Frank Geraedts

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Betere Landschapsfoto en Betere Smartphonefoto.
Workshopleider en cursusleider

Betere Landschapsfoto Frank Geraedts Over Ons Betere Landschapsfoto

Frank Geraedts is natuurfotograaf en gevestigd in Bergen op Zoom. Samen met zijn vrouw Yvonne Nieuwkerk richtte hij Betere Landschapsfoto op. Hij is beschikbaar voor (privé) workshops, cursussen en lezingen op het gebied van natuurfotografie en architectuurfotografie.

Fotografie en natuur speelden al een rol in het leven van Frank toen hij jong was. Op die jonge leeftijd was de waardering voor de natuur natuurlijk anders dan nu. Met zijn ouders heeft hij vele wandelingen en vakanties door heel Europa gemaakt. Daar kon hij de camera van zijn vader pakken en zijn eerste foto’s maken. In het begin van de jaren 2000 ging Frank naar veel verschillende landen buiten Europa. Zijn waardering en liefde voor de natuur groeide nog meer. In 2003 kocht hij zijn eerste digitale camera.

Afbeelding2 Betere Landschapsfoto

De start als professioneel natuurfotograaf was in 2010. De overstap naar fulltime vond in 2018 plaats. Een grote stap. Maar het was het risico en de moeite waard. Buiten zijn en vrijheid hebben geeft hem enorm veel energie. Door de jaren heen heb hij zich gespecialiseerd in landschapsfotografie, kustfotografie, macrofotografie en architectuurfotografie.

Zijn ervaring komt niet alleen voort uit het zijn van een zelfbewuste fotograaf. In een voormalig professioneel leven in de financiële wereld werkte hij met veel mensen uit veel verschillende landen. Frank is onder de mensen en deelt zijn kennis en ervaring op alle niveaus.

In de natuurworkshops fotografie ligt de focus op het werken met en fotograferen in de natuur. Door te kijken naar de locatie zelf, de mogelijkheden die de natuur geeft op het moment van fotograferen, en hoe je eenvoudig gebruik kunt maken van cameratechniek en persoonlijke voorkeuren om mooie foto’s te maken. Dat levert foto’s op die hij mooi vindt. En het is ook een tijd om opnieuw contact te maken met de natuur en te genieten van je tijd in de vrije natuur.

Bij voorkeur fotografeert Frank aan de kust. Je kunt hem daar als het ware ‘s nachts voor wakker maken.

Het goed kijken en bedenken hoe hij een landschap en situatie het beste kan vastleggen, was en is zijn grootste uitdaging. En die kwam voort uit de beste tip die hij ooit kreeg. Hij was met een Engelse fotograaf op pad en die zij op een grijze dag tijdens het fotograferen tegen hem: ‘Laat mij straks een foto vanaf deze plek zien. Het bewust zoeken, kijken, vinden, fotograferen, bekijken en verbeteren was begonnen.

Frank is de trotse ambassadeur en dealer van de merken NiSi, Leofoto, Think Tank en Lensbaby. Trots omdat hij ambassadeur mag zijn van merken en producten waar hij achter staat, en in de praktijk goede ervaringen mee op doet.