De mooiste natuurfoto’s maak je niet zomaar…

Herken je dit? Je komt thuis na een lange dag fotograferen. Het was een schitterende dag. De zon scheen volop en de natuur was op zijn best. Toen je vanochtend al om vijf uur opstond zag je de prachtige zonsopkomst.

Je wist dat het een mooie dag ging worden. De ochtenddauw op de heide zorgde al snel voor de eerste plaatjes. Plat op je buik, liggend in het hoge gras, hoorde je een paar fazanten. Niet veel later had je ze gevonden en op camera vastgelegd. Zo ging het de hele dag door, stromende beekjes, de jeneverbes, een ree, je hebt ze allemaal op foto vast kunnen leggen.

Bij thuiskomst wil je trots de gemaakte foto’s laten zien. Snel zet je de computer aan en drukt je geheugen kaart er in. Je opent Adobe Lightroom en scrollt door je gemaakte foto’s. Wat je ziet is niet best…

De vroege foto’s met de ochtenddauw zijn helemaal verkeerd belicht. De foto’s van de fazanten onscherp. Het stromende beekje is niet veel beter. Het water schittert op de foto nog erger dan de zon op een nat wegdek. Beweging vastleggen is ook nog niet zo eenvoudig. De ree was je te snel af en is alleen als een wazige bruine vlek te zien. Wat een ellende. Je hele dag is voor niks geweest…

Volg een workshop natuurfotografie en voorkom veelgemaakte fouten

Iedere fotograaf heeft wel eens dat foto’s mislukken om wat voor reden dan ook. Dat is niet erg, het hoort erbij. Maar als je weet hoe je de verschillende technieken en je camera instellingen beheerst, dan is dat in veel gevallen nergens voor nodig.

Bij Betere Landschapsfoto kun je terecht om je technische vaardigheden te verbeteren met een unieke fotografie workshop. Of om nieuwe technieken te ontdekken, leren werken met filters en objectieven. Alles om dat doemscenario van hierboven te voorkomen.

Wij geven natuurfotografie workshops op gebied van landschapsfotografie, kustfotografie en macrofotografie voor alle niveaus. Van beginner tot gevorderd hebben we het hele jaar door een afwisselend en uniek aanbod aan fotografie workshops.

Na De fotografie workshops van Betere Landschapsfoto heb je:

  • Nooit meer last van verkeerde belichting
  • Nooit meer onscherpe foto’s
  • Altijd unieke composities
  • Volop sfeer in je foto’s
  • Ontdekt hoe je out of the box gaat fotograferen
  • Geleerd hoe je beweging en dynamiek vastlegt
  • Filter op de juiste manier gaat gebruiken

Ook workshops voor gevorderde of professionele fotografen

Ben je al verder in je fotografie of wil je als professional ook de kneepjes van natuurfotografie ontdekken? Dan hebben we ook voor jou een ruim aanbod aan workshops in de natuurfotografie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de workshops met Lensbaby of Macrofotografie met tussenringen

Workshops LandschapsfotografieSamen met je camera, midden in het landschap. Leg het vast zoals jij het landschap ziet. De workshops 'Technische vaardigheden' en 'Compositie en sfeer' geven je een stevige basis. Je kunt als volwaardig landschapsfotograaf aan de slag. In de andere workshops ontdek je meer creatieve technieken. De workshops vinden gedurende het hele jaar in Nederland en België plaats.

Workshops MacrofotografieMacrofotografie, de kleine wereld groots vastleggen. Tijdens de workshops in verschillende thema’s ontdek je hoe je creatieve en sfeervolle macrofoto’s maakt. Start met de workshop 'Technische vaardigheden' en 'Compositie en sfeer' zodat je een stevige basis hebt. In de andere workshops ontwikkel je je gevoel voor compositie en creatieve macrofotografie. De workshops vinden onder andere plaats in het Arboretum in Kalmthout en Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam. Toegang en een consumptie zijn inclusief.

Workshops KustfotografieHeerlijk een dag fotograferen aan de dynamische kust. Tijdens de workshops 'Technische vaardigheden' en 'Compositie en sfeer' leg je een stevige basis voor je kustfotografie. In de workshop 'Fotograferen met lange sluitertijden' krijg je alle ins and outs van het werken met filters, die je in de praktijk gaat toepassen. In de andere workshops ontdek je nieuwe technieken die je helpen meer creativiteit en sfeer in je kustfoto’s te leggen. De workshops vinden in Nederland en Frankrijk plaats.

Maatwerk Workshops FotografieEen maatwerkworkshop fotografie. Voor jou alleen of met vrienden, collega's of de fotoclub. Wij leveren maatwerk en zorgen ervoor dat je als een completere fotograaf naar huis gaat én een leuke dag hebt beleefd.