Maak romantische soft focus foto’s

Vaak bevatten landschappen veel details of zijn de contrasten groot. Wat op het oog een mooi landschap is laat zich in een foto lastig vastleggen. Vooral de sfeer ontbreekt. Je bent er vast al vaker tegen aan gelopen. Het gevoel dat je zelf had komt niet terug in de foto’s. Dat moet toch beter kunnen. Als je meerdere technieken beheerst kun je onder alle omstandigheden het meeste uit je foto’s halen. Dan is de workshop Landschapsfotografie Soft focus geschikt voor jou.

Je zult je foto’s een dromerig effect geven en de harde randjes van de details verwijderen. Deze techniek is in verschillende situaties met mindere lichtkwaliteit een uitkomst! De Soft focus techniek wil je kunnen gebruiken wanneer het jou past.

Soft focus is dé oplossing: een slimme techniek om je foto’s nét dat beetje extra te geven

Stel je eens voor. Misschien is er wel een techniek die je helpt bij het maken van de dromerige en romantische foto’s. De foto’s worden als het ware vanzelf aantrekkelijk om naar te kijken. Het mooie is dat deze techniek in heel veel landschappen en onder vrijwel alle omstandigheden écht iets toevoegt aan je foto’s. Ontdek met ons hoe het werkt. Je krijgt veel tips en trucs.

De workshop Landschapsfotografie Soft focus is dan perfect voor jou.

Profiteer nu van deze Bonus…

Als bonus leggen we je uit hoe je de foto’s achteraf perfect kunt afwerken.

Wat ontdek je in deze workshop landschapsfotografie soft focus

  • Welke instellingen het beste werken om de mooiste soft focus foto’s te maken
  • Hoe je je creativiteit ontwikkelt
  • De mogelijkheden van Soft Focus fotografie ontdekken, want naast de techniek blijven compositie en sfeer een hoofdrol spelen
  • Dat het makkelijker is dan je denkt maar zeker uitdagend blijft
  • Hoe je thuis in de nabewerking een soft focus foto perfect kunt afwerken

We laten je zien hoe je de techniek in de praktijk inzet om aantrekkelijke landschapsfoto’s te maken. Wij helpen jou daarbij en we bespreken je foto’s in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

In deze workshop ontdek je hoe je eenvoudig je foto’s een romantische en sfeervolle look meegeeft. Foto’s met impact zijn je resultaat.

Kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over soft focus fotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Wil jij aantrekkelijke landschapsfoto’s maken? Meld je dan aan voor deze workshop Landschapsfotografie Soft focus

Programma van de workshop Landschapsfotografie Soft Focus

De workshop landschapsfotografie begint om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Vanuit een centrale plek bezoek je de mooiste vennen en bossen in Oisterwijk.

compleet pakket

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop landschapsfotografie ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim 100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in landschapsfotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op het zachte en romantische effect in de landschapsfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

interactieve en inspirerende presentatie

De workshop begint met een interactieve presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van soft focus landschapsfotografie. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeerpasseren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je mooiere foto’s met meer impact maakt.

ontdek je nieuwe mogelijkheden

Je ontdekt hoe je romantische en sfeervolle landschapsfoto’s maakt. In de workshop ligt daar de nadruk op. Van ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop weet hoe je een soft focus foto’s maakt en sfeer in je foto’s weergeeft. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids dat je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

We geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. We helpen je met het maken van soft focus foto’s.

Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken.

bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop landschapsfotografie beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Waar is de workshop

De workshop landschapsfotografie soft focus vindt plaats in Oisterwijk. We starten om 09:00 uur en ronden om ongeveer 15:00 uur af. De natuur in het Noord-Brabantse Groene Woud is zeer divers en is in deze periode op z’n mooist. Je vindt er fotogenieke vennen te midden van eeuwen oude bossen. Deze parels zijn zeer geschikt voor soft focus fotografie. Het exacte adres ontvang je van ons voor de workshop.

Heb ik ervaring nodig?

Enige ervaring is wel vereist. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen. Hoe je ‘in camera’ een dubbele of meervoudig belichte foto maakt ontdek je tijdens de workshop. Je hoeft nog geen ervaring met soft focus fotografie te hebben.

De workshop is geschikt voor iedereen die het landschap met een romantisch effect wil vastleggen.

We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze workshop geeft je, gecombineerd met een stevige technische basis en vaardigheid in het maken van mooie composities, alle handvatten om aantrekkelijke landschapsfoto’s te maken.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Statief
– Geschikte kleding, raadpleeg vooraf de weersvoorspelling
– (Waterdichte) schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera voor het geval dat het regent

Let op dat je camera of de functie meervoudige belichting beschikt. Kijk daarvoor in de handleiding of zoek het op op internet.

Nice to have:
– Afstandsbediening

Toegankelijkheid

De locatie in Oisterwijk is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen korte afstanden over grotendeels onverharde paden. De paden kunnen modderig zijn. In totaal leg je z’n 4 kilometer af.

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
zo. 24-11-2019 Van 09:00 uur tot 15:00 uur Oisterwijk €127,- inschrijven Nog 3 plaatsen beschikbaar
za. 07-11-2020 Van 09:00 uur tot 15:00 uur Oisterwijk €127,- inschrijven
zo. 08-11-2020 Van 09:00 uur tot 15:00 uur Oisterwijk €127,- inschrijven

Reacties van deelnemers

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden.
Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur