Veel gestelde vragen over workshops natuurfotografie

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe vind ik een workshop die bij mij past?

Op de pagina met workshops staan alle workshops. Je vindt op die pagina onder andere de datum, locatie en prijs. Boven aan de pagina staat een keuzevak. In het laatste veld vul je in hoeveel ervaring je hebt.

Ik heb nog weinig ervaring met fotograferen in de praktijk. Kan ik aan een workshop meedoen?

Jazeker. We helpen je graag met je natuurfotografie zodat je snel meer ervaring krijgt en mooie en sfeervolle foto’s gaat maken. Als je weinig ervaring hebt, kies je voor ‘beginner’. En als je het al aandurft kies je voor ‘beetje ervaring’.

Is mijn camera geschikt om aan een workshop mee te doen?

Je camera is bijna altijd geschikt om mee te doen aan een van onze workshops. Als je op je camera voor de programmastand Diafragmavoorkeuze (A of Av) of Manueel (M) kunt kiezen zit je meestal wel goed.

Je kunt dan namelijk het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd zelf aanpassen. Hetzelfde geldt voor de belichtingscompensatie en witbalans.

Voor een enkele workshop is het handig dat je camera over de functie ‘meervoudige belichting’ of ‘meervoudige opnames’ beschikt. Dit wordt bij de desbetreffende workshop aangegeven.

Hoeveel plaatsen zijn er nog vrij in een workshop?

Dat zie je als je een workshop bekijkt. Er zijn maximaal 6 deelnemers per begeleidende fotograaf.

Gaat de workshop door als er nog een paar vrije plaatsen zijn?

Ja. Zelfs als dat kort voor de workshop is. We hebben dan al de keuze gemaakt om de workshop door te laten gaan. Een volle groep is voor ons leuk. Jij hebt al eerder de workshop geboekt en we beloven je een leuke en leerzame workshop. Daar gaan wij ons best voor doen.

Je kunt je plaats in de workshop tot 24 uur voor aanvang van de workshop reserveren.

Gaat de workshop door bij slecht weer?

In verband met de weersomstandigheden kan de workshop tot 24 uur van te voren worden verplaatst. In dat geval ontvang je een e-mail van ons. Houd je e-mail dus in de gaten. In dat geval ontvang je een tegoedbon voor een vervangende workshop. Bij buien en stevige wind gaat de workshop door. Merk op dat weerapps er wel eens naast zitten en de weergoden doen waar ze zin in hebben.

We zorgen ervoor dat de workshop in veilige weersomstandigheden plaatsvindt.

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt geven door Frank en/of Yvonne.

Wanneer krijg ik de informatie over de workshop?

Je krijgt alle informatie – het adres waar we verzamelen en de gids in het thema van de workshop – ongeveer 1 week voor aanvang van de workshop.

Hebben jullie veel ervaring in het geven van workshops?

Samen hebben we al bijna 25 jaar ervaring in het geven van workshops natuurfotografie. Daarnaast hebben we in vorige beroepen ervaring opgedaan in het maken van trainingen en (persoonlijk) begeleiden van mensen op hun eigen niveau.

Kan ik de workshop annuleren?

Ja dat kan altijd. Annuleren kan via de contactpagina of mail naar info@beterelandschapsfoto.nl. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Ik ben mijn e-book kwijt. Kan ik een nieuw e-book krijgen?

Jazeker. Als je eerder een e-book hebt gekocht en het kwijt bent, krijg je gewoon een nieuw van ons. Vraag het e-book aan via de contactpagina of mail naar info@beterelandschapsfoto.nl.