Kustfotografie Technische vaardighedenDatum:    datum 2020 volgt

Prijs:        € 104

Plaats:     Westkapelle


Over de workshop kustfotografie

Wil je een stevige basis leggen zodat je aantrekkelijke kustfoto's kunt maken? Leren hoe en waar je scherp stelt zodat je altijd de scherpte legt waar jij wil? Er voor zorgen dat je foto's altijd goed belicht zijn, ongeacht de omstandigheden? En leren hoe je geschikte plekken voor kustfotografie kunt vinden? Het kan en wij leren je hoe het werkt. Kustfotografie kun je het hele jaar door beoefenen waar en wanneer je maar wil. In deze workshop maak je kennis met de techniek van kustfotografie leer je hoe je stap voor stap een betere kustfoto maakt. Wij begeleiden je van het begin tot het eind.

We starten de workshop kustfotografie met een korte presentatie. Aan de hand van een aantal voorbeelden nemen we je mee in de wereld van de kustfotografie. We leggen de techniek op een begrijpelijke manier aan je uit. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Je leert scherpstellen en met scherpte en scherptediepte werken. Ook gaan we diep in op het goed belichten van je foto’s. En hoe je deze technieken inzet om aantrekkelijke kustfoto's te maken.  Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere kustfotomaakt. De fotografen kennen de locatie goed.


Programma workshop kustfotografie

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op kustfotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van aantrekkelijke composities. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

De workshop start om 10:30 uur en duurt tot 16:30 uur. De workshop vindt plaats in Westkapelle.

Beterelandschapsfoto start altijd met een drankje en een presentatie waarin we je meenemen in de wereld van kustfotografie. We gaan verder met de techniek en bespreken een aantal foto's die wij op de locaties hebben gemaakt.  Daarna gaan we in de praktijk aan de slag. Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie aan het strand. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 in het veld. Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie. Na deze workshop heb je alles geleerd zodat je zelf aantrekkelijke kustfoto's kunt maken.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw kustfotografie.


Wanneer

Wil je de technische vaardigheden leren om de kust op een aantrekkelijke manier vast te leggen? Meld je dan aan voor de fotografieworkshop Kustfotografie Technische vaardigheden van Beterelandschapsfoto. Er zijn nog plaatsen vrij op:
datum 2020 volgt

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.Ervaring

Je bezit een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend. Indien nodig leren wij je hoe je deze variabelen in de praktijk combineert.  

 

De workshop is geschikt voor iedereen die de techniek om kustfotografie te beoefenen onder de knie wil krijgen. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het scherpstellen, scherptediepte en belichten in de kustfotografie vraagt specifieke aandacht. Ook leer je hoe je een geschikte plek vindt om aantrekkelijke kustfoto’s te maken. We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze technische basis heb je nodig voordat je meer creatieve kustfoto’s kunt maken.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken. Vanaf het parkeerterrein lopen we in minder dan tien minuten naar het strandpaviljoen.


Details

- Hele dag in Westkapelle
- Maximaal 10 deelnemers
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime kustfotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leren scherpstellen in een landschap
- Fotograferen met de optimale scherptediepte
- Onder de knie krijgen via sluitertijd, diafragma en ISO-waarde
- Het bepalen van composities

Wat krijg je

- Vooraf E-book 'Fotograferen is

  een kunst'
- E-page Seascape Technische 

  vaardigheden
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening