Fotoreis Opaalkust Beterelandschapsfoto Workshop 1 Betere Landschapsfoto

4 dagen kustfotografie

De Franse Opaalkust. Het klinkt ver weg maar op slechts twee en een half uur rijden van de Nederlandse grens en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. De Opaalkust. Word jij aangetrokken door de magie van het licht? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is de 4-daagse workshop Opaalkust voor jou.

Steile kliffen, brede zandstranden, prachtige foto’s

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen, brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen, mosselbanken en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! En dan hebben we het fort en de palenrijen nog niet genoemd. In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen. De kust is zeer geschikt voor het fotograferen met lange sluitertijden, vastleggen van dynamiek en ook verstilde beelden.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch zijn de stranden heel verschillend en hebben ze allemaal hun eigen karakter. Door te ontdekken hoe je het landschap en licht leest, maak je sfeervolle foto’s.

Een foto gemaakt tijdens de 4-daagse workshop Opaalkust

Geef je fotografie een flinke boost

Geef je natuurfotografie in 1 keer een flinke boost met deze 4-daagse workshop aan de Noord-Franse kust. In 4 dagen verbeter je je technische vaardigheden, maak je sterkere composities en ontdek je hoe je sfeer in je kustfoto’s brengt. En natuurlijk ontdek je ook alles over het fotograferen met lange sluitertijden. Je krijgt begeleiding van 2 professionele natuurfotografen op maar liefst 5 verschillende locaties.

Je bent intensief met fotografie bezig en ontdekt allerlei technieken waarmee je creatieve en sfeervolle foto’s maakt.

Over de 4-daagse workshop Opaalkust: techniek, compositie en lange sluitertijden

Je ontdekt de veelzijdigheid van kustfotografie én van de Opaalkust. Tijdens de 4-daagse workshop Opaalkust fotografeer je op 5 verschillende stranden die alle 5 hun eigen karakter hebben. Zo fotografeer je op zandstranden, de beroemde mosselpalen maar ook op rotsachtige stranden. Omdat je op verschillende momenten op een dag fotografeert, zul je met veelzijdige foto’s thuis komen.

Tijdens de 4-daagse workshop aan de Franse Opaalkust ga je lekker fotograferen. Door veel te fotograferen en ter plaatste tips en advies te krijgen, scherp je je skills aan. Belichten en scherpstellen zal eenvoudiger gaan. Je ontdekt hoe je snel bepaalt welke elementen je in een foto opneemt. En zeker zo belangrijk hoe je het landschap en aanwezige licht ‘vertaalt’ in een sfeervol beeld.

De foto’s worden nog specialer als je met lange sluitertijden fotografeert. Ontdek de ‘ins and outs’ van het fotograferen met filters. De filters zijn immers een perfect hulpmiddel waarmee je naar wens dynamiek in je foto’s brengt.

Frank en Yvonne zijn opaalkust specialisten

Samen hebben we al ruim 20 jaar ervaring in het fotograferen met filters in natuurfotografie. We bezoeken de Opaalkust een aantal keren per jaar. En dat al jaren lang. Want we komen er niet alleen tijdens de workshops. Inmiddels hebben we dit gebied zeer goed leren kennen. We kennen de mooie plekjes en weten precies – afhankelijk van de waterstand, het weer en locaties – welk strand op welk moment de beste mogelijkheden heeft.

Klein gebied, veel afwisseling

De Opaalkust is zeer afwisselend. Er zijn enorm veel fotogenieke plekken om te fotograferen. De 4-daagse workshop vindt op 5 verschillende stranden plaats. Zo heb je voldoende afwisseling én meer dan genoeg tijd om een locatie ook echt te leren kennen. In de 4-daagse workshop Opaalkust maak je kennis met de diversiteit die de kust te bieden heeft: weidse stranden, mosselpalen, een fort en diverse rotsstranden. Je fotografeert 4 keer tijdens de zonsondergang en 3 keer tijdens de zonsopkomst. Iedere sessie duurt 2-3,5 uur. Op de 2e dag bespreken we gezamenlijk een aantal foto’s.

Tussendoor heb je voldoende tijd om uit te rusten of om zelf te fotograferen. Ter plaatse geven wij je graag nog een aantal tips.

Wat ontdek je in de 4-daagse workshop aan de Opaalkust

In de workshop geef je je natuurfotografie een flinke boost. Behalve dat je op mooie locaties aan de Opaalkust fotografeert, verbeter je je techniek, krijg je meer en sneller inzicht in krachtige composities en ontdek je hoe je met het aanwezige licht en lange sluitertijden sfeer in je foto’s brengt. Én er is een uitgebreide sessie waarin we de gemaakte foto’s bespreken.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. De zee en stranden zijn onderhevig aan veranderende weersomstandigheden. Je ontdekt hoe je daar op inspeelt zodat de omgeving en omstandigheden voor je gaan werken en in je foto’s tot hun recht komen.

Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. En als je wilt, maak je samen met hen dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht.

De 4-daagse workshop Opaalkust in het kort

 

  • Vinden van een geschikte compositie zodat je een goed uitgangspunt hebt
  • Verbeter je technische vaardigheden
  • Vastleggen van licht, dynamiek en sfeer
  • Ontdek alle geheimen van het fotograferen met filters
  • Fotograferen met lange sluitertijden voor creatieve resultaten
  • Je krijgt ter plaatse én achteraf feedback op je foto’s
  • Vertalen van wat je ziet naar de foto zodat ook jouw foto’s impact hebben

Kleine groep, Veel persoonlijke aandacht tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van 2 ervaren fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de natuurfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en adviezen. En als je wilt, gaan we samen op zoek naar dé foto die jij wilt maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie, hoe je sfeer in de foto brengt en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ 1-op-1 begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens het fotograferen
✅ Feedback op je foto’s tijdens de workshop
✅ Samen dé foto maken
✅ E-book ‘Groei in natuurfotografie’ ter waarde van 14,97 euro
✅ Handige digitale gidsen over kustfotografie ter waarde van 20 euro
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ Na de 4-daagse workshop ontvang je nog eens praktische en bruikbare feedback op 4 foto’s
✅ Een supergave ervaring aan de Opaalkust

De 4-daagse workshop Opaalkust

compleet pakket

Je krijgt veel meer dan alleen de workshop. Enkele weken voor het begin van de workshop kustfotografie krijg je een compleet pakket van ons.

E-book ‘Groei in natuurfotografie’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop landschapsfotografie ontvang je ons e-book ‘Groei in natuurfotografie’. Ruim 80 pagina’s met praktische informatie over compositie, sfeer en techniek.

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een handig naslagwerk en leerboek in één en de foto’s zullen je inspireren.

Handige digitale gidsen

Je krijgt een digitale gids die specifiek ingaat op sterke composities voor kustfotografie en een gids over het fotograferen met lange sluitertijden. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Programma in de 4-daagse workshop Opaalkust

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Om 13.00 uur starten we met een interactieve presentatie waarin we je de vele mogelijkheden van de Opaalkust laten zien. Daarna bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen. Later die dag fotograferen we tijdens de zonsondergang.

Fotoreis Beterelandschapsfoto Opaalkust Noord Frankrijk Fort Betere Landschapsfoto

Dag 2-4
Per dag bezoeken we enkele locaties. Met zonsopkomst en zonsondergang zijn we steeds op de stranden te vinden. Frank en Yvonne leggen je steeds uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één begeleiding en feedback op je foto’s.

Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer hoe het zich gedurende deze 4 dagen ontwikkelt. In ieder geval fotograferen we steeds rondom de zonsopkomst en zonsondergang. Op de vierde dag sluiten we na de zonsondergang af. Je kunt er dan ook voor kiezen om nog wat langer te blijven om nog eens een locatie te bezoeken.

Tijdens de 4-daagse workshop vinden we, afhankelijk van het programma en weer, één moment waarop we in de groep foto’s bespreken. Je krijgt dan feedback op je foto’s en tips voor de volgende fotoshoot.

Workshop aan de Franse Opaalkust

1-op-1 begeleiding tijdens de workshops

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie en foto’s worden al ter plekke besproken. Als je wilt, werk je samen met hen aan dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke kustfoto’s te maken. Je kunt ze ook op andere locaties en onder andere omstandigheden toepassen.

bonus ter waarde van 45 euro – uitgebreide feedback achteraf

Na de 4-daagse workshop kustfotografie beoordelen we 4 foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer, techniek en filtergebruik. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

filters te leen

Er zijn 6 sets met filters van NiSi beschikbaar om te testen en te gebruiken tijdens het weekend. Gebruik is gratis. Gezien het thema van dit weekend neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Locatie van de workshop

Tijdens de 4-daagse workshop aan de Opaalkust bezoek je verschillende locaties. Daarbij beperken we het rijden tussen de locaties tot een minimum. Je hebt eigen vervoer nodig.

Inclusief

– 1-Op-1 begeleiding tijdens de workshops
– 4 dagen workshop, ochtendsessies van 07:30 uur tot 9:30 uur, avondsessies van 15:30 tot 19:30 uur. De tijden zijn indicatief en kunnen tijdens de workshop worden aangepast
– 1 Uitgebreide middagsessie waarin we de tot dan toe gemaakte foto’s bespreken
– Lenen van NiSi filters
– E-book ‘Groei in natuurfotografie’
– Digitale gidsen ‘Kustfotografie’ en ‘Fotograferen met filters’
– Uitgebreide beoordeling na de workshop van 4 foto’s

Exclusief

– Vervoer naar Frankrijk en ter plaatse tussen de locaties. Je hebt een eigen auto nodig.
– De 4-daagse workshop is exclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner. Omdat het geen pakketreis betreft, is dekking door het garantiefonds niet van toepassing.

Waar kan ik overnachten

We kunnen je in de buurt van de workshoplocaties verschillende accomodaties aanbevelen zodat je het rijden tot een minimum kunt beperken. Nadat je hebt geboekt ontvang je hier meer informatie over. De 4-daagse workshop Franse kust wordt standaard zonder overnachting aangeboden.

Ervaringsniveau

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal 10 deelnemers en 2 professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt deze variabelen op je camera instellen.

Het fotograferen met lange sluitertijden voegt een nieuwe dimensie aan de kust toe. Als je bijvoorbeeld een polarisatiefilter of grijsfilters hebt, neem die dan mee. Heb je al ervaring in het fotograferen met lange sluitertijden, dan is de workshop uitermate geschikt om je creativiteit te ontwikkelen.

Er zijn 6 sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Toegankelijkheid

Per dag bezoek je 2 locaties. Hiervoor heb je eigen vervoer nodig. Soms hoef je ter plaatse bijna niet te lopen en is een strand vrijwel vlak. Je komt ook op stranden met rotsen. Op één locatie loop je 2,5 kilometer. De stenen op de stranden kunnen glad zijn.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Filters (ND/grijs filter, grijs verloopfilter, polarisatiefilter). Als je geen filters hebt, kun je een filterkit lenen
– Een stevig statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Ik wil filters en een statief kopen

Filters
Goed, kies voor kwaliteit. Je hebt geïnvesteerd in je camera en objectieven en die verdienen goede filters. Anders verlies je te veel kwaliteit. Je zult onder andere scherpte verliezen en last hebben van nare kleurzweem. Wij werken met NiSi. Als ambassadeur en dealer kunnen wij dit merk van harte aanbevelen. Meer informatie over wat je nodig hebt lees je in dit artikel.

Statief
Een stabiel statief is erg handig voor als je met lange sluitertijden fotografeert. Wij fotograferen met de statieven van Leofoto. Voor meer informatie kun je dit artikel eens doornemen.

Als je al weet wat je wilt bestellen, kun je rechtstreeks naar de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je nu in voor de 4-daagse workshop aan de prachtige Franse Opaalkust

Reacties van deelnemers

Het weer was misschien niet optimaal, of juist wel, alles was nat met een beetje zonneschijn, dit zorgde in elk geval voor heldere en frisse kleuren. Jullie waren onvermoeibaar iedere cursist kreeg persoonlijke aandacht. De opzet was laagdrempelig, we kregen vooral praktisch advies en tips op maat, goeie foto, hoe... lees meer

Ton Smits

Leuke creatieve workshop. Fotograferen met ICM was nieuw voor mij en even wennen: waar stel je scherp, hoe snel beweeg je je camera en hoe beweeg je de camera in een rechte lijn? Zoals gebruikelijk bij Betere Landschapsfoto ontving je vooraf uitleg over de techniek ICM. Fijn om alvast in... lees meer

Meriam

Hoe zalig kan het zijn als je op een regendag in een groep terecht komt die samen gaan foto's maken met Frank en Yvonne aan de stuurknop. Vaak zou je zelfs je jas niet aandoen om buiten te gaan, maar voor een photoshoot doe je het wel! Heel wat dingetjes... lees meer

Chris Nicasie

Kustfotografie vraagt om goed weer; in ieder geval niet om regen. En wat een geluk hebben we gehad. Behalve in de vroege ochtend, bleef het op een buitje na droog en klaarde het weer voornovember zelf heel mooi op. Prachtige kusten met veel verschillende lichtomstandigheden: geweldig om met filters en... lees meer

Jaap Steeman

Fotograferen met lange sluitertijd en en filters Goede en duidelijke uitleg in het E-boek van de verschillende filters. Goed naslagwerk voor hoe zat het ookal weer

Jan Volten

In oktober de cursus [Masterclass Kustfotografie] in Cadzand gevolgd. Fantastische begeleiding van Frank en Yvonne in leuke groep. Genoeg ruimte voor technische uitleg. Horeca voor de lunch was vlakbij. Middels een paar opdrachten leer je de camera op de juiste manier in te stellen. Er was vrijheid en tijd genoeg... lees meer

Martin Fennema

Wederom genoten aan de Opaalkust Na de driedaagse van vorig, heb ik dit jaar deelgenomen aan de vierdaagse workshop. En ik heb geen seconde spijt gehad van deze “herhaling”. De gevarieerde kust is zo mooi en iedere keer weer anders. Waar we vorig jaar vooral zon en blauwe luchten hadden,... lees meer

Nicole Duin

Over het e-book 'Fotograferen is een Kunst': Een heerlijk praktisch en uitgebreid boek.

Peter van Roon

Kustfotografie in Westkapelle met zonsondergang een geslaagde avond ,heldere uitleg. Goede locatie om kennis op te doen , proeft naar meer.

Jan Dekker

Bedankt voor jouw ontvangst en begeleiding gisteren op de [Kalmthoutse] heide. Ik geniet nog na van de weidsheid van de heide, de stilte, het aangename gezelschap en jouw tips. Ik werk verder aan mijn persoonlijk project ‘fotograferen met innerlijke rust’. Een welgekomen afwisseling tussen ‘de snapshots’.

Geert Maenhout

Inmiddels ben ik al een aantal jaren in de weer met macro en dit was mijn tweede macroworkshop bij Frank en Yvonne. Verrassend hoeveel nieuwe dingen je toch elke keer weer kunt leren. We kregen goede tips over hoe je bokeh kunt creëren zonder regendruppels en hoe je tot een... lees meer

Karin Prins

Gisteren voor het eerst met dit nieuwe statief (Leofoto EF-324C) in tulpenvelden gefotografeerd, en enorm blij met deze aankoop. Staat stevig, is makkelijk te verstellen, je wordt niet gehinderd door middenkolom als je laag wilt en is makkelijk te reinigen. Één ervaring is natuurlijk nog beperkt maar eerste indruk is... lees meer

Hans van Kempen

Wow, wat een boeiende, leerzame en leuke dagen waren het! Samen met een vriendin nam ik deel aan de cursus op Texel. Het begon al vooraf dankzij het toegezonden cursusboek met de beschrijving van de opdrachten. Via de mail kwamen ook nog eens een drietal e-boeken zodat ik me vast... lees meer

Anne-Marie Koenraad

Een jaar eerder heb ik ook al een cursus Lightroom gevolgd, tijd voor een opfrisser. Dit voorjaar heb een grote landschaps-fotoreis gemaakt naar de Serengeti, Tanzania en de RAW foto’s die ik daar heb gemaakt wil samen met hun uitwerken: het maximale eruit halen. Tijdens de sessie hebben we veel... lees meer

Tom

Al heel wat keren meegegaan met een workshop of fotoreis. Vanwege het onderwerp van de workshop, soms om een (voor mij) nieuw gebied te ontdekken of gewoon om weer eens bij te spijkeren op bepaalde technieken (noem het voor de gezelligheid). Frank en Yvonne helpen je weer even op weg... lees meer

Linda de Leur

De workshop lange sluitertijden in Frankrijk was een herhaling van twee jaar terug waar kennis opdoen weer op een hoog niveau was, waarvan de mosselpalen toch wel een uitdaging waren maar ook de zonsondergang in Audresselles waar geduld werd beloond. De workshops worden door Frank en Yvonne gegeven op een... lees meer

Tim Titsing

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Een workshop organiseren en begeleiden is een kunst. En Frank en Yvonne hebben alle vaardigheden om je een leerzame en vooral relaxte workshop te bezorgen. De kunst is om iedere deelnemer het gevoel te geven er alles uit te halen wat er in zit. Het was een topdag! Dank voor... lees meer

Marcel van Berkel

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur