Fotograferen met lange sluitertijden en filters
Van A tot Z
E Book Fotograferen Met Lange Sluitertijden 4 Betere Landschapsfoto

e-book fotograferen met lange sluitertijden en filters

In het e-book ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ bundelen we onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van het fotograferen met lange sluitertijden en filters. Het e-book is compact en vanuit de praktijk geschreven.

Vol voorbeelden en heldere beschrijvingen

‘Fotograferen met lange sluitertijden met filters’ beschrijft aan de hand van voorbeelden hoe je foto’s met lange sluitertijden en filters maakt. Want je zult vaak van filters gebruik maken als je met lange sluitertijden fotografeert. De filters maken het mogelijk om 24 uur per dag met lange sluitertijden te fotograferen én tegelijkertijd belichtingsproblemen die je daarbij tegen komt op te lossen.

De afgelopen jaren begeleidden wij honderden cursisten in onze workshops ‘fotograferen met lange sluitertijden’. We gaven hen veel adviezen, tips en goede raad. Nu is deze kennis en ervaring samengebracht in dit e-book, zodat jij ook kunt profiteren van de professionele tips en voorbeelden.

Alles wat je over lange sluitertijden en het fotograferen met filters  wilt weten

In het e-book ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ leggen we in detail uit hoe filters werken, wanneer je ze gebruikt en hoe je de filters nauwkeurig plaatst. En nog belangrijker, aan de hand van verschillende voorbeelden krijg je duidelijke uitleg over het fotograferen met lange sluitertijden.

E-book Fotograferen met lange sluitertijden en filters in het kort

✅ Meer dan 80 pagina’s over hoe je met filters mooie foto’s met lange sluitertijden maakt
✅ Hoe filters belichtingsproblemen voor je oplossen, zelfs als je niet met lange sluitertijden fotografeert
✅ Ontdek de toegevoegde waarde van lange sluitertijden in je foto’s
✅ Ontdek hoe je foto’s met lange sluitertijden maakt
✅ Ontdek de toegevoegde waarde van een lange sluitertijd aan de compositie en sfeer in je foto’s
✅ Tientallen voorbeelden, inclusief gedetailleerde instellingen, filtergebruik en foto’s zodat je exact weet hoe wij onze foto’s maken
✅ Heldere uitleg die werkt in de praktijk
✅ Concreet inzicht in onze workflow
✅ Kaart met sluitertijden
✅ Stappenplan van set-up naar foto met lange sluitertijden

Voor wie is het e-book Fotograferen met lange sluitertijden en filters bedoeld

Het E-book ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ is geschikt voor de beginnende en de meer gevorderde fotograaf.

Het e-book is zo opgezet dat het geschikt is voor de fotograaf die met lange sluitertijden wil starten én voor de meer gevorderde fotograaf die het maximale uit het fotograferen met filters wil halen. Fotograferen met lange sluitertijden en filters is een compact en praktisch leerboek en naslagwerk in 1.

De uitleg en voorbeelden in dit e-book zijn zo opgezet dat je de tips en adviezen zelf stap voor stap in je eigen fotografie kunt toepassen. Het e-book is rijk geïllustreerd met tientallen voorbeelden en tips. De praktische bruikbaarheid voor jou staat steeds centraal.

Wij fotograferen al sinds 2010 met lange sluitertijden en filters en kennen alle ‘ins and outs’. Nu bundelen wij voor het eerst onze ervaring en knowhow in 1 e-book: ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’. Het e-book is geschreven vanuit onze jarenlange ervaring als professionele fotografen en workshopleiders. De opzet van dit e-book maakt het mogelijk om de kennis van ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ met jouw creativiteit te combineren.

Wat ontdek je in het e-book Fotograferen met lange sluitertijden en filters

Het e-book ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ bestaat uit meer dan 80 pagina’s, tientallen tips en inspirerende voorbeeldfoto’s. Wat kun je verwachten? We geven je een aantal voorbeelden uit het e-book.

Inzicht in de filters

Je start met een diepgaand inzicht in de filters die je helpen bij het fotograferen met lange sluitertijden en oplossen van belichtingsproblemen. Het blijft niet bij een algemene beschrijving. Je ontdekt onder andere wat de specifieke functie van een filter is en wanneer je een bepaald filter gebruikt. Je krijgt al veel tips. De volgende filters komen uitgebreid aan de orde:

  • Polarisatiefilter
  • Grijs verloopfilter
  • Grijsfilter
  • Variabel grijsfilter
  • Natural Night filter
Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen met lange sluitertijden en filters
Voorbeeld: afstellen van het polarisatiefilter

plaatsen en combineren van filters

In de praktijk zul je merken dat je verschillende filters combineert. Immers, ieder filter heeft een specifieke rol. Je krijgt gedetailleerde uitleg over:

  • Hoe je de filters plaatst
  • In welke volgorde je dat doet
  • En wat het effect op de sluitertijd en kwaliteit van je foto’s is
Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen met lange sluitertijden en filters
Voorbeeld: plaatsen van filters

lange sluitertijden en dynamiek

Als je precies weet wat filters voor je fotografie kunnen betekenen, wordt het fotograferen met lange sluitertijden steeds leuker. Als je net begint ben je blij als een foto met een lange sluitertijd lukt. Maar daarna wil je meer: je gaat langere en kortere sluitertijden afwisselen. Het landschap voor je ‘vertaal’ je naar een foto met een dynamiek die jou aanspreekt. Je wordt steeds creatiever in het toepassen van lange sluitertijden.

Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen met lange sluitertijden en filters
Voorbeeld: dynamiek

Beweging beïnvloedt de compositie

Een lange sluitertijd zelf is niet het onderwerp in de foto. De uitdaging is om lange sluitertijden zo toe te passen dat ze de compositie in het geheel en het onderwerp in de foto in het bijzonder versterken. In ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ ontdek je hoe dit werkt.

Een voorbeeldpagina uit het boek Fotograferen met lange sluitertijden en filters
Voorbeeld: compositie

Geen geheimen

In dit e-book hebben we geen geheimen voor je. Het e-book is vanuit onze praktijk geschreven. We geven je veel voorbeelden, tips en adviezen.

onze workflow met volledig uitgewerkte voorbeelden

We delen onze workflow met jou. Daar is niets geheims aan. Je zult merken dat we een bepaalde volgorde aanhouden omdat we van snelheid en gemak houden. In een aantal duidelijke stappen werk je naar je foto met lange sluitertijden toe. Het e-book ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ staat vol met voorbeelden. En we geven je zelfs volledig uitgewerkte voorbeeldfoto’s met alle instellingen en welke filters zijn gebruikt en hoe die zijn geplaatst erbij.

Bestel nu dit e-book en wordt ook expert op gebied van lange sluitertijden. ‘Fotograferen met lange sluitertijden en filters’ is 100% een eigen productie.