Fotograferen met lange sluitertijden in Westkapelle

Fotograferen met lange sluitertijden in Westkapelle

Ieder jaar fotograferen we wel een keer of twintig in Westkapelle, Nederland. Zomer, winter, lente of herfst. In ieder jaargetijde kun je er in mooie omstandigheden fotograferen. We maken er vaak foto’s met lange sluitertijden. We leggen je uit hoe de foto met lange sluitertijden in Westkapelle is gemaakt.

Review NiSi True Color ND-VARIO filter

testfoto gemaakt met het Nisi True Color ND-Vario filter

NiSi bracht onlangs het True Color ND-VARIO filter uit. Dit is een variabel grijsfilter, waarmee je de sluitertijd met 1 tot 5 stops verlengt. Het filter is verkrijgbaar in diameters van 40,5mm tot en met 95mm. NiSi claimt natuurlijke kleuren. Én dat je op de maximale sterkte geen ‘X’ in beeld krijgt. Dat wilden we zelf vaststellen. We onderwierpen het filter aan een stevige test en waren positief verrast over de resultaten.

Introductie NiSi True Color ND-VARIO filter 1-5 stops

NiSi staat bekend om zijn camerafilters van hoge kwaliteit. Onlangs is het True Color ND-Vario filter geïntroduceerd. Dit variabel grijsfilter maakt een lichtreductie van 1 tot en met 5 stops mogelijk. Het filter geeft bijna geen kleurzweem en laat geen 'X' zien. Wij praten je bij.

Landschapsfotografie aan de Zeeuwse kust

De Zeeuwse kust in Nederland kent veel mooie plekken. Landschapsfotografie aan de Zeeuwse kust is dan ook helemaal ons ding. We vinden dat je op ieder strand mooie foto’s kunt maken. Soms wordt je daarbij geholpen door prachtige omstandigheden.

Fotograferen in de Ardennen

De afgelopen periode hebben we veel in de Ardennen, en dan in de Hoge Venen in het bijzonder, gefotografeerd. Er zijn veel fotogenieke riviertjes. En op zo’n mooie locatie ontstond de foto die in dit artikel centraal staat. Verder geven we je tips voor het fotograferen in de Ardennen.

Nieuw in Lightroom Classic versie 11

Onlangs bracht Adobe versie 11 van Lightroom Classic uit. In deze nieuwe versie zitten een aantal updates, verbeteringen en nieuwe functionaliteiten waar je als natuurfotograaf veel plezier van hebt. We zetten het voor je op een rijtje.

Superresolutie in Lightroom Classic

Lightroom Classic kent veel verschillende functies om je foto’s digitaal te ontwikkelen. Deze keer kijken we naar de functie ‘Afbeeldingskwaliteit verbeteren’. Daar vind je de mogelijkheid om super resolutie op je foto’s toe te passen. We leggen je precies uit hoe je superresolutie in Lightroom Classic kunt toepassen

Top-8 Mooiste riviertjes in de Ardennen

België kent verschillende mooie natuurgebieden. We zijn er dan ook regelmatig te vinden en komen graag in de Ardennen. De Hoge Venen zijn onze favoriet. Vaak zijn we op zoek naar de mooiste riviertjes in de Ardennen om te fotograferen. We zetten onze persoonlijke en afwisselende top 8 op een rijtje.

Herfstfotografie in de Hoge Venen

De herfst staat weer voor de deur. En dit jaar komt die voor ons gevoel sneller dan gedacht. Waarschijnlijk omdat de afgelopen zomer minder warm was dan het afgelopen jaar. We gaan weer voor verschillende workshops herfstfotografie naar de Hoge Venen. We geven je een aantal tips.