De mooiste natuurfoto’s maak je niet zomaar…

Herken je dit? Je komt thuis na een lange dag fotograferen. Het was een schitterende dag. De zon scheen volop, er waren mooie wolken en de natuur was op z’n best. Je was al vroeg op pad en zag een prachtige zonsopkomst. Er was ochtendmist en het licht was echt prachtig. De eerste foto’s volgden al snel.

Bij thuiskomst vallen de resultaten toch tegen. Je ziet in je foto’s niet terug wat je ’s ochtends zag. Sommige foto’s zijn verkeerd belicht en andere zijn niet scherp. Op een andere locatie blijkt dat je compositie niet naar wens is. En weer ontbreekt de sfeer in je foto’s. De resultaten vallen je tegen. Iedere fotograaf maakt wel eens mee dat foto’s mislukken om wat voor reden dan ook. Dat is niet erg, het hoort erbij. Wij hebben de oplossing voor je.

Altijd een passende workshop: techniek | compositie en sfeer | creatieve technieken

We hebben we het hele jaar door een afwisselend en uniek aanbod aan fotografie workshops. Je kunt bij ons terecht om je technische vaardigheden te ontwikkelen en om mooiere composities te maken. Ook delen wij verschillende creatieve technieken met jou en ontdek je bijvoorbeeld hoe je met filters werkt en creatieve objectieven fotografeert.

Ons Specialisme

Wij geven natuurfotografie workshops op gebied van landschapsfotografie, kustfotografie en macrofotografie. Weet je waarom? Omdat we hier goed in zijn. En het gewoon leuk vinden om te doen. Graag geven we onze kennis en ervaring aan jou door.

De workshops vinden plaats in het zuiden van Nederland, Vlaanderen, de Hoge Venen en zelfs in Noord-Frankrijk.

Als de datum van een groepsworkshop niet uitkomt, kun je voor een privé workshop kiezen. Je kunt met maximaal 4 personen aan een privéworkshop deelnemen.

Voor alle niveaus

Ongeacht jouw niveau, of je nu beginner bent of ver gevorderd. Of je pas een paar maanden fotografeert of al 40 jaar, er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken. We werken in kleine groepen van maximaal 10 personen met 2 begeleidende professionele fotografen, daardoor kunnen wij je persoonlijk en op jouw niveau begeleiden.

Na de fotografie workshops van Betere Landschapsfoto heb je:

  • Nooit meer last van verkeerd belichte foto’s
  • Nooit meer onscherpe foto’s
  • Inzicht in hoe je sterkere composities, met een duidelijk onderwerp en diepte, vastlegt
  • Volop sfeer in je foto’s
  • Ontdekt hoe je out of the box kunt fotograferen
  • Verschillende creatieve technieken geleerd

Je nieuwe kennis en ervaring kun je heel goed na de workshop blijven toepassen. Want dat is ons doel: er voor zorgen dat je een leuke én leerzame workshop volgt. Je nieuwe kennis en ervaring kun je met gemak ook na de workshop toepassen.

Wat je van ons krijgt

✅ Persoonlijke 1-op-1 begeleiding op locatie van 2 professionele fotografen
✅ Veel praktische tips, adviezen en inspirerende voorbeelden
✅ Maximaal 10 deelnemers in 1 groepsworkshop, en maximaal 4 in een privé workshop
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Groei in natuurfotografie’ ter waarde van 14,97 euro met meer dan 80 pagina’s
✅ Een handige digitale gids over het thema van de workshop ter waarde van 10 euro
✅ Bruikbare, schriftelijke feedback op 3 foto’s die je tijdens de workshop maakte ter waarde van 35 euro
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Hieronder zie je onze workshops

Workshops Landschapsfotografie

Samen met je camera, midden in het landschap. Leg het landschap vast zoals jij het wilt. De workshops 'Technische vaardigheden' en 'Compositie en sfeer' geven je een stevige basis. Je kunt als volwaardig landschapsfotograaf aan de slag. In de andere workshops ontdek je meer creatieve technieken. De workshops vinden gedurende het hele jaar op verschillende locaties in Nederland en België plaats.

Workshops avondfotografie

Workshops MacrofotografieMacrofotografie, de kleine wereld groots vastleggen. Tijdens de workshops in verschillende thema’s ontdek je hoe je creatieve en sfeervolle macrofoto’s maakt. Start met de workshop 'Technische vaardigheden' en 'Compositie en sfeer' zodat je een stevige basis hebt. In de andere workshops ontwikkel je je gevoel voor compositie en creatieve macrofotografie. De workshops vinden onder andere plaats in het Arboretum in Kalmthout en de plantentuin in Merksplas. In Nederland kun je in de buurt van Rotterdam terecht. Toegang en een consumptie zijn inclusief.

Workshops KustfotografieHeerlijk een dag fotograferen aan de dynamische kust. Tijdens de workshops 'Technische vaardigheden' en 'Compositie en sfeer' leg je een stevige basis voor je kustfotografie. In de workshop 'Fotograferen met lange sluitertijden' krijg je alle ins and outs van het werken met filters, die je in de praktijk gaat toepassen. In de andere workshops ontdek je nieuwe technieken die je helpen meer creativiteit en sfeer in je kustfoto’s te leggen. De workshops vinden in Nederland en Frankrijk plaats.

Privé workshops natuurfotografie

Privé workshops natuurfotografie voor 1 tot en met 4 deelnemers.Je hebt maximale flexibiliteit en optimaal rendement. Staat jouw favoriete locatie er niet bij? Neem dan gerust contact op. We denken graag met je mee en geven de workshops ook graag op andere locaties.

Maatwerk Workshops FotografieEen maatwerkworkshop fotografie. Voor jou alleen of met vrienden, collega's of de fotoclub. Wij leveren maatwerk en zorgen ervoor dat je als een completere fotograaf naar huis gaat én een leuke dag hebt beleefd.