Landschapsfotografie Technische vaardighedenDatum:     datum 2020 volgt

Prijs:        € 109

Plaats:     Oisterwijk


Over de workshop landschapsfotografie

Wil je een stevige basis leggen zodat je aantrekkelijke landschapsfoto's kunt maken? Leren hoe en waar je scherp stelt zodat je in altijd de scherpte legt waar jij wil? Er voor zorgen dat je foto's altijd goed belicht zijn, ongeacht de omstandigheden? En leren hoe je geschikte locaties voor landschapsfotografie kunt vinden? Het kan en wij leren je hoe het werkt. Landschapsfotografie kun je het hele jaar door beoefenen waar en wanneer je maar wil. In deze workshop maak je kennis met de techniek van landschapsfotografie leer je hoe je stap voor stap een betere landschapsfoto maakt. Wij begeleiden je van het begin tot het eind.

We starten de workshop landschapsfotografie met een korte presentatie. Aan de hand van een aantal voorbeelden nemen we je mee in de wereld van de landschapsfotografie. We leggen de techniek op een begrijpelijke manier aan je uit. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Je leert scherpstellen en met scherpte en scherptediepte werken. Ook gaan we diep in op het goed belichten van je foto’s. En hoe je deze technieken inzet om aantrekkelijke landschapsfoto's te maken. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto's in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.


Deze workshop landschapsfotografie vindt plaats in Oisterwijk in het Groene Woud. Dit afwisselende gebied wordt onder andere gekenmerkt door mooie bossen en vennen. In het uitgestrekte gebied van ruim 400 hectare liggen tientallen vennen, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. We bezoeken enkele mooie locaties in dit gebied.

 

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere landschapsfoto maakt. De fotografen kennen de locatie goed.


Programma workshop landschapsfotografie

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op de basis voor landschapsfotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van aantrekkelijke composities. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

De workshop start om 10:30 uur en duurt tot 16:30 uur. De workshop vindt plaats aan de in het Groene Woud in Oisterwijk.

Beterelandschapsfoto start altijd met een drankje en een presentatie waarin we je meenemen in de wereld van landschapsfotografie. We gaan verder met de techniek en bespreken een aantal foto's die wij op de locatie hebben gemaakt.  Daarna gaan we in de praktijk aan de slag. Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie in het bos. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 in het veld. Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Na deze workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto's te kunnen maken.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie.


Wanneer

Wil je samen met ons je skills ontwikkelen? Meld je dan aan voor deze workshop Landschapsfotografie Technische vaardigheden in Oisterwijk. Er zijn nog plaatsen vrij op:

datum 2020 volgt.

 

Is de workshop volgeboekt? Meld je dan aan voor de reservelijst.

Details

Hele dag in Oisterwijk

Maximaal 10 deelnemers

Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime landschapsfotografen

Veel fotograferen in de praktijk


Wat ga je doen

Leren scherpstellen in een landschap

Fotograferen met de optimale scherptediepte

Leren werken met sluitertijd, diafragma en ISO.

Het bepalen van composities


Wat krijg je

Vooraf E-book 'Fotograferen is een kunst'
E-page Technische vaardigheden
Persoonlijke begeleiding op locatie
Gedegen, schriftelijke feedback op 4 foto’s
Veel praktische tips
Een leuke en leerzame dag


Wat neem je mee

Camera
Objectieven
Statief
Geschikte kleding
AfstandsbedieningErvaring

Je bezit een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend. Indien nodig leren wij je hoe je deze variabelen in de praktijk combineert.  

 

De workshop is geschikt voor iedereen die de techniek om landschapsfotografie te beoefenen onder de knie wil krijgen. Of je nu meer of minder ervaring in de fotografie hebt, het scherpstellen, scherptediepte en belichten in de landschapsfotografie vraagt specifieke aandacht. Ook leer je hoe je een geschikte plek vindt om landschapsfoto’s te maken. We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze technische basis heb je nodig voordat je meer creatieve landschapsfoto’s kunt maken.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen korte afstanden over grotendeels onverharde paden. De paden kunnen modderig zijn.