Een beeld uit de workshop macrofotografie technische vaardigheden

workshop voor 1 of 2 deelnemers

Vind je het lastig om de techniek goed toe te passen? Zijn je foto’s niet altijd scherp waar jij dat wilt? En zijn ze vaak te licht of te donker? Je kunt er zo maar mooie momenten door missen. Of je hebt een geweldige compositie met sfeervol licht waarin scherpte en een juiste belichting ontbreken. Dat is balen. De privéworkshop Macrofotografie technische vaardigheden is er voor jou.

Wil je een workshop voor jezelf? Heerlijk met macrofotografie bezig zijn? Maximaal rendement en zelf bepalen of de workshop in de zomer, herfst, winter of lente plaatsvindt? Wij zijn flexibel als het om jouw wensen gaat.

Breng 1 dag door met 1 van de professionele fulltime fotografen van Betere Landschapsfoto: Frank of Yvonne. Alle aandacht in de workshop is voor jou. Ongeacht jouw niveau, of je nu beginner bent of semi-professional, wij helpen jouw gedurende de workshop. De privéworkshop macrofotografie is zo intensief als je zelf wilt. Ons advies: ga ervoor!

Verschillende locaties

De workshop kan op verschillende locaties in Zuid-Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Wij adviseren je graag en jij bepaalt waar we naar toe gaan.

Wat krijg je in de privé workshop macrofotografie technische vaardigheden

  • Privé workshop van 4 uur
  • Veel fotograferen
  • Maximaal 2 deelnemers
  • Alle aandacht is voor jou, 1-op-1 begeleiding
  • Verbeteren van techniek, compositie, sfeer, herkennen onderwerpen
  • E-book ‘Fotograferen is een Kunst, met 150 pagina’s tips, adviezen, voorbeelden en inspirerende foto’s

Flexibiliteit

In de privéworkshop Macrofotografie technische vaardigheden heb je maximale flexibiliteit. De workshop vindt op een doordeweekse dag plaats. Samen bepalen we de datum en het tijdstip. Dat geldt ook voor de locatie(s) waar we fotograferen. We laten je zien hoe je deze technieken inzet om aantrekkelijke macrofoto’s te maken. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto’s in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt. En wil je een aanpassing in het programma? Geen probleem, dat kan zelfs nog tijdens de workshop. De privéworkshop is ook handig voor als je niet kunt deelnemen aan de groepsworkshop macrofotografie.

En als de datum niet uitkomt of het weer niet naar wens is? Geen punt, dan verplaatsen we de workshop gewoon.

Wat ga je ontdekken in deze workshop Macrofotografie?

  • Belichting naar wens instellen en aanpassen zodat je foto’s altijd goed zijn belicht
  • Werken met scherpte en scherptediepte, jij bepaalt welke delen van de foto scherp zijn
  • Hoe je de techniek beheerst en in jouw voordeel laat werken. Gebruik altijd de juiste instellingen
  • Je ontdekt hoe je “de foto gaat zien”, zodat je zelf de mooiste composities samenstelt

Maximaal 2 deelnemers in de privéworkshop macrofotografie

Je kunt de privéworkshop alleen volgen. Maar je kunt ook 1 (foto)vriend/vriendin of je partner meenemen. De prijs van de privéworkshop blijft hetzelfde.

Taal

De privéworkshop kan in het Nederlands of Engels worden gegeven, jij bepaalt de taal.

Alle voordelen op een rijtje

Meld je nu aan en je krijgt:
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen
✅ Maximale flexibiliteit
✅ Alle aandacht is voor jou
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’ ter waarde van 21,95 euro met meer dan 150 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over macrofotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Programma privéworkshop macrofotografie technische vaardigheden

wanneer

De datum, tijd en plaats van deze privéworkshop stemmen we samen af. De workshop vindt doordeweeks plaats. Geef aan wat jij wilt en we maken er een super workshop van. Neem even contact op als je vragen hebt. De workshop kan het hele jaar door plaatsvinden. Komt een dag toch niet uit of bevalt het weer je niet, dan verplaatsen we de privéworkshop gewoon.

compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een Kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Voor de privéworkshop Macrofotografie technische vaardigheden ontvang je ons e-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk en leerboek in 1 om je verder in macrofotografie te verdiepen.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele macrofotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een leerboek en handig naslagwerk in 1. De foto’s zullen je inspireren.

Handige hulpgids

Verder krijg je een hulpgids over macrofotografie. Ook deze gids staat vol met achtergronden, tips, adviezen en inspirerende voorbeelden.

tijdens de privéworkshop Ontdek je nieuwe mogelijkheden

Macrofotografie is enorm veelzijdig. Dat zul je zelf ontdekken. De veelzijdigheid biedt je veel mogelijkheden. Als je de techniek beheerst, ben je volledig vrij om creatieve en sfeervolle macrofoto’s te maken. Van ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank of Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is om jou een stevige technische basis te geven en dat je inzicht hebt hoe je de gegeven mogelijkheden het beste kunt benutten.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank of Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan ons stellen. Na de privéworkshop heb je alle handvatten om de techniek helemaal naar je hand te zetten.

bonus ter waarde van 35 euro

Na de privéworkshop Macrofotografie technische vaardigheden beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw macrofotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Waar vindt de workshop plaats

De datum, tijd plaats van de privé workshop stemmen we samen af. De workshop vindt doordeweeks plaats. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft. De privé workshop Macrofotografie Technische Vaardigheden kan op verschillende plaatsen in Zuid-Nederland en Vlaanderen worden gegeven. Misschien heb jij al een mooie plek in gedachten. Maar we helpen je graag bij je keuze.

Corona/Covid-19 maatregelen

Natuurlijk volgen we de maatregelen die op de locatie van de workshop gelden op. We houden afstand en indien nodig werken we met een mondkapje of volledig gezichtsmasker.

Als een workshop niet kan doorgaan, verplaatsen we die naar een ander tijdstip. Meer informatie lees je op deze pagina.

Heb ik ervaring nodig

Je hebt nog niet veel ervaring nodig. Het is een privéworkshop. Daarom maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt.

De privé workshop is geschikt voor iedereen die de techniek om macrofotografie te beoefenen onder de knie wil krijgen. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het scherpstellen, scherptediepte en belichten in de macrofotografie vraagt specifieke aandacht. Ontdek ook hoe je een geschikte plek vindt om macrofoto’s te maken.

Hoe lang duurt de privé workshop

De privé workshop macrofotografie technische vaardigheden duurt 4 uur.

Waarom maximaal 2 deelnemers

Deze privé workshop is voor maximaal 2 deelnemers. Jijzelf bent de 1e deelnemer. Je kunt 1 (foto)vriend/vriendin of je partner meenemen. Zo is er veel tijd en krijg je/jullie alle aandacht die je nodig hebt.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Macrolens, eventueel een telelens
– Geschikte kleding
– Iets om op te liggen voor als de grond nat is

Nice to have:
– Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
– Statief

Even aan denken

– Lunch of iets te eten en drinken, afhankelijk van het tijdstip dat we afspreken

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig per auto en openbaar vervoer te bereiken. Ter plaatse loop je meestal over onverharde paden en gras.

Schrijf je nu in voor de privéworkshop Macrofotografie technische vaardigheden, de prijs voor 1 of 2 deelnemers is gelijk

287,00 247,00


Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur