Zonsondergang fotograferen in de Kwade Hoek

Soms heb je niet veel nodig om een mooie foto van de zonsondergang te maken. De zonsondergang fotograferen in de Kwade Hoek is populair. Het is een interessant onderwerp op een interessante plek. We vertellen je precies hoe deze foto is gemaakt.

Landschapsfotografie met tegenlicht

Vaak heb je te maken met een groot contrast. Je hebt last van uitgebeten hooglichten en/of dichtgelopen schaduwen. Er zijn drie voor de hand liggende oplossingen om dit probleem in landschapsfotografie met tegenlicht op te lossen.

Bracketing in landschapsfotografie

In de landschapsfotografie kunnen contrasten groot zijn. Meestal lossen we dat op door met een grijs verloopfilter te fotograferen. Bracketing is ook een optie. We leggen uit hoe bracketing in landschapsfotografie werkt.

Creatieve macrofoto’s van voorjaarsbloeiers

We trekken er regelmatig op uit. De afgelopen weken lag de focus voor een belangrijk deel op het maken van creatieve macrofoto's van voorjaarsbloeiers. Want we vinden het leuk om tijdens het fotograferen creatieve technieken te gebruiken. In dit artikel zie je een impressie.

Verrassende resultaten met abstracte macrofotografie

Abstracte macrofotografie is niet voor iedereen. Er zijn best veel fotografen die er geen warm gevoel bij krijgen. Dat is geen probleem. Iedere fotograaf zal zijn of haar persoonlijke voorkeuren hebben. Maar abstracte macrofotografie is eens heel iets anders. En je kunt verrassend leuke en mooie foto’s maken. We geven je een aantal voorbeelden en tips.

Fotograferen van voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers fotograferen is erg leuk om te doen. Je begeeft je tussen de frisse voorjaarskleuren en gaat op zoek naar een sfeervolle compositie die voor jou werkt. In dit artikel krijg je een impressie en een aantal tips.