Workshop landschapsfotografie in Oisterwijk

Een mooie zonsondergang in Boxtel

Landschapsfotografie is helemaal jouw ding en je wilt mooie foto’s maken. Technisch de puntjes op de i zetten, mooie locaties bezoeken en gave foto’s maken. Je bent er klaar voor om op een hoger niveau te fotograferen. Maar hoe doe je dat? Overal zie je mooie foto’s en jij wilt die ook kunnen maken. In het voorjaar hebben we een workshop waarin je het allemaal kunt combineren. De last minute workshop landschapsfotografie Oisterwijk is er voor jou.

Korte theorie, veel praktijk met aandacht voor compositie, sfeer en techniek

Iedereen fotografeert. Toch kun je nog bijzondere en onderscheidende foto’s maken. Alleen moet je nog even ontdekken hoe. Jouw composities kunnen top zijn. En ook de sfeer kun je in de foto weergeven. Ook wij hebben die fase meegemaakt en weten inmiddels hoe het werkt om de volgende stap te zetten. We helpen je met een aantal specifieke aandachtspunten voor de landschapsfotografie. Ontdek met ons hoe het werkt. Je krijgt veel tips, voorbeelden en adviezen én bezoekt enkele mooie locaties in Oisterwijk.

Ontdek wat je gaat DOEN IN DEZE WORKSHOP Landschapsfotografie oisterwijk

  • Verdieping brengen in je fotografie door te werken met wat de natuur je geeft
  • Visie ontwikkelen door de foto te zien
  • Creativiteit ontwikkelen
  • Trainen van verbeeldingskracht
  • Verbeteren van je techniek

Het landschap bepaalt wat je gaat fotograferen. We laten je op iedere locatie die we bezoeken de mogelijkheden zien. Wij helpen jou, bespreken de gemaakte foto’s 1-op-1 in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

Echt een workshop voor de natuurfotograaf die meer wil. Je tilt je fotografie naar een hoger niveau!

Kleine groep, Veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en advies. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wilt maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’ ter waarde van 21,95 euro
✅ Een handige hulpgids over landschapsfotografie ter waarde van 6 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Meld je snel aan voor deze bijzondere workshop landschapsfotografie in Oisterwijk

Programma workshop landschapsfotografie in Oisterwijk

De workshop landschapsfotografie Oisterwijk begint om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 12:30 uur. De workshop vindt plaats op enkele verschillende locaties bij de Oisterwijkse vennen en bossen.

De Oisterwijkse vennen en bossen zijn enorm veelzijdig. Dat zul je zelf ontdekken, want je gaat naar enkele fotogenieke en favoriete plekken van Frank en Yvonne. De veelzijdigheid biedt je veel mogelijkheden en daar ligt in de workshop de nadruk op. Van ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop meer ervaring hebt in het zien van mogelijkheden en weet hoe je die mogelijkheden het beste kunt benutten. Compositie, gebruik van de meest geschikte apparatuur en techniek staan centraal.

compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een Kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Voor de workshop landschapsfotografie Oisterwijk ontvang je ons e-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in landschapsfotografie te verdiepen.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

Handige hulpgids

En je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op landschapsfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Korte en inspirerende presentatie

De workshop begint met een korte presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee naar de Oisterwijkse vennen en bossen. Techniek, tips, advies, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je mooiere foto’s met meer impact maakt.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. We helpen je met het maken van landschapsfoto’s. Er zijn maximaal 4 deelnemers per fotograaf.

Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken.

Optie: uitgebreide review van 10 foto’s die je tijdens de workshop maakt

Na de workshop landschapsfotografie kun jij je foto’s laten reviewen. Je mag ook foto’s die je eerder maakte toevoegen. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop. De review bestel je los van de workshop.

Locatie van de workshop

De workshop landschapsfotografie Oisterwijk vindt plaats in Oisterwijk. We starten om 09:00 uur en ronden om ongeveer 12:30 uur af. We kiezen bewust voor deze locatie om je de diverse mogelijkheden in het Noord-Brabantse landschap te laten zien. Het gebied staat bekend om de mooie vennen en bossen. En die gebieden bezoeken we natuurlijk.

Deze combinatie maakt het tot een uniek gebied in Noord-Brabant. Er zijn echter maar weinig gebieden die een grote verscheidenheid in zich hebben.

Heb ik ervaring nodig

Ervaring met landschapsfotografie of natuurfotografie in het algemeen is niet nodig. Wel is het erg handig als je basiskennis van de techniek hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en bij voorkeur kun je de instellingen naar je wens aanpassen. Je kunt ook deelnemen als je al meer ervaring hebt. Je zult altijd iets nieuws in onze workshop ontdekken. Wij helpen jou met het verbeteren van je skills.

De workshop is geschikt voor iedereen die landschapsfotografie leuk vindt om te doen. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het zorgvuldig opbouwen van je compositie en instellen van je camera in de landschapsfotografie vraagt specifieke aandacht.

We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze workshop geeft je, gecombineerd met een stevige technische basis, alle handvatten om aantrekkelijke landschapsfoto’s te maken.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Statief
– Geschikte kleding, raadpleeg vooraf de weersvoorspelling
– (Waterdichte) schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera voor het geval dat het regent

Nice to have:
– Afstandsbediening
– Filters (ND, grijs verloop, polarisatie) . Tijdens deze korte workshop kunnen bij uitzondering geen filters worden geleend.

Toegankelijkheid

De locatie in Oisterwijk is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis. Op de locatie volgen we de onverharde paden. Mogelijk zijn sanitaire voorzieningen niet beschikbaar. Je loopt ongeveer 3 kilometer door het bos langs de vennen. Stevige schoenen zijn een must.

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
03-07-2020 Van 09:00 uur tot 12:30 uur Oisterwijk 79,00

Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur