Fotoreis Opaalkust Beterelandschapsfoto Workshop 1 Betere Landschapsfoto

4 dagen fotografen aan de Opaalkust

De Franse Opaalkust. Het klinkt ver weg maar op slechts twee en een half uur rijden van de Nederlandse grens en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen.

Je fotografeert vier dagen in de buurt van Wissant op vijf verschillende stranden in verschillende omstandigheden bij afwisselende waterstanden. Je krijgt 1-op-1 begeleiding en ook een uitgebreide fotobespreking met de groep is inclusief.

uitdagende locaties voor sfeervolle beelden

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen, brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen en rotsen op de kustlijn, duinen, mosselbanken en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! En dan hebben we het fort, prachtige uitzichten en de palenrijen nog niet genoemd. De kustlijn is zeer geschikt voor het fotograferen met lange sluitertijden, vastleggen van dynamiek en ook verstilde beelden.

Past de workshop bij mij?

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal 10 deelnemers en 2 professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend. En je weet hoe je ze combineert en op je camera instelt. Tijdens de workshop krijg je hulp bij het finetunen van je technische vaardigheden.

Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit deze workshop haalt als je ervaring met natuurfotografie hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je in de praktijk toepassen. En je fotografeert al met filters, waaronder het polarisatiefilter en grijs verloopfilter.

Je krijgt persoonlijke aandacht tijdens de workshop en de begeleiding is dan ook op je eigen niveau afgestemd.

Fotograferen met filters en lange sluitertijden

Tijdens de workshop natuurfotografie aan de Opaalkust zul je veel met filters en lange sluitertijden fotograferen. Je kunt een professionele filterkit van NiSi van ons lenen. Gezien de aard van de workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee.

Programma 4-daagse workshop natuurfotografie aan de Opaalkust

4 Dagen | 5 Locaties | Zonsopkomst en zonsondergang | Verschillende waterstanden | Fotobespreking groep | 1-Op-1 begeleiding

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Om 13.00 uur starten we met een interactieve presentatie waarin we je de vele mogelijkheden van de Opaalkust laten zien. Aansluitend fotograferen we op twee locaties. Op de tweede locatie fotograferen we tijdens de zonsondergang.

Dag 2-4
Op deze dagen fotografeer in je in de ochtend tijdens de zonsopkomst. En in de middag en avond fotografeer je weer op een ander strand tijdens de zonsondergang. Tussendoor heb je voldoende tijd om uit te rusten of om zelf te fotograferen. Ter plaatse geven wij je graag nog een aantal tips.

Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. We houden rekening met het weer en hoe het zich gedurende deze vier dagen ontwikkelt.

Tijdens de 4-daagse workshop vinden we, afhankelijk van het programma en weer, één moment waarop we in de groep foto’s bespreken. Je krijgt dan feedback op je foto’s en tips voor de volgende fotoshoot.

Op de vierde dag sluiten we na de zonsondergang af. Je kunt er dan ook voor kiezen om nog wat langer te blijven om nog eens een locatie te bezoeken.

DSC6716 Betere Landschapsfoto

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht, weer en waterstand zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. De zee en stranden zijn onderhevig aan veranderende weersomstandigheden. Je ontdekt hoe je daar op inspeelt zodat de omgeving en omstandigheden voor je gaan werken en in je foto’s tot hun recht komen.

Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen. En als je wilt, maak je samen met hen dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht.

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig te bereiken. Je kunt vlak bij de stranden parkeren. Op de één locatie loop je ongeveer 1 kilometer over het zandstrand. Voor de verplaatsing tussen de locaties heb je eigen vervoer nodig. De meest noordelijke en meest zuidelijke locatie liggen op ongeveer 15 minuten rijden van elkaar. Sommige stranden bereik je via een trap. De stenen op de stranden kunnen glad zijn.

Kleine groep, veel persoonlijke aandacht tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt 1-op-1 begeleiding van 2 ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben samen al bijna 25 jaar ervaring ervaring in het geven van workshops en trainingen in de natuurfotografie. Aan de Opaalkust begeleidden ze al tientallen groepen en individuele fotografen.

Verwacht tijdens de workshops veel tips en adviezen, waardoor jij meer inzichten in en ervaring krijgt met natuurfotografie. Je kunt denken aan:

 • Hoe vind ik een fotogenieke plek?
 • Hoe bouw ik een aantrekkelijke compositie op?
 • Hoe zorg ik voor sfeer in de foto?
 • Hoe pas ik de techniek correct toe?

En natuurlijk is er veel ruimte om vragen te stellen. En als je wilt, gaan we samen op zoek naar de foto die jij graag wilt maken.

Frank en Yvonne zijn Opaalkust specialisten

Samen hebben we al ruim 25 jaar ervaring in het fotograferen met filters in natuurfotografie. We bezoeken de Opaalkust een aantal keren per jaar. En dat al jaren lang. Want we komen er niet alleen tijdens de workshops. Inmiddels hebben we dit gebied zeer goed leren kennen. We kennen de mooie plekjes en weten precies – afhankelijk van de waterstand, het weer en locaties – welk strand op welk moment de beste mogelijkheden heeft.

Wat neem ik zelf mee

 • Camera
 • Volle accu’s en lege geheugenkaartjes
 • Objectieven, voorkeur in de range tot zo’n 100mm, een langere brandpuntafstand is optioneel
 • Een stabiel statief

Filters, bij voorkeur:

 • 6 of 10 stops ND/grijsfilter
 • 2 stops grijsverloopfilter, bij voorkeur met een hard verloop
 • Polarisatiefilter

Verder neem je mee:

 • Warme kleding, zorg ervoor dat je je in lagen kunt kleden
 • Stevige schoenen of laarzen, bij voorkeur waterdicht
 • Tas of hoes voor om de camera
 • Afstandsbediening
 • Goede zin/je enthousiasme
 • Iets te eten en te drinken voor tijdens de workshops

Wat is inclusief

 • 4 dagen workshop, ochtendsessies van ongeveer 2 uur en middag/avondsessies van ongeveer 4 uur De tijden zijn indicatief en kunnen tijdens de workshop worden aangepast
 • 1-op-1 Begeleiding tijdens de fotoshoots
 • 1 Uitgebreide extra middagsessie waarin we de tot dan toe gemaakte foto’s bespreken
 • Lenen van NiSi filters
 • E-book ‘Groei in natuurfotografie’
 • Digitale gidsen ‘Kustfotografie’ en ‘Fotograferen met filters’
 • Uitgebreide beoordeling na de workshop per email van 4 foto’s

Wat regel je zelf

 • Vervoer naar Frankrijk en ter plaatse tussen de locaties. Je hebt een eigen auto nodig.
 • De 4-daagse workshop is exclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner. Omdat het geen pakketreis betreft, is dekking door het garantiefonds niet van toepassing.

Je bepaalt zelf waar en hoe je overnacht. We kunnen je in de buurt van de workshoplocaties verschillende accomodaties – van camping tot hotel – aanbevelen waar je kunt overnachten zodat je het rijden tot een minimum kunt beperken. Nadat je de workshop hebt geboekt ontvang je hier meer informatie over.

Houd rekening met het volgende

Er is geen minimum aantal deelnemers. Als je de workshop kunt boeken, gaat de workshop door. Ook als de workshop niet vol zit. Er zijn maximaal 6 deelnemers per begeleidende fotograaf.

De workshop gaat ook bij minder goed weer door. Minder mooie of meer uitdagende omstandigheden zorgen voor meer dynamische foto’s die een waardevolle toevoeging aan je portfolio zijn. Bij gevaarlijk weer wordt de workshop verplaatst naar een nieuwe datum. Restitutie van het betaalde bedrag is dan niet mogelijk.

Annuleren kan en mag altijd. Tot 30 kalenderdagen voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug. Tot 15 kalenderdagen voor aanvang 50%. Maar je mag altijd zelf iemand aanwijzen die namens jou de workshop komt volgen. De volledige annuleringsvoorwaarden zijn opgenomen in de algemene voorwaarden. Je vind ze onderaan deze pagina.

Meld je nu aan voor de 4-daagse workshop aan de Opaalkust

Heb je zin om mee te doen aan de workshop? Schrijf je vandaag nog in voor deze boeiende workshop en ontdek hoe je de adembenemende natuur kunt vastleggen. Mis deze kans niet om persoonlijke begeleiding te krijgen, waardevolle inzichten op te doen en samen met gelijkgestemde fotografen te leren en te groeien. Klik op de aanmeldknop en laat ons samen de schoonheid van de natuur verkennen!

Na aanmelding krijg je binnen 48 uur een bevestiging per e-mail.

Informatie over de workshop zoals het adres, startlocatie en themagids krijg je ongeveer één week voor het begin van de workshop. Als je voor de workshop vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Nicole Duin

Na de driedaagse van vorig jaar, heb ik dit jaar deelgenomen aan de vierdaagse workshop. En ik heb geen seconde spijt gehad van deze “herhaling”. De gevarieerde kust is zo mooi en iedere keer weer anders. Tussen flinke golven gestaan, gave wolkenluchten gezien… Met hulp en aanwijzingen van Frank en Yvonne heb ik mooie foto’s gemaakt, waar ik heel blij mee ben. Door de kleine groep kunnen ze je alle aandacht geven, kun je alles vragen terwijl je ook alle tijd hebt om lekker op jezelf bezig te zijn en van alles uit te proberen. Ik heb o.a. geleerd om niet meteen aan de slag te gaan, maar goed te kijken, niet te snel op te geven als de locatie in eerste instantie niet bijzonder lijkt…

Het was wederom niet alleen leerzaam maar heerlijk relaxt en gezellig. Bedankt voor de fijne dagen en tot gauw weer!

Jan van den Broek

Een paar dagen met Yvonne en Frank op schitterende lokaties intensief met landschapsfotografie bezig geweest. Ik heb er niet enkel extreem veel bijgeleerd maar heb ook nog een gezellige tijd gehad. Absolute aanrader!

Tim Titsing

De workshop in Frankrijk was een herhaling van twee jaar terug waar kennis opdoen weer op een hoog niveau was, waarvan de mosselpalen toch wel een uitdaging waren maar ook de zonsondergangen waar geduld werd beloond.

De workshops worden door Frank en Yvonne gegeven op een manier die niet dwingend is maar gemoedelijk met een mate van hoge kennis over fotografie. En als je enkele dagen met elkaar optrekt dan is alles een belevenis en was zou dan beter kunnen?

Reacties van deelnemers

De visie wat de natuur je geeft spreekt me erg aan bij Betere Landschapsfoto. Frank en Yvonne laten zien dat dit niet alleen is bij zonsopgang en zonsondergang is! Sfeervolle foto's maken kan gewoon midden op de dag onder alle weersomstandigheden. Zij laten zien hoe je dit doet in zowel... lees meer

Gerrie Leusink

Professionele uitleg van Frank en Yvonne op een persoonlijke wijze. Tijd makend voor iedere deelnemer. De nodige tips & tricks meegekregen om aan de slag te gaan. Zeker de moeite geweest om deze workshop gevolgd te hebben.

Wim Geyskens

Als lid van een fotoclub waar veel aandacht gaat naar de nabewerking van foto's bleef ik wat op mijn honger zitten. Ik miste, volgens mij, de essentie van fotografie namelijk starten met het maken van een goede foto. Zo besliste ik om eens een workshop te volgen bij Betere Landschapsfoto.... lees meer

Richard Leloup

Al eens een workshop meegedaan met een workshop landschapsfotografie, Frank en Yvonne helpen je weer hoe een bepaalde techniek werkt en je leert iets nieuws. Je hoeft niets te vragen ze komen vanzelf naar je toe met suggesties en oplossingen. Goede uitleg compositie en fototoestel.

Kees Kristelijn

Het weer was misschien niet optimaal, of juist wel, alles was nat met een beetje zonneschijn, dit zorgde in elk geval voor heldere en frisse kleuren. Jullie waren onvermoeibaar iedere cursist kreeg persoonlijke aandacht. De opzet was laagdrempelig, we kregen vooral praktisch advies en tips op maat, goeie foto, hoe... lees meer

Ton Smits

Leuke creatieve workshop. Fotograferen met ICM was nieuw voor mij en even wennen: waar stel je scherp, hoe snel beweeg je je camera en hoe beweeg je de camera in een rechte lijn? Zoals gebruikelijk bij Betere Landschapsfoto ontving je vooraf uitleg over de techniek ICM. Fijn om alvast in... lees meer

Meriam

Hoe zalig kan het zijn als je op een regendag in een groep terecht komt die samen gaan foto's maken met Frank en Yvonne aan de stuurknop. Vaak zou je zelfs je jas niet aandoen om buiten te gaan, maar voor een photoshoot doe je het wel! Heel wat dingetjes... lees meer

Chris Nicasie

Kustfotografie vraagt om goed weer; in ieder geval niet om regen. En wat een geluk hebben we gehad. Behalve in de vroege ochtend, bleef het op een buitje na droog en klaarde het weer voornovember zelf heel mooi op. Prachtige kusten met veel verschillende lichtomstandigheden: geweldig om met filters en... lees meer

Jaap Steeman

Fotograferen met lange sluitertijd en en filters Goede en duidelijke uitleg in het E-boek van de verschillende filters. Goed naslagwerk voor hoe zat het ookal weer

Jan Volten

In oktober de cursus [Masterclass Kustfotografie] in Cadzand gevolgd. Fantastische begeleiding van Frank en Yvonne in leuke groep. Genoeg ruimte voor technische uitleg. Horeca voor de lunch was vlakbij. Middels een paar opdrachten leer je de camera op de juiste manier in te stellen. Er was vrijheid en tijd genoeg... lees meer

Martin Fennema

Wederom genoten aan de Opaalkust Na de driedaagse van vorig, heb ik dit jaar deelgenomen aan de vierdaagse workshop. En ik heb geen seconde spijt gehad van deze “herhaling”. De gevarieerde kust is zo mooi en iedere keer weer anders. Waar we vorig jaar vooral zon en blauwe luchten hadden,... lees meer

Nicole Duin

Over het e-book 'Fotograferen is een Kunst': Een heerlijk praktisch en uitgebreid boek.

Peter van Roon

Kustfotografie in Westkapelle met zonsondergang een geslaagde avond ,heldere uitleg. Goede locatie om kennis op te doen , proeft naar meer.

Jan Dekker

Bedankt voor jouw ontvangst en begeleiding gisteren op de [Kalmthoutse] heide. Ik geniet nog na van de weidsheid van de heide, de stilte, het aangename gezelschap en jouw tips. Ik werk verder aan mijn persoonlijk project ‘fotograferen met innerlijke rust’. Een welgekomen afwisseling tussen ‘de snapshots’.

Geert Maenhout

Inmiddels ben ik al een aantal jaren in de weer met macro en dit was mijn tweede macroworkshop bij Frank en Yvonne. Verrassend hoeveel nieuwe dingen je toch elke keer weer kunt leren. We kregen goede tips over hoe je bokeh kunt creëren zonder regendruppels en hoe je tot een... lees meer

Karin Prins

Fotograferen met Betere Landschapsfoto is anders dan anders. De workshops zijn talrijk waarbij diverse technieken aan bod komen. De reizen zijn bijzonder en gaan naar plekken waar andere fotoreisorganisaties niet heen gaan. De enige twijfel die ik vooraf had was of er een klik zou zijn met de begeleiders maar... lees meer

Hennie Zeij

Gisteren voor het eerst met dit nieuwe statief (Leofoto EF-324C) in tulpenvelden gefotografeerd, en enorm blij met deze aankoop. Staat stevig, is makkelijk te verstellen, je wordt niet gehinderd door middenkolom als je laag wilt en is makkelijk te reinigen. Één ervaring is natuurlijk nog beperkt maar eerste indruk is... lees meer

Hans van Kempen

Twee keer een workshop gevolgd en twee maal het Event bijgewoond. Frank en Yvonne zijn geweldige fotografen die kennis en creativiteit weten over te brengen. Zij doen dit op een weldoordachte manier. Telkens krijg je vooraf een handig hulpmiddel met tips en informatie om te bestuderen. Elke workshop start met... lees meer

Marja Bax

Wow, wat een boeiende, leerzame en leuke dagen waren het! Samen met een vriendin nam ik deel aan de cursus op Texel. Het begon al vooraf dankzij het toegezonden cursusboek met de beschrijving van de opdrachten. Via de mail kwamen ook nog eens een drietal e-boeken zodat ik me vast... lees meer

Anne-Marie Koenraad

Een jaar eerder heb ik ook al een cursus Lightroom gevolgd, tijd voor een opfrisser. Dit voorjaar heb een grote landschaps-fotoreis gemaakt naar de Serengeti, Tanzania en de RAW foto’s die ik daar heb gemaakt wil samen met hun uitwerken: het maximale eruit halen. Tijdens de sessie hebben we veel... lees meer

Tom

Al heel wat keren meegegaan met een workshop of fotoreis. Vanwege het onderwerp van de workshop, soms om een (voor mij) nieuw gebied te ontdekken of gewoon om weer eens bij te spijkeren op bepaalde technieken (noem het voor de gezelligheid). Frank en Yvonne helpen je weer even op weg... lees meer

Linda de Leur

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

De workshop lange sluitertijden in Frankrijk was een herhaling van twee jaar terug waar kennis opdoen weer op een hoog niveau was, waarvan de mosselpalen toch wel een uitdaging waren maar ook de zonsondergang in Audresselles waar geduld werd beloond. De workshops worden door Frank en Yvonne gegeven op een... lees meer

Tim Titsing

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Een workshop organiseren en begeleiden is een kunst. En Frank en Yvonne hebben alle vaardigheden om je een leerzame en vooral relaxte workshop te bezorgen. De kunst is om iedere deelnemer het gevoel te geven er alles uit te halen wat er in zit. Het was een topdag! Dank voor... lees meer

Marcel van Berkel

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto’s was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een workshop bij Betere Landschapsfoto is op de eerste plaats een ontspannen workshop, met veel aandacht voor de deelnemer. Als je twijfels hebt, dan zijn die niet nodig. Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je daar ook goed bij helpen indien... lees meer

Jan van der Heijden

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur