotografie

Je kunt de privé workshop alleen volgen. Maar je kunt ook maximaal 3 (foto)vrienden/vriendinnen meenemen.

Taal

De privé workshop kan in het Nederlands of Engels worden gegeven, jij bepaalt de taal.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen
✅ Maximale flexibiliteit
✅ Alle aandacht is voor jou
✅ Gratis lenen complete NiSi filterset
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’ ter waarde van 21,95 euro met meer dan 150 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over kustfotofotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Een super leuke en leerzame dag(en) (onbetaalbaar)

PROGRAMMA privé WORKSHOP KUSTFOTOGRAFIE OPAALKUST

wanneer

De datum en tijd van deze privé workshop stemmen we samen af. De workshop vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dagen en tijdstip betreft. De workshop kan bijvoorbeeld vanaf zonsopkomst plaatsvinden, gewoon overdag maar ook rondom de zonsondergang. Geef aan wat jij wilt en we maken er een super workshop van. De privé workshop kan het hele jaar door plaatsvinden.

Compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een Kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Voor de privéworkshop Kustfotografie compositie en sfeer ontvang je ons e-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk en leerboek in 1 om je verder in kustfotografie te verdiepen.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een leerboek en handig naslagwerk in een. De foto’s zullen je inspireren.

Handige hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op kustfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

tijdsduur privé workshop opaalkust

De privé workshop Opaalkust duurt minimaal 2 dagen en maximaal 4 dagen. Per dag krijg je ruim 6 uur begeleiding. We verdelen deze tijd over 2 sessies per dag. We geven je een voorbeeld van hoe we de dag(en) kunnen invullen.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Afhankelijk van je keuze starten we vroeg met fotograferen of juist in de loop van de middag. Het is het mooiste om rondom de zonsopkomst of zonsondergang te fotograferen.

Dag 2-4
Per dag bezoeken we enkele locaties. Met zonsopkomst en zonsondergang zijn we steeds op de stranden te vinden. Frank of Yvonne leggen je steeds uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen.

In het veld krijg je één-op-één begeleiding en feedback op je foto’s.

Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Hoe laat we de privé workshop Opaalkust starten en afsluiten bepalen we in overleg, mogelijk heeft het invloed op het aantal overnachtingen.

ontdek nieuwe mogelijkheden

Je fotografeert op de mooie en afwisselende stranden aan de Opaalkust. Tijdens de privé workshop aan de Opaalkust leg je beweging aan de kust vast. Op technisch gebied zet je de puntjes op de i. Je leert de fijne kneepjes van het scherpstellen, zoals de hyperfocale afstand en handmatig scherpstellen. Ook ontdek je hoe je, met een compositie, sfeer en eindresultaat in je gedachten, de filters optimaal kunt inzetten. Je ontdekt hoe je het water leest, waar je op let zodat je zelf veilig blijft en hoe je sfeervolle foto’s maakt. Echt een complete workshop voor de natuurfotograaf die al wat meer ervaring heeft.

Je komt naar de privé workshop omdat je je verder in kustfotografie wil verdiepen en gave foto’s wilt maken. Bij ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer, onder alle omstandigheden en natuurlijk op alle plekken waar je fotografeert. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je met mooie foto’s tevreden naar huis rijdt. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids die je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

We geven je op de locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden aan de kust. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank of Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke kustfoto’s te maken.

Bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop kustfotografie beoordelen we 3 foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw natuurfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Wanneer vindt de workshop plaats

De datum en tijd van deze privé workshop stemmen we na reservering af. De workshop vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft. De workshop kan bijvoorbeeld vanaf zonsopkomst plaatsvinden, gewoon overdag maar ook rondom de zonsondergang. De Opaalkust is altijd mooi. In overleg stemmen we de locatie(s) af.

Corona/Covid-19 maatregelen en de workshop

Natuurlijk volgen we de maatregelen die op de locatie van de workshop gelden op. We houden afstand en indien nodig werken we met een mondkapje of volledig gezichtsmasker.

Als een workshop niet kan doorgaan, verplaatsen we die naar een ander tijdstip. Meer informatie lees je op deze pagina.

Heb ik ervaring nodig

Het is een privé workshop. Daarom maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Maar de Opaalkust is uitdagend. Het is een voordeel als je al eens eerder aan de kust met filters hebt gefotografeerd.

Hoe lang duurt de workshop

De privé workshop aan de Opaalkust duurt 2, 3 of 4 dagen. Afhankelijk van de tijdsduur stellen we het programma samen.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven. Welke je het beste mee neemt spreken we samen af
Een stevig statief
– Kleding die is afgestemd op de weersomstandigheden en jaargetijde
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

 Nice to have:
– Afstandsbediening
– 6 Stop en/of 10 stop ND-filter
– 2 Stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter

Als je zelf geen filters hebt nemen wij die voor je mee. Je kunt ze gratis lenen.

Even aan denken

De privé workshop is exclusief maaltijden en accomodatie waar je verblijft. We kunnen je een goed hotel met restaurant adviseren.

Toegankelijkheid

Hoofdlocaties: de stranden liggen op korte afstand van de parkeerplaatsen. De meeste stranden liggen vol met rotsen en stenen. De hoogteverschillen zijn gering maar houd rekening met trappen en korte klimmetjes. Kijk goed uit waar je loopt. Op 1 locatie loop je ongeveer 3 kilometer.

Als je voor meerdere locaties inschrijft bespreken we vooraf om welke stranden het gaat en hoe ver je er loopt.

Schrijf je nu in voor de privé workshop aan de Franse Opaalkust

Workshop data

Aantal dagen Aantal deelnemers Prijs Info
2 Dagen 1-2 deelnemers 740,00
2 Dagen 3 deelnemers 1.030,00
2 Dagen 4 deelnemers 1.270,00
3 Dagen 1-2 deelnemers 960,00
3 Dagen 3 deelnemers 1.350,00
3 Dagen 4 deelnemers 1.680,00
4 Dagen 1-2 deelnemers 1.200,00
4 Dagen 3 deelnemers 1.680,00
4 Dagen 4 deelnemers 2.000,00

Reacties van deelnemers

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur