Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijdenDatum:  zaterdag 5 oktober 2019, van 10:00 uur tot 16:30 uur

Prijs:      € 121

Plaats:   Ouddorp


Over de workshop

Wil jij ook aansprekende foto's met lange sluitertijden maken? Spreekt glad gestreken water jou aan? Of wil je nog iets van beweging laten zien? En wil jij leren hoe je met filters werkt? Fotograferen met filters staat ons toe om etherische en sfeervolle beelden te maken.

Met lange sluitertijden laat je beelden zien die je met het oog niet ziet. In deze workshop landschapsfotografie leer je niet alleen met lange sluitertijden werken maar ook hoe je kustfoto's boordevol sfeer maakt. Natuurlijke elementen zoals water en lucht zijn in beweging. Deze beelden gaan vaak in tegen wat we als fotograaf kennen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je filters voor jou kunt laten werken en hoe je sfeervolle foto's maakt.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen over hoe je een betere landschapsfoto maakt stellen.De fotografen kennen de locatie zeer goed.

Programma

De workshop start om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De workshop vindt plaats aan de Noordzeekust in Ouddorp en in de omgeving van het Grevelingenmeer. Je bezoekt twee locaties.

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page over het werken met filters. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.

Op de dag van de workshop starten we met een korte terugblik op de E-pages. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. We leggen je uit welke onderwerpen en composities zich goed lenen voor het werken met lange sluitertijden en natuurlijk hoe je technisch te werk gaat. Dit doen we aan de hand van enkele foto's die we eerder op de locaties hebben gemaakt. Daarna is er uitgebreid de tijd om zelf een aantal foto's met lange sluitertijden te maken.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen.  Er zijn verschillende filters beschikbaar. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie aan het strand.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw fotografie.


Wanneer

Wil je leren beweging in het water en lucht vastleggen en hoe filters je daarbij helpen? Meld je dan aan voor deze workshop Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 uur tot 16:30 uur.

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Als je filters hebt, neem die dan mee. De filters zijn vrijwel altijd noodzakelijk als je foto's met lange sluitertijden wil maken.

 

Toegankelijkheid

We bezoeken enkele locaties. Deze zijn eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.


Details

- Hele dag omgeving Ouddorp
- Maximaal 10 personen
- Zeer ervaren kustfotografen
- Fotografen kennen locaties goed
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Werken met lange sluitertijden
- Werken met filters

Wat krijg je

- Vooraf E-pages landschapsfotografie

- E-page filters
- E-page lange sluitertijden
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- 6 of 10 stop ND filter
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening
- 2 Stop grijsverloop filter
- Polarisatiefilter


Wanneer

Wil je leren beweging in het water en lucht vastleggen? Meld je dan aan voor deze workshop Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden. Er zijn nog plaatsen vrij op:

- zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 uur tot 16:30 uur