Seascape: New Style Fine ArtDatum:    zaterdag 23 maart 2019, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Prijs:        € 129

Plaats:     Ouddorp


Workshop kustfotografie New Style Fine Art

Wil jij sfeervolle, ruimtelijke en serene landschapsfoto's maken? En wil je de Nederlandse kust op een unieke manier vastleggen én leren hoe je de foto's het beste in Lightroom bewerkt? Dan is dit dé workshop voor jou. De workshop aan de Zuid-Hollandse kust richt zich op New Style Fine Art fotografie. New Style Fine Art houdt in dat je het hoofdonderwerp in de foto ruimte geeft. De foto zal relatief weinig details bevatten en kleuren blijven behouden.

New Style Fine Art kustfoto's stralen rust uit. Het algemene effect is een licht en sfeervol beeld dat perfect is afgewerkt. In deze workshop leer je hoe je de compositie voor een New Style Fine Art foto maakt én hoe je die het beste in Lightroom bewerkt.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere New Style Fine Art foto maakt. De fotografen kennen de locaties zeer goed.


Programma workshop New Style Fine Art

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book 'Fotograferen is een kunst'. Ruim 50 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op New Style Fine Art fotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk.

Als je wil, beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van New Style Fine Art foto's. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Je bent de hele dag bezig met New Style Fine Art  fotografie aan de Zuid-Hollandse kust.

Beterelandschapsfoto start de workshop altijd met een drankje en een presentatie waarin we je meenemen in de wereld van New Style Fine Art fotografie. We gaan in op de techniek en bespreken een aantal foto's die wij op de locaties hebben gemaakt. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag. Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je in het veld 1-op-1. Je kunt al je vragen stellen voor New Style Fine Art Fotografie.

In het tweede deel van de workshop worden twee foto's per deelnemer besproken waarvan er één door de fotografen van Beterelandschapsfoto tot een New Style Fine Art foto wordt bewerkt. Daarbij zullen wij je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw New Style Fine Art fotografie.


Wanneer

Heb je zin om je de techniek van New Style Fine Art fotografie eigen te maken? Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zaterdag 23 maart van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.

Details

Hele dag New Style Fine Art fotografie

Maximaal 8 personen

Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime kustfotografen

Bezoek aan twee locaties

Veel fotograferen in de praktijk

Leer hoe je de foto's bewerkt


Wat ga je doen

Maak sfeervolle foto's

Leer de negatieve ruimte zien

Leer een New Style Fine Art landschap zien

Leer hoe je een New Style Fine Art foto bewerkt in Lightroom


Wat krijg je

Vooraf E-book 'Fotograferen is een kunst

E-page 'New Style Fine Art'

Persoonlijke begeleiding op locatie

Feedback op 4 foto’s

Veel praktische tips

Een leuke en leerzame dag


Wat neem je mee

Camera

Objectieven

Statief

6 en 10 stop ND filter

2 stop grijsverloop filter

Polarisatiefilter

Warme kleding

Waterdichte schoenen of laarzen

Tas of hoes voor om de camera

Afstandsbediening
Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit deze workshop haalt als je meer ervaring hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je in de praktijk toepassen. Ook heb je ruime praktijkervaring in het werken met filters, volg anders eerst onze workshop Seascape: Master the Filters. Je neemt je eigen filters mee naar de workshop. Voor het optimaliseren van de foto werken we in Lightroom. Je hoeft hiervoor zelf geen laptop mee te nemen. In de workshop zullen de fotografen van Beterelandschapsfoto de gemaakte foto's bespreken én laten zien hoe je deze het beste kunt bewerken. Ervaring met Lightroom is handig, je begrijpt dan snel hoe we de foto's bewerken en hoe je dat zelf thuis kunt doen. Kortom, als je meer ervaring hebt, zal deze workshop een groter rendement opleveren.

 

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Op een enkele locatie lopen we een paar honderd meter naar het strand.