ontdek Fine Art fotografie met lightroom in deze workshop

Wil jij sfeervolle, ruimtelijke en serene landschapsfoto’s maken? Wil je de Nederlandse kust op een unieke manier vastleggen én leren hoe je de foto’s het beste in Lightroom bewerkt? Dan is dit dé workshop voor jou. De workshop in Oostvoorne aan de Zuid-Hollandse kust richt zich op Fine Art fotografie.

fotograferen én beeldbewerking

Spreken Fine Art foto’s jou aan? En je een bijzondere techniek eigen maken maar weet je nog niet hoe? Dan is dit een geschikte workshop voor jou! Je ontdekt nieuwe mogelijkheden. Zelfs meer dan je nu denkt! Deze workshop fine art fotografie combineert fotografie én beeldbewerking.

fine art kustfotografie

Fine Art kustfoto’s stralen rust uit. Het algemene effect is een licht en sfeervol beeld dat perfect is afgewerkt. Vaak zal de foto met een lange sluitertijd zijn gemaakt. De foto zal relatief weinig details bevatten en kleuren blijven behouden. Het eindresultaat is een perfect afgewerkte foto van expositiekwaliteit. Jij ontdekt tijdens de workshop hoe je super foto’s maakt én hoe je die kunt bewerken met Lightroom.

Voor de meer gevorderde fotograaf

Deze workshop heeft veel elementen in zich en is uitermate geschikt voor de fotograaf die al meer ervaring heeft en zijn of haar fotografie verder wil fijn slijpen.

Ontdek hoe je je foto’s in Lightroom bewerkt

Fotograferen is een ding. De foto perfect afwerken een tweede. Omdat fotografie tegenwoordig digitaal is, ligt het ontwikkelproces ook bij jou. In het tweede deel van de workshop fine art fotografie laten we je zien hoe jij de foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt het beste bewerkt.

ontdek de mogelijkheden IN DEZE WORKSHOP kustFOTOGRAFIE Fine Art

  • Ontdek wat negatieve ruimte voor de sfeer in je foto doet
  • Maak je de New Style Fine Art techniek eigen
  • Zie dat ook een leeg landschap enorm veel mogelijkheden biedt
  • Fotograferen op een hele mooie locatie
  • Ontdek hoe je de foto’s in Lightroom bewerkt

verbeter en versnel je workflow

Til je fotografie naar een hoger niveau. Deze unieke combinatie van fotograferen en bewerken van foto’s in één workshop zal een grote steun in de rug zijn. We laten je zien hoe je de techniek inzet om aantrekkelijke kustfoto’s te maken. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto’s aan de kust zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek. In het tweede deel bewerken we de jou gemaakte foto’s in Lightroom.

Meld je nu snel aan voor deze workshop Fine Art met Lightroom en je krijgt:

✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over landschapsfotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ inzicht in hoe een professionele fotograaf foto’s in Lightroom bewerkt
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Meld je nu aan voor de workshop kustfotografie Fine Art met Lightroom

Programma workshop Fine Art fotografie met Lightroom

De workshop fine art fotografie aan de kust start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Je bent de hele dag bezig met Fine Art fotografie aan de Zuid-Hollandse kust. Ontdek hoe je mooie foto’s maakt en die perfect bewerkt. Je zult je workflow verbeteren en versnellen.

Compleet pakket

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop kustfotografie ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim 100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in kustfotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Handige hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op Fine Art kustfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

interactieve en inspirerende presentatie

De workshop begint met een interactieve presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van kustfotografie. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je Fine Art foto’s met een bijzondere uitstraling maakt.

ontdek je nieuwe mogelijkheden

Je komt naar de workshop omdat je deze speciale techniek onder de knie wil krijgen. Bij ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer, onder alle omstandigheden en natuurlijk op alle plekken waar je fotografeert. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop zelfstandig Fine Art foto’s kunt maken. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids die je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

We geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden aan de kust. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

In het tweede deel van de workshop worden enkele foto’s per deelnemer besproken waarvan er één of meerdere door de fotografen van Betere Landschapsfoto in Lightroom tot een Fine Art foto wordt bewerkt. Daarbij zullen wij je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw Fine Art fotografie.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Naast de techniek krijg je ondersteuning bij het opbouwen van de compositie. Want daar dit nog een grote uitdaging in.

Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke kustfoto’s te maken.

Bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop kustfotografie Fine Art met Lightroom beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

filters te leen om te testen

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te testen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Betere Landschapsfoto is ambassadeur en dealer van NiSi
Locatie van de workshop?

Je bent de hele dag in Oostvoorne aan de Zuid-Hollandse kust. De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Je bereikt het uitgestrekte strand via een hoge duin. Dit strand kent wat composities betreft grote uitdagingen en past perfect bij het thema van de workshop.

Heb ik ervaring nodig?

Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit deze workshop haalt als je meer ervaring hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je in de praktijk toepassen.

Ook heb je praktijkervaring in het werken met filters, volg anders eerst onze workshop Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden. Je neemt je eigen filters mee naar de workshop. Ook zonder dat je ervaring hebt in het fotograferen met filters kun je deelnemen, maar dat is bij deze workshop niet aan te bevelen.

Voor het optimaliseren van de foto werken we in Lightroom. Je hoeft hiervoor zelf geen laptop mee te nemen. In de workshop zullen de fotografen van Betere Landschapsfoto de gemaakte foto’s bespreken én laten zien hoe je deze het beste kunt bewerken.

Ervaring met Lightroom is handig, je begrijpt dan snel hoe we de foto’s bewerken en hoe je dat zelf thuis kunt doen. Kortom, als je meer ervaring hebt, zal deze workshop een groter rendement opleveren.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Objectieven
– Statief
– 6 of 10 stop ND filter
– 2 stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera
– Afstandsbediening
Als je geen filters hebt kun je die tijdens de workshop lenen. We hebben 5 complete sets beschikbaar.

Ik wil filters kopen

Dat kan, we houden je niet tegen. Doe je zelf wel een plezier en kies voor kwaliteit. Je hebt geïnvesteerd in je camera en objectieven en die verdienen goede filters. Anders verlies je te veel kwaliteit. Je zult onder andere scherpte verliezen en last hebben van nare kleurzweem. Wij werken met NiSi en als ambassadeur en dealer kunnen wij dit merk van harte aanbevelen. Meer informatie over wat je nodig hebt lees je in dit artikel. Als je al weet wat je wil bestellen kun je rechtstreeks naar de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken. Op de locatie lopen we een paar honderd meter over het strand. Tussen jou en het strand ligt een van de hoogste duinen in Nederland.

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
za. 29-02-2020 Van 10:00 uur tot 17:00 uur Oostvoorne €139,- inschrijven
zo. 22-03-2020 Van 10:00 uur tot 17:00 uur Oostvoorne €139,- inschrijven
za. 14-11-2020 Van 10:00 uur tot 17:00 uur Oostvoorne €139,- inschrijven

Reacties van deelnemers

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!
Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto's foto's die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen.

Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil ...

Bas Ruiter

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden.
Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Recent heb ik een coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. Een intensief traject met uitdagende opdrachten. De begeleiding en feedback van Yvonne en Frank was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling. Het heeft mij gebracht dat ik blijf experimenteren en vooral te durven. Ik ben erg blij met de resultaten van deze coaching.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto's van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur