Workshop Kustfotografie: New Style Fine ArtDatum:    zondag 15 september 2019 van 10:00 uur tot 17:00 uur (vol) en zaterdag 30      

                 november 2019 van 10:00 uur tot 17:00 uur

Prijs:        € 135, inclusief nabewerking in Lightroom

Plaats:     Oostvoorne


Workshop kustfotografie New Style Fine Art

Wil jij sfeervolle, ruimtelijke en serene landschapsfoto's maken? Wil je de Nederlandse kust op een unieke manier vastleggen én leren hoe je de foto's het beste in Lightroom bewerkt? Dan is dit dé workshop voor jou. De workshop in Oostvoorne aan de Zuid-Hollandse kust richt zich op New Style Fine Art fotografie.

New Style Fine Art kustfoto's stralen rust uit. Het algemene effect is een licht en sfeervol beeld dat perfect is afgewerkt.
De foto zal relatief weinig details bevatten en kleuren blijven behouden. In deze workshop leer je de techniek, hoe je de compositie voor een New Style Fine Art foto opbouwt én hoe je foto's het beste in Lightroom bewerkt.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere New Style Fine Art foto maakt. De fotografen kennen de locaties zeer goed.


Programma workshop kustfotografie New Style Fine Art

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book 'Fotograferen is een kunst'. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op New Style Fine Art fotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk.

Als je wil, beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van New Style Fine Art foto's. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Je bent de hele dag bezig met New Style Fine Art fotografie aan de Zuid-Hollandse kust.

We starten de workshop met een korte presentatie waarin we je meenemen in de wereld van New Style Fine Art fotografie. We gaan in op de techniek en bespreken een aantal foto's die wij op de locatie hebben gemaakt. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je in het veld 1-op-1. Je kunt al je vragen stellen voor New Style Fine Art Fotografie. Na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie.

In het tweede deel van de workshop worden enkele foto's per deelnemer besproken waarvan er één of meerdere door de fotografen van Beterelandschapsfoto in Lightroom tot een New Style Fine Art foto wordt bewerkt. Daarbij zullen wij je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw New Style Fine Art fotografie.


Wanneer

Heb je zin om je de techniek van New Style Fine Art fotografie eigen te maken? En leren hoe je de foto in Lightroom bewerkt? Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zondag 15 september van 10:00 uur tot 17:00 uur (vol)

- zaterdag 30 november van 10:00 uur tot 17:00 uur

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.

Details

Hele dag New Style Fine Art fotografie

Maximaal 8 personen

Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime kustfotografen

Bezoek aan mooie locatie

Veel fotograferen in de praktijk

Leer hoe je de foto's in Lightroom bewerkt


Wat ga je doen

Maak sfeervolle foto's

Leer de negatieve ruimte zien

Leer een New Style Fine Art landschap zien

Leer hoe je een New Style Fine Art foto bewerkt in Lightroom


Wat krijg je

Vooraf E-book 'Fotograferen is een kunst'

E-page 'New Style Fine Art'

Persoonlijke begeleiding op locatie

Feedback op 4 foto’s

Inzicht in Lightroom

Veel praktische tips

Een leuke en leerzame dag


Wat neem je mee

Camera

Objectieven

Statief

ND filters

Grijsverloop filter

Polarisatiefilter

Warme kleding

Waterdichte schoenen of laarzen

Tas of hoes voor om de camera

Afstandsbediening
Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit deze workshop haalt als je meer ervaring hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je in de praktijk toepassen. Ook heb je praktijkervaring in het werken met filters, volg anders eerst onze workshop Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden. Je neemt je eigen filters mee naar de workshop. Voor het optimaliseren van de foto werken we in Lightroom. Je hoeft hiervoor zelf geen laptop mee te nemen. In de workshop zullen de fotografen van Beterelandschapsfoto de gemaakte foto's bespreken én laten zien hoe je deze het beste kunt bewerken. Ervaring met Lightroom is handig, je begrijpt dan snel hoe we de foto's bewerken en hoe je dat zelf thuis kunt doen. Kortom, als je meer ervaring hebt, zal deze workshop een groter rendement opleveren.

 

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Op een enkele locatie lopen we een paar honderd meter naar het strand.