Fotograferen is een kunst
Techniek | Compositie | Sfeer voor de natuurfotograaf
AAI4523 1 Betere Landschapsfoto

met trots presenteren we ons boek ‘fotograferen is een kunst’

In dit natuurfotografie boek ‘Fotograferen is een Kunst’ bundelen we onze kennis en ervaring als professionele landschaps- en macrofotografen. De afgelopen jaren begeleiden wij honderden cursisten. We gaven hen veel adviezen, tips en goede raad. Nu is deze kennis en ervaring samengebracht in dit boek, zodat jij ook kunt profiteren van deze professionele tips.

Vol voorbeelden en heldere beschrijvingen

Het boek ‘Fotograferen is een Kunst’ beschrijft aan de hand van veel voorbeelden hoe je macrofoto’s en landschapsfoto’s maakt. We leggen uit hoe je het landschap leest, de techniek toepast en een aansprekende foto met een mooie compositie en sfeer maakt. ‘Fotograferen is een Kunst’ is 100% een eigen productie en daarmee uniek en onmisbaar voor jouw als natuurfotograaf.

Alles wat je over landschapsfotografie en macrofotografie wilt weten

Het complete fotografie boek over licht en belichting, scherpte en scherptediepte, compositie en sfeer.

  • Meer dan 160 pagina’s zodat alles wat je wilt ontdekken om zelf de mooiste foto’s te maken aan bod komt
  • Tientallen tips over techniek, compositie en sfeer waarmee je inspiratie en kennis opdoet voor je eigen fotografie
  • Tientallen voorbeelden, inclusief gedetailleerde instellingen zodat je exact weet hoe wij werken en jij ook professionele foto’s gaat maken

Het boek ‘Fotograferen is een Kunst’ is geschikt voor de beginnende en de meer gevorderde fotograaf. Pre-order het boek nu. Je ontvangt het begin juli vanzelf in je brievenbus.

Wat ontdek je in het boek Fotograferen is een kunst

Het boek ‘Fotograferen is een Kunst’ bestaat uit meer dan 160 pagina’s, tientallen tips en inspirerende voorbeeldfoto’s. Wat kun je verwachten? We geven je een aantal voorbeelden uit het boek:

Camera-instellingen

‘Fotograferen is een Kunst’ start met een aantal standaard instellingen. We geven je een aantal adviezen mee die het fotograferen voor jou wat prettiger maken.

Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen is een Kunst

Licht en belichting

Zonder licht geen foto. We vertellen je over natuurlijk licht en bijvoorbeeld de witbalans. Ook gaan we uitgebreid in op het histogram. We leggen je uit wat het is en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Je krijgt veel praktijkvoorbeelden.

Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen is een Kunst

Scherpte en scherptediepte

Scherpte of onscherpte en scherptediepte dragen bij aan de kracht van een foto. We leggen je uitgebreid uit hoe je scherpte en scherptediepte voor je kunt laten werken. Verder gaan we in op onder andere het diafragma, (auto)focus en de hyperfocale afstand.

Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen is een Kunst

Techniek beheersen

Of je het nu leuk vindt of niet, zorg ervoor dat je je camera en de techniek goed beheerst. Het zal je helpen bij het maken van betere foto’s. Het lezen van het landschap, bedenken welk resultaat je kunt bereiken, gecombineerd met een juiste toepassing van diafragma, ISO en sluitertijd is een must. Je bent dan vrij om aansprekende en sfeervolle foto’s te maken. Dit deel van het boek ‘fotograferen is een Kunst’ zal niet het favoriete hoofdstuk zijn. Maar het is van essentieel belang als je een betere fotograaf wilt worden.

Compositie en sfeer

Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij compositie en sfeer. We leggen je uit hoe je het landschap leest en aan welke uitgangspunten je denkt als je een compositie opbouwt. En we gaan in op de sfeer in een foto. De compositie kan perfect zijn, het licht maakt de sfeer in een foto. We geven je veel tips en voorbeelden zodat je exact weet hoe je dit zelf toepast in jouw fotografie.

Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen is een Kunst
Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen is een Kunst
Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen is een Kunst

‘Fotograferen is een Kunst’ is 100% een eigen productie. Bestel nu dit boek en wordt ook expert op gebied van landschaps- en macrofotografie.

Heb je liever een digitale versie? Kijk dan eens naar het e-book.