Natuurfotografie coaching op maat

Creatieve Natuurfotografie: Coaching op Maat voor Beginners en Experts

 • starten wanneer jij wilt
 • Vanaf 599 euro

Klaar om de fotograaf te worden die je altijd al wilde zijn? Ontdek jouw fotografische groei met onze persoonlijke natuurfotografie coaching. Voor creativiteit, inspiratie en plezier in fotografie, op maat gemaakt voor beginners en ervaren fotografen.

Voor wie is natuurfotografie coaching?

Geschikt voor zowel beginners als ervaren fotografen.

Het maakt niet uit of je een beginner bent of al ervaring hebt. Met uitdagende opdrachten en persoonlijke feedback leer je betere foto’s maken die jouw creativiteit en stijl weerspiegelen. En het beste van alles is dat je werkt in je eigen tempo en veel vrijheid hebt om te fotograferen wat en wanneer je wilt. Of je nu gefascineerd bent door dieren, prachtige landschappen, architectuur of kleurrijke bloemen, met coaching bereik jij de beste versie van jezelf als fotograaf.

Profiteer van persoonlijke aandacht, maatwerkopdrachten en de vrijheid om in je eigen tempo te leren

Persoonlijke aandacht, geen grote groepen

De coaching vindt plaats in een 1-op-1 setting. Jij krijgt de aandacht die je verdient. Je ontvangt feedback op jouw foto’s via e-mail en telefoon. De feedback is helemaal op jou persoonlijk gericht. We benoemen niet alleen de elementen die goed gaan, maar geven je ook handige tips en advies over hoe jij jouw foto’s kunt verbeteren. Wij helpen je om je eigen stijl te ontwikkelen en je te onderscheiden van anderen.

Kies de je coaching traject

4 Modules

 • 1x Intake gesprek, telefonisch
 • 3 Modules met elk 5 op maat gemaakte opdrachten, inclusief feedback. Telefonisch of per e-mail
 • 1 Eindmodule waarin je een fotoproject rondom één thema maakt. Inclusief telefonische feedback
 • Na 6 maanden een telefonische check
 • Inclusief e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’
 • Gidsen met informatie die bij het door jou gekozen thema past
 • Certificaat bij volledig afgelegd coaching traject

6 Modules

 • 1x Intake gesprek, telefonisch
 • 5 Modules met elk 5 op maat gemaakte opdrachten, inclusief feedback. Telefonisch of per e-mail
 • Je kunt maximaal 2 modules omruilen voor deelname aan een groepsworkshop
 • 1 Eindmodule waarin je een fotoproject rondom één thema maakt. Inclusief telefonische feedback
 • Na 6 maanden een telefonische check
 • Inclusief e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’
 • Gidsen met informatie die bij het door jou gekozen thema past
 • Certificaat bij volledig afgelegd coaching traject
 • Betaling in 2 termijnen mogelijk

8 modules

 • 1x Intake gesprek, telefonisch
 • 7 Modules met elk 5 op maat gemaakte opdrachten, inclusief feedback. Telefonisch of per e-mail
 • Je kunt maximaal 3 modules omruilen voor deelname aan een groepsworkshop
 • 1 Eindmodule waarin je een fotoproject rondom één thema maakt. Inclusief telefonische feedback
 • Na 6 maanden een telefonische check
 • Inclusief e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’
 • Gidsen met informatie die bij het door jou gekozen thema past
 • Certificaat bij volledig afgelegd coaching traject
 • Betaling in 3 termijnen mogelijk

Als je wilt kun je vóór dat je aan de eindmodule begint 1 of meerdere modules bijboeken.

Fotograferen in je eigen tempo

Ontwikkel jouw natuurfotografievaardigheden op jouw eigen tempo. Jij bepaalt het ritme, waardoor je in alle vrijheid aan de verbetering van jouw skills kunt werken. Klaar om prachtige foto’s te maken? Boek nu en begin jouw gepersonaliseerde traject!

Hoe ziet het programma eruit?

natuurfotografie coaching: intake

Je start met een uitgebreide intake. Het doel van de intake is om voor jezelf en je coach helder te hebben:

 • Waar je staat in je ontwikkeling als fotograaf
 • Wat je wensen en behoeften zijn
 • In welke richting jij je wilt ontwikkelen
 • Wat het hoofdthema wordt
 • En wat jij van je coach verwacht

Daarna zet je in een telefoongesprek samen met je coach de puntjes op de i. Het programma stem je samen met jouw coach af, en samen stellen we vast dat je tevreden en gemotiveerd aan het coaching traject begint. Zo voorkomen we dat je irrelevante informatie krijgt en tijd verspilt.

natuurfotografie coaching: de Modules

Yes! Het is tijd om écht van start te gaan met jouw. Wij gaan samen aan de slag met elk aspect van jouw fotografie: van jouw uitrusting tot jouw technische kennis en van locatiekeuzes tot de sfeer in jouw foto’s. En dat is nog niet alles! Wij duiken ook in onderwerpen als belichting, creatieve technieken, beeldkeuze, nabewerking en portfolio opbouw.

De modules zijn op verschillende manieren opgebouwd, zodat we samen het beste uit jouw fotografie kunnen halen. Misschien maak jij tijdens een opdracht wel foto’s op een locatie dicht bij huis, gebruik je een specifiek objectief of bestudeer je het werk van jouw favoriete fotograaf. Alles is mogelijk! Het aantal modules is afhankelijk van de coaching-variant die je kiest.

En het mooiste is: of je nu geïnteresseerd bent in landschapsfotografie, kustfotografie, macrofotografie of architectuurfotografie, bij ons ben je aan het juiste adres!

Ben je nog niet helemaal zeker hoe de opdrachten er precies uitzien? Dat komt omdat wij maatwerk leveren! Geen van te voren bepaald traject of opdrachten, maar coaching die écht bij jou past. Samen zorgen wij ervoor dat jij het beste uit jouw fotografie haalt. Let’s go!

Tussentijdse aanpassingen in natuurfotografie coaching

Samen met jouw coach bepaal jij de koers van het voor jou op maat gemaakte coachingtraject. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet het beste uit zichzelf halen? Soms kan het voor komen dat je tijdens het traject tegen iets aanloopt waar je graag wat meer ondersteuning in zou willen. No worries, jouw coach staat voor je klaar en samen bekijken jullie hoe we jouw doelen het beste kunnen behalen.

En, we hebben nog een mooie bonus voor je in petto. Mocht je nou na verloop van tijd behoefte hebben aan een andere invulling van het programma, dan regelen we dat gewoon samen. Zo weet je zeker dat je het maximale uit dit fantastische traject haalt!

Als kers op de taart geven we jou ook de mogelijkheid om enkele modules met opdrachten om te ruilen voor deelname aan een groepsworkshop naar keuze. Op deze manier kan je samen met jouw coach in de praktijk aan de slag, minder opdrachten maken en nog meer leren! Wat wil je nog meer? Samen maken we van jou een echte natuurfotografie pro!

De laatste Module: het eindwerk

Je bent bijna aan het einde van het traject aangekomen! In de laatste module ga je aan de slag met je eindwerk. Je kiest zelf het thema waar je hart sneller van gaat kloppen en maakt daar een serie van 8 foto’s van. Dit is jouw kans om te laten zien hoeveel je bent gegroeid als fotograaf. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van!

check na 6 maanden

Zes maanden na het einde van het coachingstraject heb je een telefonische afspraak met je coach om te bespreken hoe je je de afgelopen maanden hebt ontwikkeld. Je coach zal je voorzien van praktische en nuttige tips om je verder te helpen in je ontwikkeling. Zo blijf je groeien en je ontwikkelen als natuurfotograaf!

Natuurfotografie coaching in het kort

✅ Gedegen intake om te bepalen of het coaching traject bij jou past
✅ Samen vooraf bepalen wat het hoofdthema van het coaching traject wordt
✅ Je kiest een coaching traject van 4, 6 of 8 modules
✅ Een module duurt ongeveer 4-6 weken
✅ Per module krijg je 5 opdrachten, alle opdrachten zijn op maat voor jou gemaakt
✅ Per opdracht besteed je ongeveer 2-4 uur
✅ Je krijgt feedback per e-mail en telefoon
✅ Als je wilt kun je enkele modules voor deelname aan een groepsworkshop inruilen
✅ Tussentijds je doelen aanpassen is mogelijk
✅ Jij bepaalt het tempo
✅ Betaling in termijnen mogelijk
✅ Certificaat na afloop
✅ Na 6 maanden een extra check op je fotografische ontwikkeling
✅ Specifieke gidsen met informatie en voorbeelden die bij jou coaching traject passen
✅ Frank is je coach

Inclusief E-books ‘fotograferen is een Kunst’ en ‘Lightroom Classic’

Bij ieder coaching traject ontvang je de e-books. Bij elkaar bijna 400 pagina’s met tips, advies, praktische voorbeelden en inspirerende foto’s.

Voorbeelden

Maak je geen zorgen als je je afvraagt of je geschikt bent voor ons persoonlijke natuurfotografie coaching traject. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht je niveau! We bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning om je verder te helpen en je skills te verbeteren.

We begrijpen dat het bepalen van het onderwerp voor je coaching traject soms lastig kan zijn. Maar geen zorgen, we helpen je graag op weg met een paar voorbeelden. Samen vinden we het perfecte onderwerp dat bij jou past.

In de praktijk zien we dat een coaching traject vaak meerdere elementen in zich heeft, want techniek, compositie, creatieve technieken en sfeer komen altijd samen in een foto. Bij de samenstelling van het coaching traject natuurfotografie heb je veel mogelijkheden. Zolang het over landschapsfotografie, kustfotografie, macrofotografie of architectuurfotografie gaat, kun je bij ons terecht. Weet je niet zeker of wij je goed kunnen helpen, neem dan gewoon contact met ons op.

Begin jouw fotografische reis vandaag. Boek nu ‘Natuurfotografie Coaching’ en ontdek de kunst van jouw lens

Wanneer kan ik starten met natuurfotografie coaching?

Het betreft een maatwerktraject. Je kunt dus starten wanneer je wilt. Je volgt een individueel programma. Zo hebben wij voldoende tijd om jou goed te begeleiden en uitdagende opdrachten samen te stellen.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen?

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben. Het coachingstraject is op jou toegesneden. Je doelen stemmen we van te voren af. Dit coaching traject natuurfotografie is geschikt voor startende en gevorderde fotografen.

Op welke locatie volg ik het coaching traject fotografie?

Je volgt het traject vanuit thuis of iedere andere locatie die jij wilt. Sommige opdrachten kun je thuis maken. De meeste opdrachten maak je als natuurfotograaf buitenshuis. Jij bepaalt waar en wanneer je gaat fotograferen. Steeds ontvang je de feedback en oefeningen voor een volgende module per e-mail of telefoon.

In overleg met je coach kun je maximaal 3 modules omwisselen voor deelname aan een groepsworkshop. Je fotografeert dan met je coach in de praktijk.

Is het coaching traject fotografie geschikt voor mij?

Dit programma is 100% maatwerk. Van startend fotograaf tot semi-professional, wij kunnen je begeleiden. Het belangrijkste is dat je de passie hebt en de tijd kunt investeren. Zolang je hart bij macrofotografie, kustfotografie, landschapsfotografie of architectuurfotografie ligt, zit je goed bij ons.

Hoeveel tijd moet ik investeren in natuurfotografie coaching?

Wij begrijpen dat je misschien niet elke dag uren kunt besteden aan fotograferen en daarom hebben wij ons programma zo opgebouwd dat je in je eigen tempo kunt groeien. Als je 2-3 uur per week kunt vrijmaken, ben je al op weg naar de beste versie van jezelf als fotograaf. Als uitgangspunt kun je ervan uitgaan dat je 1 tot 2 maanden over een module doet.

Onze modules zijn flexibel en afgestemd op jouw agenda, dus als je wat meer tijd nodig hebt, is dat geen probleem. Je bepaalt zelf het tempo en wij zorgen ervoor dat je stap voor stap groeit in jouw creativiteit en technische vaardigheden. Hoe meer tijd je investeert, hoe meer je terugkrijgt. Maar vergeet vooral niet te genieten van het proces!

Kan ik in termijnen betalen?

Het traject van 6 modules kun je in twee gelijke termijnen van 450 euro betalen.

Het traject van 8 modules kun je in drie gelijke termijnen van 400 euro betalen.

Welke apparatuur heb ik nodig?

Een spiegelreflex- of systeemcamera. En objectieven die een bereik van 18 tot minimaal 200mm afdekken. Als het je doel is om je macrofotografie te verbeteren heb je een macrolens nodig. Voor landschaps- en kustfotografie zijn filters erg handig zo niet noodzakelijk.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start?

Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, gebaseerd op jouw behoeften en doel in deze cursus. Maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur. Meer apparatuur maakt nog geen betere fotograaf van jou.

Maakt het uit waar ik woon?

Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Stel dat ik het programma niet kan afmaken?

Soms gebeuren er dingen en moet je je planning aanpassen. In overleg kunnen we bepalen wat de beste oplossing is. Als je een echte reden hebt om te stoppen, kunnen we kijken naar het opnieuw plannen van je programma.

Krijg ik een diploma?

Nee, want dat krijg je alleen op een officieel erkende opleiding. Maar je krijgt wel een certificaat van ons. En enorm veel ervaring. Daar heb je plezier van zolang je fotografeert.

Reacties van deelnemers

De visie wat de natuur je geeft spreekt me erg aan bij Betere Landschapsfoto. Frank en Yvonne laten zien dat dit niet alleen is bij zonsopgang en zonsondergang is! Sfeervolle foto's maken kan gewoon midden op de dag onder alle weersomstandigheden. Zij laten zien hoe je dit doet in zowel... lees meer

Gerrie Leusink

Professionele uitleg van Frank en Yvonne op een persoonlijke wijze. Tijd makend voor iedere deelnemer. De nodige tips & tricks meegekregen om aan de slag te gaan. Zeker de moeite geweest om deze workshop gevolgd te hebben.

Wim Geyskens

Als lid van een fotoclub waar veel aandacht gaat naar de nabewerking van foto's bleef ik wat op mijn honger zitten. Ik miste, volgens mij, de essentie van fotografie namelijk starten met het maken van een goede foto. Zo besliste ik om eens een workshop te volgen bij Betere Landschapsfoto.... lees meer

Richard Leloup

Al eens een workshop meegedaan met een workshop landschapsfotografie, Frank en Yvonne helpen je weer hoe een bepaalde techniek werkt en je leert iets nieuws. Je hoeft niets te vragen ze komen vanzelf naar je toe met suggesties en oplossingen. Goede uitleg compositie en fototoestel.

Kees Kristelijn

Het weer was misschien niet optimaal, of juist wel, alles was nat met een beetje zonneschijn, dit zorgde in elk geval voor heldere en frisse kleuren. Jullie waren onvermoeibaar iedere cursist kreeg persoonlijke aandacht. De opzet was laagdrempelig, we kregen vooral praktisch advies en tips op maat, goeie foto, hoe... lees meer

Ton Smits

Leuke creatieve workshop. Fotograferen met ICM was nieuw voor mij en even wennen: waar stel je scherp, hoe snel beweeg je je camera en hoe beweeg je de camera in een rechte lijn? Zoals gebruikelijk bij Betere Landschapsfoto ontving je vooraf uitleg over de techniek ICM. Fijn om alvast in... lees meer

Meriam

Hoe zalig kan het zijn als je op een regendag in een groep terecht komt die samen gaan foto's maken met Frank en Yvonne aan de stuurknop. Vaak zou je zelfs je jas niet aandoen om buiten te gaan, maar voor een photoshoot doe je het wel! Heel wat dingetjes... lees meer

Chris Nicasie

Kustfotografie vraagt om goed weer; in ieder geval niet om regen. En wat een geluk hebben we gehad. Behalve in de vroege ochtend, bleef het op een buitje na droog en klaarde het weer voornovember zelf heel mooi op. Prachtige kusten met veel verschillende lichtomstandigheden: geweldig om met filters en... lees meer

Jaap Steeman

Fotograferen met lange sluitertijd en en filters Goede en duidelijke uitleg in het E-boek van de verschillende filters. Goed naslagwerk voor hoe zat het ookal weer

Jan Volten

In oktober de cursus [Masterclass Kustfotografie] in Cadzand gevolgd. Fantastische begeleiding van Frank en Yvonne in leuke groep. Genoeg ruimte voor technische uitleg. Horeca voor de lunch was vlakbij. Middels een paar opdrachten leer je de camera op de juiste manier in te stellen. Er was vrijheid en tijd genoeg... lees meer

Martin Fennema

Wederom genoten aan de Opaalkust Na de driedaagse van vorig, heb ik dit jaar deelgenomen aan de vierdaagse workshop. En ik heb geen seconde spijt gehad van deze “herhaling”. De gevarieerde kust is zo mooi en iedere keer weer anders. Waar we vorig jaar vooral zon en blauwe luchten hadden,... lees meer

Nicole Duin

Over het e-book 'Fotograferen is een Kunst': Een heerlijk praktisch en uitgebreid boek.

Peter van Roon

Kustfotografie in Westkapelle met zonsondergang een geslaagde avond ,heldere uitleg. Goede locatie om kennis op te doen , proeft naar meer.

Jan Dekker

Bedankt voor jouw ontvangst en begeleiding gisteren op de [Kalmthoutse] heide. Ik geniet nog na van de weidsheid van de heide, de stilte, het aangename gezelschap en jouw tips. Ik werk verder aan mijn persoonlijk project ‘fotograferen met innerlijke rust’. Een welgekomen afwisseling tussen ‘de snapshots’.

Geert Maenhout

Inmiddels ben ik al een aantal jaren in de weer met macro en dit was mijn tweede macroworkshop bij Frank en Yvonne. Verrassend hoeveel nieuwe dingen je toch elke keer weer kunt leren. We kregen goede tips over hoe je bokeh kunt creëren zonder regendruppels en hoe je tot een... lees meer

Karin Prins

Fotograferen met Betere Landschapsfoto is anders dan anders. De workshops zijn talrijk waarbij diverse technieken aan bod komen. De reizen zijn bijzonder en gaan naar plekken waar andere fotoreisorganisaties niet heen gaan. De enige twijfel die ik vooraf had was of er een klik zou zijn met de begeleiders maar... lees meer

Hennie Zeij

Gisteren voor het eerst met dit nieuwe statief (Leofoto EF-324C) in tulpenvelden gefotografeerd, en enorm blij met deze aankoop. Staat stevig, is makkelijk te verstellen, je wordt niet gehinderd door middenkolom als je laag wilt en is makkelijk te reinigen. Één ervaring is natuurlijk nog beperkt maar eerste indruk is... lees meer

Hans van Kempen

Twee keer een workshop gevolgd en twee maal het Event bijgewoond. Frank en Yvonne zijn geweldige fotografen die kennis en creativiteit weten over te brengen. Zij doen dit op een weldoordachte manier. Telkens krijg je vooraf een handig hulpmiddel met tips en informatie om te bestuderen. Elke workshop start met... lees meer

Marja Bax

Wow, wat een boeiende, leerzame en leuke dagen waren het! Samen met een vriendin nam ik deel aan de cursus op Texel. Het begon al vooraf dankzij het toegezonden cursusboek met de beschrijving van de opdrachten. Via de mail kwamen ook nog eens een drietal e-boeken zodat ik me vast... lees meer

Anne-Marie Koenraad

Een jaar eerder heb ik ook al een cursus Lightroom gevolgd, tijd voor een opfrisser. Dit voorjaar heb een grote landschaps-fotoreis gemaakt naar de Serengeti, Tanzania en de RAW foto’s die ik daar heb gemaakt wil samen met hun uitwerken: het maximale eruit halen. Tijdens de sessie hebben we veel... lees meer

Tom

Al heel wat keren meegegaan met een workshop of fotoreis. Vanwege het onderwerp van de workshop, soms om een (voor mij) nieuw gebied te ontdekken of gewoon om weer eens bij te spijkeren op bepaalde technieken (noem het voor de gezelligheid). Frank en Yvonne helpen je weer even op weg... lees meer

Linda de Leur

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

De workshop lange sluitertijden in Frankrijk was een herhaling van twee jaar terug waar kennis opdoen weer op een hoog niveau was, waarvan de mosselpalen toch wel een uitdaging waren maar ook de zonsondergang in Audresselles waar geduld werd beloond. De workshops worden door Frank en Yvonne gegeven op een... lees meer

Tim Titsing

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Een workshop organiseren en begeleiden is een kunst. En Frank en Yvonne hebben alle vaardigheden om je een leerzame en vooral relaxte workshop te bezorgen. De kunst is om iedere deelnemer het gevoel te geven er alles uit te halen wat er in zit. Het was een topdag! Dank voor... lees meer

Marcel van Berkel

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto’s was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een workshop bij Betere Landschapsfoto is op de eerste plaats een ontspannen workshop, met veel aandacht voor de deelnemer. Als je twijfels hebt, dan zijn die niet nodig. Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je daar ook goed bij helpen indien... lees meer

Jan van der Heijden

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur