Natuurfotografie coaching op maat

Natuurfotografie coaching

 • starten wanneer jij wilt
 • Vanaf 499 euro

Programma persoonlijke coaching natuurfotografie

Welkom in de wereld van de natuurfotografie! Als professioneel fotograaf begrijpen wij dat iedereen een eigen stijl heeft. Daarom bieden wij een maatwerktraject natuurfotografie aan. Geen standaard oefeningen die voor iedereen hetzelfde zijn, maar modules en opdrachten die speciaal voor jou zijn samengesteld. Op deze manier kun jij je eigen fotografievaardigheden ontwikkelen en je eigen stijl creëren.

De coaching natuurfotografie vindt plaats in een 1-op-1 setting. Jij krijgt de aandacht die je verdient. Je ontvangt feedback op jouw foto’s via e-mail en telefoon. De feedback is helemaal op jou persoonlijk gericht. We benoemen niet alleen de elementen die goed gaan, maar geven je ook handige tips en advies over hoe jij jouw foto’s kunt verbeteren. Wij helpen je om je eigen stijl te ontwikkelen en je te onderscheiden van anderen.

Natuurfotografie coaching in het kort

✅ Je kiest een coaching traject van 4, 6 of 8 modules
✅ Een module duurt ongeveer 1-2 maanden
✅ Per module krijg je 5 opdrachten, alle opdrachten zijn op maat voor jou gemaakt
✅ Je krijgt feedback per e-mail en telefoon
✅ Als je wilt kun je enkele modules voor deelname aan een groepsworkshop inruilen
✅ Tussentijds je doelen aanpassen is mogelijk
✅ Jij bepaalt het tempo
✅ Betaling in termijnen mogelijk
✅ Certificaat na afloop
✅Na 6 maanden een extra check op je fotografische ontwikkeling

Kies de lengte van je coaching traject

4 Modules

 • 1x Intake gesprek, telefonisch
 • 3 Modules met elk 5 op maat gemaakte opdrachten, inclusief feedback. telefonisch of per e-mail
 • 1 Eindmodule waarin je een fotoproject rondom één thema maakt. Inclusief telefonische feedback
 • Na 6 maanden een telefonische check
 • Inclusief e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’
 • Certificaat bij volledig afgelegd coaching traject

6 Modules

 • 1x Intake gesprek, telefonisch
 • 5 Modules met elk 5 op maat gemaakte opdrachten, inclusief feedback. telefonisch of per e-mail
 • Je kunt maximaal 2 modules omruilen voor deelname aan een groepsworkshop
 • 1 Eindmodule waarin je een fotoproject rondom één thema maakt. Inclusief telefonische feedback
 • Na 6 maanden een telefonische check
 • Inclusief e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’
 • Certificaat bij volledig afgelegd coaching traject
 • Betaling in 2 termijnen mogelijk

8 modules

 • 1x Intake gesprek, telefonisch
 • 7 Modules met elk 5 op maat gemaakte opdrachten, inclusief feedback. telefonisch of per e-mail
 • Je kunt maximaal 3 modules omruilen voor deelname aan een groepsworkshop
 • 1 Eindmodule waarin je een fotoproject rondom één thema maakt. Inclusief telefonische feedback
 • Na 6 maanden een telefonische check
 • Inclusief e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’
 • Certificaat bij volledig afgelegd coaching traject
 • Betaling in 3 termijnen mogelijk

Als je wilt kun je vóór dat je aan de eindmodule begint 1 of meerdere modules bijboeken.

Fotograferen in je eigen tempo

En het fijne is: het tempo bepaal jij helemaal zelf. Zo kun je in je eigen tempo werken aan het verbeteren van jouw natuurfotografie skills. Een module duurt afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt ongeveer 1-2 maanden. Kortom: ben jij klaar om de mooiste natuurfoto’s te maken? Boek dan nu het programma ‘Natuurfotografie Coaching’ en start jouw persoonlijke maatwerktraject!

Hoe ziet het programma natuurfotografie coaching eruit?

natuurfotografie coaching: intake

Je start met een uitgebreide intake. Het doel van de intake is om voor jezelf en je coach helder te hebben:

 • Waar je staat in je ontwikkeling als fotograaf
 • Wat je wensen en behoeften zijn
 • In welke richting jij je wilt ontwikkelen
 • En wat jij van je coach verwacht

Daarna zet je in een telefoongesprek samen met je coach de puntjes op de i. Het programma stem je samen met jouw coach af, en samen stellen we vast dat je tevreden en gemotiveerd aan het coaching traject natuurfotografie begint. Zo voorkomen we dat je irrelevante informatie krijgt en tijd verspilt.

natuurfotografie coaching: de Modules

Yes! Het is tijd om écht van start te gaan met jouw natuurfotografie coaching! Wij gaan samen aan de slag met elk aspect van jouw fotografie: van jouw uitrusting tot jouw technische kennis en van locatiekeuzes tot de sfeer in jouw foto’s. En dat is nog niet alles! Wij duiken ook in onderwerpen als belichting, creatieve technieken, beeldkeuze, nabewerking en portfolio opbouw.

De modules zijn op verschillende manieren opgebouwd, zodat we samen het beste uit jouw fotografie kunnen halen. Misschien maak jij tijdens een opdracht wel foto’s op een locatie dicht bij huis, gebruik je een specifiek objectief of bestudeer je het werk van jouw favoriete fotograaf. Alles is mogelijk! Het aantal modules is afhankelijk van de coaching-variant die je kiest.

En het mooiste is: of je nu geïnteresseerd bent in landschapsfotografie, kustfotografie, macrofotografie of architectuurfotografie, bij ons ben je aan het juiste adres!

Ben je nog niet helemaal zeker hoe de opdrachten er precies uitzien? Dat komt omdat wij maatwerk leveren! Geen van te voren bepaald traject of opdrachten, maar coaching die écht bij jou past. Samen zorgen wij ervoor dat jij het beste uit jouw fotografie haalt. Let’s go!

Tussentijdse aanpassingen in natuurfotografie coaching

Samen met jouw coach bepaal jij de koers van het voor jou op maat gemaakte coachingtraject. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet het beste uit zichzelf halen op het gebied van natuurfotografie? Soms kan het voor komen dat je tijdens het traject tegen iets aanloopt waar je graag wat meer ondersteuning in zou willen. No worries, jouw coach staat voor je klaar en samen bekijken jullie hoe we jouw doelen het beste kunnen behalen.

En, we hebben nog een mooie bonus voor je in petto. Mocht je nou na verloop van tijd behoefte hebben aan een andere invulling van het programma, dan regelen we dat gewoon samen. Zo weet je zeker dat je het maximale uit dit fantastische traject haalt!

Als kers op de taart geven we jou ook de mogelijkheid om enkele modules met opdrachten om te ruilen voor deelname aan een groepsworkshop naar keuze. Op deze manier kan je samen met jouw coach in de praktijk aan de slag, minder opdrachten maken en nog meer leren! Wat wil je nog meer? Samen maken we van jou een echte natuurfotografie pro!

De laatste Module: het eindwerk

Je bent bijna aan het einde van het traject aangekomen! In de laatste module ga je aan de slag met je eindwerk. Je kiest zelf het thema waar je hart sneller van gaat kloppen en maakt daar een serie van 8 foto’s van. Dit is jouw kans om te laten zien hoeveel je bent gegroeid als fotograaf. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van!

check na 6 maanden

Zes maanden na het einde van het natuurfotografie coachingstraject heb je een telefonische afspraak met je coach om te bespreken hoe je je de afgelopen maanden hebt ontwikkeld. Je coach zal je voorzien van praktische en nuttige tips om je verder te helpen in je ontwikkeling. Zo blijf je groeien en je ontwikkelen als natuurfotograaf!

Inclusief E-books ‘fotograferen is een Kunst’ en ‘Lightroom Classic’

Bij ieder coaching traject ontvang je de e-books. Bij elkaar bijna 400 pagina’s met tips, advies, praktische voorbeelden en inspirerende foto’s.

Voorbeelden

Maak je geen zorgen als je je afvraagt of je geschikt bent voor ons persoonlijke natuurfotografie coaching traject. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht je niveau! We bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning om je verder te helpen en je skills te verbeteren.

We begrijpen dat het bepalen van het onderwerp voor je coaching traject soms lastig kan zijn. Maar geen zorgen, we helpen je graag op weg met een paar voorbeelden. Samen vinden we het perfecte onderwerp dat bij jou past.

In de praktijk zien we dat een coaching traject vaak meerdere elementen in zich heeft, want techniek, compositie, creatieve technieken en sfeer komen altijd samen in een foto. Bij de samenstelling van het coaching traject natuurfotografie heb je veel mogelijkheden. Zolang het over landschapsfotografie, kustfotografie, macrofotografie of architectuurfotografie gaat, kun je bij ons terecht. Weet je niet zeker of wij je goed kunnen helpen, neem dan gewoon contact met ons op.

Wil jij fotograferen als een professional? Meld je dan aan voor dit maatwerk traject Fotografie coaching…

Wanneer kan ik starten met natuurfotografie coaching?

Het betreft een maatwerktraject. Je kunt dus starten wanneer je wilt. Je volgt een individueel programma. Zo hebben wij voldoende tijd om jou goed te begeleiden en uitdagende opdrachten samen te stellen.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen?

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben. Het coachingstraject is op jou toegesneden. Je doelen stemmen we van te voren af. Dit coaching traject natuurfotografie is geschikt voor startende en gevorderde fotografen.

Op welke locatie volg ik het coaching traject fotografie?

Je volgt het traject vanuit thuis of iedere andere locatie die jij wilt. Sommige opdrachten kun je thuis maken. De meeste opdrachten maak je als natuurfotograaf buitenshuis. Jij bepaalt waar en wanneer je gaat fotograferen. Steeds ontvang je de feedback en oefeningen voor een volgende module per e-mail of telefoon.

In overleg met je coach kun je maximaal 3 modules omwisselen voor deelname aan een groepsworkshop. Je fotografeert dan met je coach in de praktijk.

Is het coaching traject fotografie geschikt voor mij?

Dit programma is 100% maatwerk. Van startend fotograaf tot semi-professional, wij kunnen je begeleiden. Het belangrijkste is dat je de passie hebt en de tijd kunt investeren. Zolang je hart bij macrofotografie, kustfotografie, landschapsfotografie of architectuurfotografie ligt, zit je goed bij ons.

Hoeveel tijd moet ik investeren in natuurfotografie coaching?

Wij begrijpen dat je misschien niet elke dag uren kunt besteden aan fotograferen en daarom hebben wij ons programma zo opgebouwd dat je in je eigen tempo kunt groeien. Als je 2-3 uur per week kunt vrijmaken, ben je al op weg naar de beste versie van jezelf als fotograaf. Als uitgangspunt kun je ervan uitgaan dat je 1 tot 2 maanden over een module doet.

Onze modules zijn flexibel en afgestemd op jouw agenda, dus als je wat meer tijd nodig hebt, is dat geen probleem. Je bepaalt zelf het tempo en wij zorgen ervoor dat je stap voor stap groeit in jouw creativiteit en technische vaardigheden. Hoe meer tijd je investeert, hoe meer je terugkrijgt. Maar vergeet vooral niet te genieten van het proces!

Kan ik in termijnen betalen?

Het traject van 6 modules kun je in twee gelijke termijnen van 374,50 euro betalen.

Het traject van 8 modules kun je in drie gelijke termijnen van 333 euro betalen.

Welke apparatuur heb ik nodig?

Een spiegelreflex- of systeemcamera. En objectieven die een bereik van 18 tot minimaal 200mm afdekken. Als het je doel is om je macrofotografie te verbeteren heb je een macrolens nodig. Voor landschaps- en kustfotografie zijn filters erg handig zo niet noodzakelijk.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start?

Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, gebaseerd op jouw behoeften en doel in deze cursus. Maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur. Meer apparatuur maakt nog geen betere fotograaf van jou.

Maakt het uit waar ik woon?

Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Stel dat ik het programma niet kan afmaken?

Soms gebeuren er dingen en moet je je planning aanpassen. In overleg kunnen we bepalen wat de beste oplossing is. Als je een echte reden hebt om te stoppen, kunnen we kijken naar het opnieuw plannen van je programma.

Krijg ik een diploma?

Nee, want dat krijg je alleen op een officieel erkende opleiding. Maar je krijgt wel een certificaat van ons. En enorm veel ervaring. Daar heb je plezier van zolang je fotografeert.

Reacties van deelnemers

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur