Landscape: Basic SkillsDatum: zaterdag 13 april 2019, van 11:00 uur tot 17:00 uur

Prijs: € 109


Over de workshop

Je ziet een mooi landschap. En daar wil je een mooie foto van maken. Maar hoe doe je dat? Wil je de basis in één dag goed onder de knie krijgen? Dan is dit de workshop voor jou! Beterelandschapsfoto biedt jouw de handvatten waarmee je aantrekkelijke landschapsfoto's kunt maken.

Tijdens deze dag beginnen we bij het begin. Maar waar begin je eigenlijk mee? Waar ga je staan? Hoe bouw je een beeld op? En hoe creëer je diepte in je foto? Waar stel je scherp? En hoe werken diafragma, sluitertijd en ISO eigenlijk samen? Op deze, en nog veel meer vragen krijg je antwoord tijdens de workshop. Samen zullen we de stappen doorlopen om tot aantrekkelijke landschapsfoto's te komen. Je leert de basistechnieken zodat je zelf mooie landschapsfoto's kunt maken. Wij begeleiden je van het begin tot het eind!

Deze workshop landschapsfotografie vindt plaats in Oisterwijk in het Groene Woud. Dit afwisselende gebied wordt onder andere gekenmerkt door mooie bossen en vennen. In het uitgestrekte gebied van ruim 400 hectare liggen tientallen vennen, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. We bezoeken enkele mooie locaties in dit gebied.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, professionele fotografen met een zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. De fotografen kennen de locatie zeer goed.

 

Programma


Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 50 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op de basis voor landschapsfotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van aantrekkelijke composities. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

De workshop start om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur. De workshop vindt plaats aan de in het Groene Woud in Oisterwijk.

Beterelandschapsfoto start altijd met een drankje en een presentatie waarin we je meenemen in de wereld van landschapsfotografie. We gaan verder met de techniek en bespreken een aantal foto's die wij op de locatie hebben gemaakt.  Daarna gaan we in de praktijk aan de slag. Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie in het bos. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 in het veld. Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Na deze workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto's te kunnen maken.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie.


Wanneer

Wil je samen met ons je landschapsfotografie-skills ontwikkelen? Meld je dan aan voor deze workshop landschapsfotografie in Oisterwijk. Er zijn nog plaatsen vrij op:

- zaterdag 13 april 2019, van 11:00 uur tot 17:00 uurErvaring

Je bent nieuw in de landschapsfotografie of je wil je techniek verbeteren. Je bezit een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen korte afstanden over grotendeels onverharde paden. De paden kunnen modderig zijn.


Details

- Hele dag in Oisterwijk
- Maximaal 10 deelnemers
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime landschapsfotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leren scherpstellen in een landschap
- Fotograferen met de optimale scherptediepte
- Leren werken met sluitertijd, diafragma en ISO.
- Het bepalen van composities

Wat krijg je

- Vooraf E-pages landschapsfotografie
- E-page basic skills landschapsfotografie
- Persoonlijke begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Geschikte kleding

Nice to have:
- Afstandsbediening