Fotograferen van ijskristallen

In de wintermaanden vriest het regelmatig. Dan vormen zich ijskristallen. En die vormen een mooi onderwerp om een natuurfoto van te maken. We geven je 9 tips op het gebied van techniek, compositie en sfeer voor het fotograferen van ijskristallen.

Zonsondergang in de Hoge Venen

Onlangs waren we in de Hoge Venen. En geheel tegen de weersverwachting in kregen we een prachtige zonsondergang voorgeschoteld. Ontdek hoe de natuurfoto is gemaakt tijdens de zonsondergang in de Hoge Venen.

Fotograferen in de Hoge Venen in de winter

Onlangs lag er zo’n 30 centimeter sneeuw in de Hoge Venen. We reden ernaartoe om vrij te fotograferen. Gewoon om te kijken naar wat we tegen zouden komen. Dat leverde een leuke diversiteit in de foto’s op. Andere natuurfoto’s dan we normaliter maken. Bekijk hoe wij fotograferen in de Hoge Venen.

Maskers in Lightroom Classic

Zo zien de maskers in Lightroom classic er uit

Lightroom Classic is onlangs van een stevige update voorzien. De manier waarop je selecties maakt en lokaal bewerkingen uitvoert, is veranderd. De maskers zien er anders uit, ze werken op basis van Artificial Intelligence (AI) en de mogelijkheden zijn toegenomen. We werken al een tijdje met de nieuwe maskers in Lightroom Classic en zijn er erg enthousiast over. In dit artikel ontdek je er meer over.

Fotograferen van krokussen

De Krokus is een veel gefotografeerde bloem. In deze ‘Hoe is de foto gemaakt’ vertellen we je precies hoe het fotograferen van krokussen in z'n werk gaat. En natuurlijk hoe deze foto is gemaakt.

6 Tips voor fotograferen in de winter

Met het veranderende klimaat blijft er steeds minder van de winters van vroeger over. Het vriest niet meer zo hard. Er wordt minder geschaatst en sneeuw zien we al helemaal weinig. Maar er is genoeg te fotograferen in de winter. We geven je 6 praktische tips voor het fotograferen in de winter.

Regel van derden in de praktijk

Waarschijnlijk ken je de regel van derden al. De regel is al een oudje. Al voor het jaar 1800 dook de regel van derden op in de visuele kunsten. Maar wat is de regel van derden? En hoe en wanneer gebruik je die? Je ontdekt hier alles over de regel van derden.

Fotograferen met lange sluitertijden in Westkapelle

Fotograferen met lange sluitertijden in Westkapelle

Ieder jaar fotograferen we wel een keer of twintig in Westkapelle, Nederland. Zomer, winter, lente of herfst. In ieder jaargetijde kun je er in mooie omstandigheden fotograferen. We maken er vaak foto’s met lange sluitertijden. We leggen je uit hoe de foto met lange sluitertijden in Westkapelle is gemaakt.