privéworkshop kustfotografie met lange sluitertijden

Lange sluitertijden leg je met een stabiel statief van Leofoto vast

workshop voor 1-4 deelnemers

Wil je een workshop voor jezelf? Heerlijk naar Zeeuwse kust en met lange sluitertijden fotograferen? Maximaal rendement en zelf bepalen of de workshop in de zomer, herfst, winter of lente plaatsvindt? Kies dan voor de privé workshop Kustfotografie met lange sluitertijden. Wij zijn flexibel als het om jouw wensen gaat.

Breng 1 dag door met 1 van de professionele fulltime fotografen van Betere Landschapsfoto: Frank of Yvonne. Alle aandacht in de workshop is voor jou.

Natuurfotografen werken vaak graag met lange sluitertijden. Ze vinden het spannend om beelden vast te leggen die je met het blote oog niet ziet. Een foto met een lange sluitertijd roept een bepaalde sfeer op. Je laat veel dynamiek in je foto zien. Maar zo maar met filters fotograferen is niet genoeg. Het zal niet meer dan een gewone foto die met een lange sluitertijd is gemaakt opleveren. En dat is jammer. Maar je weet nog niet precies hoe de filters werken, welke filters er allemaal zijn en nog belangrijker, wanneer je een bepaald filter kunt gebruiken. Wil je meer weten? Dan is de privéworkshop Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden voor jou.

Fotograferen met filters is kunst

Wij fotograferen al meer dan tien jaar met filters en hebben verschillende soorten systemen en merken geprobeerd. Inmiddels zijn we er wel uit. Hoogwaardige filters leveren de beste kwaliteit. Wij weten precies wanneer je welk filter het beste gebruikt en bijvoorbeeld hoe je scherp stelt en de belichting perfect in balans houdt. Jij kunt de controle krijgen en houden. En dat in alle omstandigheden. Het kan echt en wij weten hoe. Ontdek met ons hoe het werkt. Je krijgt veel praktische tips en adviezen.

Belichtingsproblemen oplossen

Naast het fotograferen met lange sluitertijden kun je met filters ook een belangrijk deel van je belichtingsproblemen oplossen. Welke dat zijn? Grote contrasten en reflecties zijn eenvoudig te verminderen. Je foto’s laten meer details zien en ook de kleuren ogen natuurlijker. Hoe het werkt ontdek je ook in deze privé workshop.

Ook als je meer ervaring hebt

Het werken met filters vraagt specifieke aandacht. Het heeft grote invloed op je technische instellingen en niet iedere compositie is geschikt om een aantrekkelijke foto met lange sluitertijden te maken. Voor de meer gevorderde fotograaf hebben we specifieke aandachtspunten die je graag aan je ervaring als kustfotograaf toevoegt. Mis ze niet.

De privé workshop kustfotografie met lange sluitertijden is perfect als je met filters wilt leren fotograferen of je skills verder wil verbeteren. Als bonus leggen we je uit hoe je de beste locaties voor het fotograferen met lange sluitertijden selecteert.

Wat krijg je in deze workshop kustfotografie met lange sluitertijden

  • Workshop van 4 uur
  • Maximaal 4 deelnemers
  • Veel fotograferen
  • Alle aandacht is voor jou, 1-op-1 begeleiding
  • Fotograferen met lange sluitertijden
  • E-book ‘Fotograferen is een Kunst’, met 150 pagina’s tips, adviezen, voorbeelden en inspirerende foto’s

Flexibiliteit

In de privéworkshop Kustfotografie met lange sluitertijden heb je maximale flexibiliteit. De workshop vindt op een doordeweekse dag plaats. Samen bepalen we de datum en het tijdstip. We bezoeken enkele mooie plaatsen aan de kust en je ontdekt precies hoe je met lange sluitertijden fotografeert. De privéworkshop is ook handig voor als je niet kunt deelnemen aan de groepsworkshop Kustfotografie met lange sluitertijden in Ouddorp.

En als de datum niet uitkomt of het weer niet naar wens is? Geen punt, dan verplaatsen we de workshop gewoon. We kunnen de privé workshop heel vroeg beginnen, bijvoorbeeld voor zonsopkomst. Maar we kunnen ook laat eindigen en fotograferen rondom de zonsondergang. Jij bepaalt het, en natuurlijk zullen wij je goed adviseren.

In overleg kan de workshop op een andere locatie plaatsvinden.

Maximaal 4 deelnemers in de privéworkshop natuurfotografie

Je kunt de privé workshop alleen volgen. Je kunt de privé workshop alleen volgen. Maar je kunt ook maximaal 3 (foto)vrienden/vriendinnen meenemen.

Taal

De privéworkshop kan in het Nederlands of Engels worden gegeven, jij bepaalt de taal.

Alle voordelen op een rijtje

Meld je nu aan en je krijgt:
✅ Maximale flexibiliteit
✅ Alle aandacht is voor jou
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’ ter waarde van 21,95 euro met meer dan 150 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over kustfotofotografie en het fotograferen van filters ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro per persoon
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Programma privé workshop kustfotografie met lange sluitertijden

wanneer

De datum en tijd van deze privé workshop stemmen we na reservering af. De workshop vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft. De workshop kan bijvoorbeeld vanaf zonsopkomst plaatsvinden, gewoon overdag maar ook rondom de zonsondergang. Geef aan wat jij wilt en we maken er een super workshop van. De workshop kan het hele jaar door plaatsvinden. Komt een dag toch niet uit of bevalt het weer je niet, dan verplaatsen we de workshop gewoon.

compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een Kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Voor de privéworkshop Kustfotografie met lange sluitertijden ontvang je ons e-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in kustfotografie te verdiepen.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een leerboek en handig naslagwerk in een. De foto’s zullen je inspireren.

Handige hulpgids

Verder krijg je een hulpgids over het fotograferen met lange sluitertijden. Ook deze gids staat vol met achtergronden, tips, adviezen en inspirerende voorbeelden.

tijdens de privéworkshop Ontdek je nieuwe mogelijkheden

De Zeeuwse kust is enorm veelzijdig. Dat zul je zelf ontdekken. De veelzijdigheid biedt je veel mogelijkheden. Van ons krijg je concrete tips en adviezen over het fotograferen met lange sluitertijden die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank of Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop de techniek beheerst en meer ervaring hebt in het zien van mogelijkheden waarbij je de filters het beste kunt benutten. Compositie, gebruik van de meest geschikte apparatuur en techniek staan centraal.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank of Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan ons stellen. Na de privé workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke foto’s met lange sluitertijden te kunnen maken.

bonus ter waarde van 35 euro

Na de privé workshop Kustfotografie met lange sluitertijden beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw kustfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Wanneer vindt de workshop plaats

De datum en tijd van deze privé workshop stemmen we na reservering af. De workshop vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft. De workshop kan bijvoorbeeld vanaf zonsopkomst plaatsvinden, gewoon overdag maar ook rondom de zonsondergang. De Zeeuwse kust is altijd mooi. In overleg kan de workshop op een andere locatie plaatsvinden.

Heb ik ervaring nodig

Het is een privé workshop. Daarom maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. We richten ons op het fotograferen van lange sluitertijden en het oplossen van belichtingsproblemen. Je ontdekt wanneer je een bepaald filter gebruikt en welke composities en omstandigheden goed werken voor het fotograferen met lange sluitertijden

Hoe lang duurt de privé workshop

De privé workshop Kustfotografie met lange sluitertijden duurt 4 uur.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven. Welke je het beste mee neemt spreken we samen af
Een stevig statief
– Kleding die is afgestemd op de weersomstandigheden en jaargetijde
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

 Nice to have:
– Afstandsbediening
– 6 Stop en/of 10 stop ND-filter
– 2 Stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter

Als je zelf geen filters hebt nemen wij die voor je mee. Je kunt ze gratis lenen.

Even aan denken

– Lunch of iets te eten en drinken, afhankelijk van het tijdstip dat we afspreken

Toegankelijkheid

De stranden die we bezoeken zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je kunt als het ware naast de auto fotograferen als je dat wil. De exacte locaties en info volgen na aanmelding.

Schrijf je nu in voor de privé workshop Kustfotografie met lange sluitertijden.

Workshop data

Aantal deelnemers Datum Prijs Info
1-2 deelnemers in overleg 377,00
3 deelnemers in overleg 517,00
4 deelnemers in overleg 649,00

Reacties van deelnemers

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur