Natuurfotografie coaching op maat

Natuurfotografie coaching | Maatwerk

  • starten wanneer jij wilt
  • € 999 voor 8 modules maatwerk
Aanmelden

Programma persoonlijke coaching natuurfotografie

Het programma ‘Natuurfotografie Coaching’ bestaat uit 8 modules. Op basis van jou wens en leerbehoefte stellen wij jouw persoonlijke en op maat gemaakte traject samen. In iedere module maak je een aantal uitdagende opdrachten.

De coaching natuurfotografie vindt in een 1-op-1 setting plaats. Je ontvangt steeds uitdagende oefeningen en opdrachten. Feedback krijg je per e-mail en telefoon. En het tempo? Dat bepaal je helemaal zelf.

Natuurfotografie coaching in het kort

✅ Alle opdrachten zijn op maat voor jou gemaakt
✅ Als je wilt kun je 3 modules voor deelname aan een groepsworkshop inruilen
✅ Feedback per e-mail en telefoon
✅ Tussentijds je doelen aanpassen is mogelijk
✅ Jij bepaalt het tempo
✅ Betaling in 3 termijnen mogelijk

Hoe ziet het programma natuurfotografie coaching eruit?

natuurfotografie coaching: Module 1

Je 1e module bestaat uit een uitgebreide intake. Het doel van de intake is om voor jezelf en je coach helder te hebben:

  • Waar je staat in je ontwikkeling als fotograaf
  • Wat je wensen en behoeften zijn
  • In welke richting jij je wilt ontwikkelen
  • En wat jij van je coach verwacht

Daarna zet je in een telefoongesprek samen met je coach de puntjes op de i. Het programma stemmen we met jou af en samen stellen we vast dat je tevreden en gemotiveerd aan de start begint. Zo voorkomen we dat je irrelevante informatie krijgt en tijd verspilt.

natuurfotografie coaching: Module 2-7

Je gaat nu écht van start met natuurfotografie coaching! Door middel van informatie, voorbeelden, een reeks projecten, feedback en discussies bekijken we elk aspect van je natuurfotografie, waaronder bijvoorbeeld: je uitrusting, je technische kennis, locatiekeuzes, je compositie, de sfeer in je foto’s, belichting, creatieve technieken, beeldkeuze, nabewerking en portfolio opbouw. De modules zijn verschillend opgebouwd.

Zo kan het voor komen dat je in 1 van je opdrachten foto’s op een locatie dicht bij huis maakt, een bepaald objectief gebruikt of het werk van een bepaalde fotograaf bestudeert.

Modules kunnen ook helemaal op techniek zijn gericht of juist sfeer en compositie, of op het ontwikkelen van jouw visie. Zolang het over landschapsfotografie, kustfotografie en/of macrofotografie gaat, ben je bij ons aan het juiste adres!

Hoe de opdrachten er precies uitzien? Dat is maatwerk. Het is geen van te voren bepaald traject dat maatwerk heet. Het maakwerk maakt jouw coach écht gedurende het traject.

Tussentijdse aanpassingen in natuurfotografie coaching

Samen met je coach stem je af in welke richting je ondersteuning verwacht. Misschien komen jullie gedurende het coaching natuurfotografie programma tot de conclusie dat een aanpassing nodig is. In goed overleg doen we dat gewoon. Zodat jij het maximale uit dit coachingtraject natuurfotografie haalt.

Ook heb je de mogelijkheid om 3 modules met opdrachten om te wisselen voor deelname aan drie groepsworkshops naar keuze. Je maakt dan minder opdrachten, en fotografeert met je coach in de praktijk.

Module 8: het eindwerk

De 8e en laatste module bestaat uit je eindwerk. Rondom 1 thema dat je zelf kiest, maak je een serie van 8 foto’s. In dit eindwerk laat je als fotograaf zien hoe jij je hebt ontwikkeld.

check na 6 maanden

6 Maanden na afloop van het natuurfotografie coaching traject heb je nog eens telefonisch contact met je coach. Samen kijken jullie naar hoe je je de afgelopen maanden hebt ontwikkeld. Je coach voorziet je weer van praktische en bruikbare tips.

E-books ‘fotograferen is een Kunst’ en ‘Lightroom Classic’

Bij dit coaching traject ontvang je de e-books. Bij elkaar bijna 400 pagina’s met tips, advies, praktische voorbeelden en inspirerende foto’s.

Voorbeelden

Misschien vraag je je af of je geschikt bent om aan het persoonlijke traject natuurfotografie coaching deel te nemen. We kunnen je vertellen dat je geschikt bent. Ongeacht je niveau, we zullen je verder helpen.

Maar het kan lastig zijn om het onderwerp van je coaching traject natuurfotografie te bepalen. Misschien heb je je doel al scherp voor ogen. Maar om je te helpen geven we je een paar voorbeelden.

Ontwikkelen techniek en compositie

Je beheerst de techniek in de basis en merkt dat je in de praktijk iedere keer net iets te kort komt. Je foto’s zijn te licht of te donker. Of ze zijn niet scherp op de plek waar jij dat wilt. Ook je composities kunnen beter. Je denkt iedere keer dat je er bent en thuis valt het resultaat toch tegen. In dit traject ontdek je de fijne kneepjes van het vak die er voor zorgen dat je op iedere plek en onder alle omstandigheden technisch goede en mooie foto’s maakt.

Ontwikkelen landschapsfotografie

Je hebt de basis goed onder de knie en fotografeert graag in de natuur. Landschapsfotografie is helemaal jouw ding. Je foto’s ogen wat vlak en je wilt speciale technieken ontdekken, bijvoorbeeld het fotograferen met lange sluitertijden. Daar komt meer bij kijken dan even een filtertje plaatsen. Het persoonlijk coachingstraject, eventueel aangevuld met een workshop ‘Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden’, zal wonderen doen!

Ontwikkelen visie en creativiteit

Je wilt meer diepgang in je foto’s aanbrengen. Niet alleen door het technisch werken met diepte maar juist door je eigen gevoel en creativiteit in de beelden te leggen. Je staat voor een flinke uitdaging. Je kiest voor een traject dat uit maar liefst 8 modules bestaat. Gedurende het traject blijkt dat je oog hebt voor compositie en je je persoonlijke gevoel tot uiting laat komen. Maar je foto’s blijven vlak. Met een privécursus Lightroom zet je de puntjes op de i.

In de praktijk zien we dat een coaching traject vaak meerdere elementen in zich heeft, want techniek, compositie en sfeer komen altijd samen in een foto. Bij de samenstelling van het coaching traject natuurfotografie heb je veel mogelijkheden. Weet je niet zeker of wij je goed kunnen helpen, neem dan gewoon contact met ons op.

Wil jij fotograferen als een professional? Meld je dan snel aan voor dit maatwerk traject Fotografie coaching…

Wanneer kan ik starten met natuurfotografie coaching?

Het betreft een maatwerktraject. Je kunt dus starten wanneer je wilt. Je volgt een individueel programma. Zo hebben wij voldoende tijd om jou goed te begeleiden en uitdagende opdrachten samen te stellen.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen?

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben. Het coachingstraject is op jou toegesneden. Je doelen stemmen we van te voren af. Dit coaching traject natuurfotografie is geschikt voor startende en gevorderde fotografen.

Op welke locatie volg ik het coaching traject fotografie?

Je volgt het traject vanuit thuis of iedere andere locatie die jij wilt. Sommige opdrachten kun je thuis maken. De meeste opdrachten maak je als natuurfotograaf buitenshuis. Jij bepaalt waar en wanneer je gaat fotograferen. Steeds ontvang je de feedback en oefeningen voor een volgende module per e-mail of telefoon.

In overleg met je coach kun je maximaal 3 modules omwisselen voor deelname aan een groepsworkshop. Je fotografeert dan met je coach in de praktijk.

Is het coaching traject fotografie geschikt voor mij?

Dit programma is 100% maatwerk. Van startend fotograaf tot semi-professional, wij kunnen je begeleiden. Het belangrijkste is dat je de passie hebt en de tijd kunt investeren. Zolang je hart bij macrofotografie, kustfotografie of landschapsfotografie ligt, zit je goed bij ons.

Hoeveel tijd moet ik investeren in natuurfotografie coaching?

Dat is afhankelijk van hoeveel tijd je kunt besteden. De modules zijn zo opgebouwd dat je in een noodtempo in een halve dag klaar kunt zijn. Maar dat zal geen betere fotograaf van je maken en is zonde van de investering die je in jezelf doet. Als je er enkele keren per maand op uit kunt gaan om te fotograferen ben je al een eind op weg. Een exact aantal uren of keren fotograferen om je echt te ontwikkelen is lastig te geven. Ga uit van minimaal 2 uur per week. Bij voorkeur kun je er vaker en/of langer op uit trekken.

Met een tijdsbesteding van 2-3 uur per week doorloop je een module in ongeveer 6 weken. Het hele programma duurt dan ongeveer 1 jaar. En in verband met bijvoorbeeld vakantie of bepaalde omstandigheden, kun je langer op het programma doen. Geen probleem.

Zoals met de meeste vormen van leren, hoe meer tijd je erin stopt, hoe meer je ervoor terugkrijgt. Én, je bepaalt zelf het tempo. Er is geen haast.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt in drie gelijke termijnen van 333 euro betalen.

Welke apparatuur heb ik nodig?

Een spiegelreflex- of systeemcamera. En objectieven die een bereik van 18 tot minimaal 200mm afdekken. Als het je doel is om je macrofotografie te verbeteren heb je een macrolens nodig. Voor landschaps- en kustfotografie zijn filters erg handig zo niet noodzakelijk.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start?

Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, gebaseerd op jouw behoeften en doel in deze cursus. Maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur. Meer apparatuur maakt nog geen betere fotograaf van jou.

Maakt het uit waar ik woon?

Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Stel dat ik het programma niet kan afmaken?

Soms gebeuren er dingen en moet je je planning aanpassen. In overleg kunnen we bepalen wat de beste oplossing is. Als je een echte reden hebt om te stoppen, kunnen we kijken naar het opnieuw plannen van je programma.

Krijg ik een diploma?

Nee, want dat krijg je alleen op een officieel erkende opleiding. Maar je krijgt wel een certificaat van ons. En enorm veel ervaring. Daar heb je plezier van zolang je fotografeert.

Reacties van deelnemers

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur