Groei in natuurfotografie
Veel praktijkvoorbeelden die je direct kunt toepassen
Groei In Natuurfotografie E book Cover 4 Betere Landschapsfoto

e-book groei in natuurfotografie

In het e-book ‘Groei in natuurfotografie’ is praktische informatie gebundeld op het gebied van natuurfotografie. Techniek, compositie en sfeer komen uitgebreid aan bod. Het e-book is compact en vanuit de praktijk geschreven.

Veel voorbeelden en heldere beschrijvingen

De uitleg en voorbeelden in dit e-book zijn zo opgezet dat je de tips en adviezen zelf stap voor stap in je eigen fotografie kunt toepassen. Het e-book is rijk geïllustreerd met tientallen voorbeelden en tips. De praktische bruikbaarheid voor jou staat steeds centraal.

Alles wat je in de basis over natuurfotografie wilt kunnen toepassen

In het e-book ‘Groei in natuurfotografie’ leggen we op eenvoudige wijze uit hoe je de techniek toepast. En nog belangrijker, aan de hand van verschillende voorbeelden krijg je duidelijke uitleg over hoe je in de basis composities vol sfeer opbouwt.

De afgelopen jaren begeleidden wij honderden cursisten in onze workshops. We gaven hen veel adviezen, tips en goede raad. Nu is deze kennis en ervaring samengebracht in dit e-book, zodat jij ook kunt profiteren van de professionele tips en voorbeelden.

E-book Groei in natuurfotografie in het kort

Welke onderwerpen worden in groei in natuurfotografie toegelicht?

✅ De basisuitrusting van de natuurfotograaf
✅ Voorbereiding, wat ga je onder welke omstandigheden fotograferen?
✅ Techniek en hoe je die in jouw voordeel laat werken
✅ Compositie: richt je op vlakverdeling, plaats van het onderwerp en diepte in je foto’s
✅ Sfeer, maak gebruik van wat de natuur je geeft
✅ Nabewerking om je foto’s te vervolmaken
✅ Tientallen voorbeeldfoto’s met instellingen
✅ Heldere uitleg die werkt in de praktijk
✅ Stappenplannen en checklists voor landschapsfotografie, macrofotografie en kustfotografie. Van voorbereiding tot en met review achteraf

Voor wie is het e-book groei in natuurfotografie bedoeld

Het E-book ‘’Groei in natuurfotografie‘ is voor de natuurfotograaf die al enige ervaring heeft en zijn of haar camera al kent. Nu ben je er klaar voor om meer ervaring op te doen en te groeien in natuurfotografie. Het doel is om je techniek te verbeteren. En je zet je eerste stappen op het vlak van meer creatieve natuurfoto’s. Compositie en sfeer staan daarbij centraal.

Beheers je die skills al, dan is ‘Groei in natuurfotografie’ een stevige check voor jou. Je kunt je kennis en ervaring testen en inzetten voor sfeervolle foto’s die jij persoonlijk mooi vindt. Je bent klaar om meer creatieve foto’s te maken. Groei in natuurfotografie is een compact en praktisch leerboek en naslagwerk in 1.

Als je al een workshop hebt geboekt of van plan bent om dat te doen, hoef je het e-book niet te bestellen. Want dan krijg je het e-book voor aanvang van de workshop automatisch in je mailbox.

Wat ontdek je in het e-book groei in natuurfotografie

Het e-book ‘Groei in natuurfotografie’ bestaat uit meer dan 80 pagina’s, tientallen tips en inspirerende voorbeeldfoto’s. Wat kun je verwachten? We geven je een aantal voorbeelden uit het e-book.

Voorbereiding

Een stukje voorbereiding voordat je gaat fotograferen helpt je bij het maken van betere en mooiere foto’s. In dit eerste hoofdstuk ontdek je hoe je dit doet. We bespreken onder andere:

 • Apparatuur
 • Het weer
 • Waarom en hoe je een statief gebruikt
 • Waarom filters je helpen bij het maken van betere foto’s
E Book Groei Verder In Fotografie 4 Betere Landschapsfoto
Voorbeeld: alle weer is geschikt om te fotograferen

Belichting

In het tweede hoofdstuk komt de belichting aan de orde. We leggen uit waarom het zo belangrijk is je foto goed te belichten en welke hulpmiddelen je camera daarvoor heeft. Controle over je belichting geeft je een voorsprong als je meer creatieve foto’s wilt maken.

E Book Groei Verder In Fotografie 5 Betere Landschapsfoto
Voorbeeld: waarom je ETTR toepast

Scherpte en scherptediepte

Naast de belichting geeft scherpte en scherptediepte je controle over je foto’s. Je krijgt ook in dit hoofdstuk praktische voorbeelden over waar en hoe je scherpstelt. En hoe je bijvoorbeeld de hyperfocale afstand in de praktijk toepast.

E Book Groei Verder In Fotografie 6 Betere Landschapsfoto
Stel altijd scherp waar jij dat wilt

Compositie en sfeer

Er zijn veel regels, of beter gezegd, veel uitgangspunten die je helpen bij het maken van een compositie vol sfeer. We besteden veel aandacht aan bijvoorbeeld:

 • Vlakverdeling
 • Beeldopbouw
 • Diepte
 • Elementen die sfeer in je foto’s brengen
E Book Groei Verder In Fotografie 7 Betere Landschapsfoto
Voorbeeld: diepte in je foto’s

Geen geheimen

In dit e-book hebben we geen geheimen voor je. Het e-book is vanuit onze praktijk geschreven. We geven je veel voorbeelden, tips en adviezen.

Verschillende checklists met praktische tips

We besteden een compleet hoofdstuk in ‘Groei in natuurfotografie’ aan verschillende checklists. We starten met drie checklists voor:

 • Landschapsfotografie
 • Kustfotografie
 • Macrofotografie

Maar we kijken ook specifiek naar:

 • Voorbereiding
 • Checks ter plaatse
 • Review nadat je de foto hebt gemaakt

Deze checklists bevatten vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden. De antwoorden op de vragen helpen je bij het vervolmaken van je foto’s.

Wat kun je er verder mee?

Het laatste hoofdstuk in ‘Groei in natuurfotografie’ richt zich op de toekomst. We laten je een aantal foto’s zien waarbij verschillende technieken zijn gebruikt die wij graag toepassen. Beheers je het geleerde in dit e-book, dan kun jij deze creatieve technieken ook toepassen.

Bestel nu dit e-book en wordt ook expert op gebied van natuurfotografie. ‘Groei in natuurfotografie’ is 100% een eigen productie.