Op weg naar de beste fotograaf die je kunt zijn

Sta jij stil in je ontwikkeling als fotograaf? Kom je te vaak met foto’s thuis die niet naar je zin zijn? En ben je er klaar voor om de volgende stappen in je fotografie te zetten? Wij hebben het zelf ook meegemaakt. En we weten dat het behoorlijk frustrerend kan zijn als je niet de foto’s maakt die je graag wilt maken. Je mist de creativiteit of inspiratie en uiteindelijk het plezier. En dat mag niet gebeuren toch? Natuurfotografie coaching is dé oplossing voor jou. Ga met één van de boeiende en uitdagende coaching trajecten aan de slag en ontvang praktische feedback, specifiek toegesneden op jouw situatie.

Leg in je eigen tempo een stevige basis en je zult de betere foto’s maken en je tot een completere fotograaf ontwikkelen.

Coaching Natuurfotografie Technische Vaardigheden 1 Beterelandschapsfoto

Voor wie is natuurfotografie coaching geschikt

Voor iedere fotograaf die aan de hand van uitdagende opdrachten en persoonlijke feedback betere foto’s wil maken. De opdrachten verschillen per traject en zijn zo geformuleerd dat je veel vrijheid hebt in wat en wanneer je fotografeert. Je krijgt persoonlijke feedback, tips en advies op alle opdrachten die je maakt.

trajecten natuurfotografie coaching

De natuurfotografie coaching trajecten bestaan uit 3 modules van elk 6 opdrachten. Je maakt ongeveer één opdracht per week. De gemiddelde doorlooptijd van de deelnemers is 4-5 maanden. Als het je beter uitkomt, mag je de opdrachten sneller maken. En langzamer mag natuurlijk ook. Je fotografeert in je eigen tempo. De feedback ontvang je 2 keer per e-mail en na de derde module telefonisch of via Skype. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar:

Natuurfotografie coaching: verschillende mogelijkheden

We hebben verschillende oplossingen voor jou. Van een persoonlijke sessie waarin je feedback op je foto’s krijgt, natuurfotografie coaching trajecten op het gebied van techniek en compositie, sfeer en bijzondere technieken. En zelfs een maatwerk traject.

Coaching Natuurfotografie Compositie En Sfeer Beterelandschapsfoto

Technische vaardigheden: breng je techniek op orde. Je camera zal geen geheimen meer hebben

Breng je technische vaardigheden op peil. Aan het einde van dit traject beheers je de techniek. Je foto’s zullen altijd scherp zijn waar je wilt. En je hebt de belichting onder controle. Met deze stevige basis ben je klaar om meer creatieve foto’s te maken.

Voorbeelden voor natuurfotografie coaching | technische vaardigheden

Compositie en sfeer: ontdek hoe je foto’s met impact maakt

Maak sterke composities met een sterke beeldopbouw, vlakverdeling en diepte in je foto’s. Pas creatieve technieken zoals high key of meervoudige belichting toe. Ontdek de voordelen van beeldanalyse. Je krijgt steeds meer vrijheid tijdens het maken van de opdrachten. Dit traject kies je als je bijvoorbeeld nog geen keuze wilt maken tussen landschapsfotografie, kustfotografie en macrofotografie.

Natuurfotografie Coaching Compositie en Sfeer Beterelandschapsfoto

Landschapsfotografie: maak sterke landschapsfoto’s met sfeer en emotie

Specifiek gericht op landschappen. Breng je techniek op orde, speel met compositie en licht. En breng sfeer in je landschapsfoto’s. De opdrachten in de modules brengen je steeds een stap verder in je ontwikkeling.

Voorbeeldfoto's voor natuurfotografie coaching landschapsfotografie

Macrofotografie in de praktijk: vanuit de techniek naar krachtige en sfeervolle composities

In dit coachingtraject start je met de techniek. Voor de ene fotograaf zal veel nieuw zijn, en een andere fotograaf zet de puntjes op de i. Vervolgens ga je verder met het opbouwen van composities. Als je de opdrachten maakt, krijg je steeds meer zicht op het vinden van geschikte onderwerpen en bijvoobeeld beeldopbouw en elementen die sfeer in je foto’s brengen.

Natuurfotografie Coaching Macrofotografie In De Praktijk Beterelandschapsfoto

Creatieve macrofotografie: ontdek creatieve technieken voor sfeervolle macrofoto’s

Creatieve macrofotografie hoort creatief te zijn. Daarom krijg je veel vrijheid in dit coaching traject. Je richt je op vlakverdeling, beeldopbouw en diepte. Maar dit is slechts de basis. Je ontdekt verschillende creatieve technieken, bijvoorbeeld het door de vegetatie heen fotograferen en hoe je heel eenvoudig lichtcirkels maakt. Je gebruikt je camera als een hulpmiddel en kunt helemaal opgaan in de opdrachten.

Coaching Natuurfotografie Creatieve Macrofotografie Beterelandschapsfoto

Lange sluitertijden: ontdek alles over het fotograferen met filters en lange sluitertijden

Ontdek alles over het fotograferen met filters en lange sluitertijden. In dit traject maak je 18 uitdagende opdrachten. Je leert de filters kennen, varieert met de sluitertijden én ontdekt hoe je de aanwezige dynamiek in water en wolken gebruikt om krachtige foto’s te maken.

Maatwerk coaching natuurfotografie

Wil je een volledig traject met oefeningen en opdrachten die 100% op jouw zijn afgestemd? Fotografie coaching biedt volledig op maat gemaakte opdrachten voor natuurfotografen van alle niveaus, van startend fotograaf tot semi-professional. Het traject duurt, afhankelijk van je keuze en tempo, 6-12 maanden. We werken niet met vooraf opgestelde opdrachten of modules. We groeien met jou, stap voor stap, in het coaching traject fotografie. Dat betekent dat we voor iedere module nieuwe maatwerk opdrachten voor jou maken. Het is een intensief coaching traject. De opdrachten zullen uitdagend zijn, maar het resultaat is er dan ook naar. Feedback op de resultaten ontvang je afwisselend per e-mail en telefonisch.

Coaching Natuurfotografie Creatieve Macrofotografie Beterelandschapsfoto

Portfolio review

In de 1-op-1 portfolio review natuurfotografie krijg je feedback op 10 natuurfoto’s. Techniek, compositie en sfeer staan centraal. Mogelijk per e-mail, telefoon en Skype.

tijdens de persoonlijke coaching krijg je

✅ Uitdagende oefeningen en opdrachten
✅ Veel ruimte voor eigen invulling van de opdrachten
✅ Iedere maand uitgebreide en constructieve feedback
✅ Feedback je per e-mail, telefoon en soms Skype
✅ Uit te breiden met verdiepende modules (maatwerk traject)
✅ De optie om het coaching traject aan te vullen met praktische workshops, zowel in groepsverband als individueel
✅ De e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en ‘Lightroom Classic’ (afhankelijk van het traject)

dit zijn de coaching trajecten natuurfotografie