over de workshop macrofotografie met voorzetlens

Stel je eens voor: macrofotografie lijkt je erg leuk om te doen, maar je hebt geen macro objectief. Of je hebt wel een macro objectief maar kunt het niet altijd meenemen. Je tas is te klein en bovendien is het te zwaar. Toch wil je graag macrofoto’s maken als je een mooi onderwerp hebt gevonden. Een voorzetlens is een hele goede oplossing. In de workshop macrofotografie met voorzetlens ontdek je hoe het werkt.

Fotograferen met een voorzetlens vraagt speciale aandacht. Je past de techniek nét even iets anders toe. En wat compositie en sfeer betreft zijn er enorm veel mogelijkheden. Veel onderwerpen lenen zich voor een mooie macrofoto die je met een voorzetlens maakt.

Ook als je meer ervaring hebt

Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het scherpstellen, bepalen van de scherptediepte en belichten in de macrofotografie vraagt specifieke aandacht. Ook als je met een voorzetlens fotografeert. Als je al meer gevorderd bent, hebben we specifieke aandachtspunten die je graag aan je ervaring als landschapsfotograaf toevoegt.

De workshop Macrofotografie met voorzetlens is perfect voor jou als je zonder macrolens aantrekkelijke macrofoto’s wilt maken. Voor deze workshop kun je bij ons een kwalitatief zeer goede voorzetlens van NiSi bestellen. Met de voorzetlens van NiSi maak je kleurechte en gedetailleerde opnames. Meer informatie hierover lees je in de tab ‘Praktische info’. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je een andere voorzetlens hebt.

workshop Macrofotografie speciaal voor fotografen zonder macrolens

Macrofotografie kun je beoefenen waar en wanneer je maar wilt. Deze vorm van natuurfotografie biedt je de mogelijkheid om met weinig middelen aansprekende macrofoto’s te maken. Er zijn onderwerpen en mogelijkheden in overvloed. In deze workshop maak je kennis met de techniek van macrofotografie ontdek je hoe je stap voor stap een betere macrofoto met een voorzetlens maakt. Wij begeleiden je van het begin tot het eind. Naast de voorzetlens heb je minstens 1 objectief nodig met een brandpuntafstand van minimaal 50mm.

Wat ga je ontdekken in deze workshop Macrofotografie met voorzetlens?

  • Hoe je er voor zorgt dat je macrofoto’s altijd goed zijn belicht
  • Met je voorzetlens altijd op de gewenste plek scherpstellen
  • Werken scherptediepte, jij bepaalt welke delen van de foto scherp zijn
  • Je ontdekt hoe je “de foto gaat zien”, zodat je zelf de mooiste composities samenstelt
  • Hoe je sfeer in je macrofoto’s brengt

We laten je zien hoe je de voorzetlens inzet om aantrekkelijke macrofoto’s te maken. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto’s in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

Dit is een onmisbare workshop met een resultaat dat je niet mag missen. Je zult direct beter fotograferen.

Kleine groep, Veel persoonlijke aandacht tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van 2 ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt, gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We leggen je uit hoe je de close up lens het beste gebruikt. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Entree tot het arboretum
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ De NiSi close up lens kun je bestellen als je voor deze workshop reserveert
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Wil jij aantrekkelijke macrofoto’s maken? Meld je dan aan voor deze workshop Macrofotografie met voorzetlens

DE Workshop macrofotografie met voorzetlens

De workshop macrofotografie met voorzetlens start om 10:30 uur en duurt tot 15:00 uur. De workshop macrofotografie vindt plaats in het Arboretum in Kalmthout, België.

compleet pakket

NiSi close up lens kit

Als je je voor deze workshop inschrijft en nog geen voorzetlens hebt, kun je ervoor kiezen om een NiSi close up lens kit te bestellen. Wij zorgen er voor dat je voor aanvang van de workshop de voorzetlens krijgt. De NiSi close up lens kit is geschikt voor objectieven met een diameter van 67-72-77mm. Heb je een objectief met een kleinere diameter of wil je deze voorzetlens niet, neem dan je eigen voorzetlens mee naar de workshop.

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop macrofotografie ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim 100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in macrofotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Interactieve en inspirerende presentatie

De workshop begint met een interactieve presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van macrofotografie. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je betere en mooiere foto’s maakt.

Ontdek je nieuwe mogelijkheden

Je komt voor het maken van mooie macrofoto’s zonder dat je een macrolens hebt. De foto’s ga je maken met je eigen voorzetlens. In de workshop ligt daar ook de nadruk op. Bij ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop zelfstandig aantrekkelijke macrofoto’s met de voorzetlens lens kunt maken.

En natuurlijk kijken we ook naar de basis van de compositie. We geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Je ontdekt hoe je een close up lens gebruikt, hoe je een compositie opbouwt en hoe je de techniek het beste in zet.

Je kunt al je vragen stellen over macrofotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke macrofoto’s te kunnen maken.

Bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop macrofotografie met voorzetlens beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

Locatie van de workshop

De eendaagse workshop wordt in het Arboretum Kalmthout in Kalmthout, België gegeven. Parkeren is gratis. Het Arboretum is ook eenvoudig per trein bereikbaar. Vanaf het station loop je in minder dan 5 minuten naar de ingang.

Corona/Covid-19 maatregelen en de workshop

Natuurlijk volgen we de maatregelen die op de locatie van de workshop gelden op. We houden afstand en indien nodig werken we met een mondkapje of volledig gezichtsmasker.

Als een workshop niet kan doorgaan, verplaatsen we die naar een ander tijdstip. Ook mag je een andere workshop uitzoeken of krijg je een tegoedbon voor de kalenderjaren 2021 en 2022. Meer informatie lees je op deze pagina.

Ik heb nog geen voorzetlens

Deze workshop kun je alleen volgen als je een eigen voorzetlens hebt. Je mag je eigen voorzetlens meenemen. Als je er nog een wilt bestellen, kies dan voor de NiSi close up lens. Dat is een voorzetlens van zeer goede kwaliteit. Als je je inschrijft voor de workshop kies je voor de variant ‘ik bestel de NiSi voorzetlens erbij ‘. Wij bestellen de lens voor jou. Houd wel nog rekening met de levertijd en de diameter van je objectief (67, 72 of 77mm). De voorzetlens wordt met adapterringen geleverd zodat deze past op objectieven met een diameter van 76, 72 en 77 mm).

Heb ik ervaring nodig om mee te doen

Je hebt nog niet veel ervaring nodig.
Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend. Indien nodig leren wij je hoe je deze variabelen in de praktijk combineert. Je kunt ook deelnemen als je al meer ervaring hebt. Wij helpen jou met het verbeteren van je skills, je zult er altijd iets van opsteken.
 
De workshop is geschikt voor iedereen die macrofotografie zonder macrolens wil beoefenen. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het scherpstellen, scherptediepte en vinden van een geschikte compositie vraagt specifieke aandacht. We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau.

Wat neem je zelf mee

– Camera
– Je voorzetlens
– Objectieven met een brandpuntafstand vanaf 50mm, bijvoorbeeld een 18-105mm, 24-70mm.
– Ook een tele objectief met een langere brandpuntafstand is geschikt.
– Geschikte kleding
– Iets om op te liggen voor als de grond nat is

Nice to have:
– Iets tegen de wind, bijvoorbeeld een paraplu
– Statief

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto en openbaar vervoer te bereiken. Ter plaatse loop je door het park over deels onverharde paden en gras.

Workshop data

DatumTijdLocatiePrijsInfo
Vrijdag 25 juni 2021 Van 11:00 uur tot 16:00 uur, ik bestel de NiSi voorzetlens 49-58mm er bij Kalmthout185,00 170,00
Vrijdag 25 juni 2021 Van 11:00 uur tot 16:30 uur, ik bestel de NiSi voorzetlens 67-77mm er bij Kalmthout230,00 210,00

Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur