Individuele workshops fotografie op maat: Maximaal rendement en maximale flexibiliteit

resultaat van fotograferen met lange sluitertijden

Wil je écht maatwerk? Maximaal rendement uit je workshop halen? En gewoon mooie foto’s maken en een leuke dag hebben? Kies voor een workshop fotografie op maat.

Breng een dag met de professionele fulltime fotografen Frank of Yvonne door. Je kunt kiezen voor een meer creatieve insteek. Als je technisch gezien de puntjes op de i wil zetten of techniek met creativiteit wil combineren, dan helpen wij jou gewoon.

Deze privéworkshop duurt 5 uur is 100% maatwerk, jij bepaalt. Alles is mogelijk!

Maximale flexibiliteit

Je kiest voor een individuele workshop omdat je een maximaal resultaat met maximale flexibiliteit wil combineren. Alle aandacht in de workshop is voor jou. Ongeacht jouw niveau, of je nu beginner bent of semi-professional, wij helpen jouw gedurende een dag. De workshop is zo intensief als je zelf wilt. Ons advies: ga ervoor!

En je bent heel flexibel. Het onderwerp en datum bepaal je zelf. In overleg stellen we een uitdagend programma voor jou samen. Wil je dan toch een aanpassing in het programma? Geen probleem. En als de datum niet uitkomt of het weer niet naar wens is? Geen punt, dan verplaatsen we de workshop gewoon. We kunnen de workshop heel vroeg beginnen, bijvoorbeeld voor zonsopkomst. Maar we kunnen ook laat eindigen en fotograferen rondom de zonsondergang.

Deze workshop fotografie is voor een of twee personen

jij bepaalt het thema van de workshop

Wat onderwerp betreft kun je alle kanten op. Ontdek alles over bijvoorbeeld de kunst van belichting, scherpte en scherptediepte, creatief gebruik van je camera of het maken van sterke compositie met sfeer. Of je kiest voor een meer creatief thema of bijvoorbeeld het werken met filters. Jij kiest.

Je kunt al je vragen over fotografie stellen. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken. Altijd en overal.

Landschap, kust en macro

Zo lang het maar over landschapsfotografie, kustfotografie of macrofotografie gaat zit je goed bij ons. Wij zijn specialist op dit gebied. Al jaren lang.

Alle locaties zijn mogelijk

De locatie stemmen we samen af. Je kunt kiezen voor een van onze bestaande workshoplocaties of een locatie die jouw voorkeur heeft.

Maximaal twee deelnemers

We gaan er van uit dat je de workshop alleen volgt. Het is mogelijk om een tweede fotograaf te laten deelnemen. Dat kan een vriend, vriendin of partner van jou zijn. Wil je met meer fotografen deelnemen. Kies dan voor de workshop fotografie op maat voor groepen.

Wat je allemaal krijgt in de workshop fotografie op maat

✅ 100% afgestemd op jou
✅ Jij bepaalt de inhoud
✅ 5 Uur maatwerktraining
✅ Een unieke ervaring
✅ Zeer ervaren fotografen
✅ Uitgebreide review van jouw foto’s
✅ Veel fotograferen in de praktijk
✅ Jij bepaalt de locatie
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’
✅ Handige hulpmiddelen in het thema van de workshop
✅ Voorbereiding en reistijd
✅ Lenen van filters en andere accessoires indien nodig
✅ Bespreken van foto’s tijdens workshop
✅ Schriftelijke en bruikbare feedback op foto’s na de workshop

Het tarief voor een 100% maatwerk privéworkshop is 369 euro voor één persoon en 545 euro voor twee personen.

programma van de workshop fotografie op maat

Je kiest voor de workshop fotografie op maat omdat je echt een workshop voor je zelf wil. Enkele onderdelen komen in iedere workshop terug en stemmen we op jouw wensen en behoeften af.

compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Hulpgidsen

Afhankelijk van het programma waar je voor kiest, krijg je extra hulpgidsen die specifiek ingaan op de techniek, compositie en sfeer van het door jou gekozen onderwerp. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Bonus ter waarde van 50 euro

Aan het begin van de workshop krijg je feedback op foto’s die je eerder hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank of Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Naast de techniek ontdek je ook hoe je een compositie opbouwt.

Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken.

voorbeelden van workshops op maat

Je hebt veel mogelijkheden. Want je kunt kiezen voor een bestaande workshop van ons maar je kunt er ook een helemaal naar wens door ons laten samenstellen.

Een individuele workshop is altijd maatwerk. Het programma wordt aan jou wensen aangepast. Hieronder lees je enkele voorbeelden van hoe de workshop er uit kan zien:

Verbeteren techniek

Met deze workshop zet je technisch gezien de puntjes op de i. Ontdek hoe je in het veld een foto altijd goed kunt belichten en hoe je altijd met scherpe foto’s thuis komt. Natuurlijk werken we ook aan het verbeteren van je composities en het benadrukken van sfeer in de foto’s.

Kustfotografie

Een workshop waarin je met filters en lange sluitertijden aan de slag gaat. Je ontdekt de mogelijkheden van het werken met lange sluitertijden en gaat met creatieve foto’s naar huis. Je kunt zelfs een lange dag mee naar de Franse Opaalkust (meerijden vanaf Bergen op Zoom is mogelijk).

Als je nog geen filters hebt kun je een goede set van ons lenen. En als je filters wil kopen dan helpen wij jou met een goed koopadvies.

Creatieve macrofotografie

In deze workshop ontdek je creatieve technieken die je helpen bij het maken van sfeervolle macrofoto’s. Je ontdekt verschillende creatieve technieken en ziet wat die voor de sfeer in je foto betekenen. Naast de aandacht voor de techniek is er veel aandacht voor compositie want dan komen de foto’s nog beter tot z’n recht.

Verbeteren skills reisfotografie

Deze workshop is de ideale start van je fotoreis of vakantie. Ga een dag met ons mee en word een betere fotograaf. Je komt met mooiere en betere foto’s thuis.

Meerdaagse begeleiding

Wil je gedurende meer dagen een privéworkshop volgen? Bijvoorbeeld op reis? Ook dat is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Heb ik ervaring nodig

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Omdat de workshop op maat voor jou wordt gemaakt maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt.

Wat neem je zelf mee

– Camera
– Objectieven. Welke je het beste mee neemt spreken we samen af
– Statief
– Kleding die is afgestemd om de weersomstandigheden
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera
 
Nice to have voor landschapsfotografie en kustfotografie
– Afstandsbediening
– 6 stop en/of 10 stop ND-filter
– 2 Stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter


Als je zelf geen filters hebt nemen wij die voor je mee. Je kunt ze gratis lenen.

Even aan denken

– Mogelijk heb je een reis- en annuleringsverzekering bij een meerdaagse workshop
– Lunch, afhankelijk van wat we afspreken
– Verblijf bij een meerdaagse workshop
– Persoonlijke uitgaven
– Reiskosten boven de 70 kilometer enkele reis vanaf Bergen op Zoom, 0,40 euro per kilometer.

Reacties van deelnemers

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur