sfeervolle herfstfoto’s maak je in de hoge venen in de herfst

een detailopname van het meest fotogenieke riviertje in de Hoge Venen

Hoe leg je de prachtige herfsttinten van de Hoge Venen vast? Hoe geef je de kleuren natuurlijk weer? En vooral, hoe laat je de flow van de fotogenieke riviertjes het beste tot hun recht komen. Een witbalans selecteren en zomaar met een langere sluitertijd fotograferen levert je niet veel bijzonders op. Dat is vervelend. Fotograferen is leuk en dat moet ook zo blijven. Je kunt niet alleen maar topfoto’s maken. Maar ontdekken hoe je foto’s beter worden en hoe je de herfst vast legt doe je in de workshop landschapsfotografie Hoge Venen de oranje rivier.

Mooie composities en een supergave flow van de rivier in je foto’s

De Ardennen zijn in de herfst op z’n mooist. In de buurt van Verviers ligt een van de mooiste riviertjes van de Belgische Ardennen. Verscholen in de bossen stroomt het water via enkele hoogteverschillen verder het landschap in. De rivier kun je vastleggen met lange sluitertijden. Verder is het bos erg fotogeniek en komen de herfstkleuren volledig tot hun recht. Op korte afstand van elkaar zijn er veel fotogenieke plekken. En iedere plek kent weer verschillende mogelijkheden.

De Hoge Venen thuis opnieuw beleven als je naar je foto’s kijkt. Het kan. Met levensechte kleuren en een dynamische beweging in het water. Deze inzichten kun je altijd toepassen. In alle landschappen en in alle omstandigheden. Het kan en wij weten hoe. Ontdek met ons het het werkt. Je krijgt veel tips en trucs.

Wat ontdek je in De workshop landschapsFOTOGRAFIE Hoge venen in de herfst

  • Leg dynamiek in water vast door met lange sluitertijden te werken. De flow trekt je als het ware de foto in
  • Ontwikkel je creativiteit, iedere plek heeft verschillende mogelijkheden
  • Breng kleuren in balans
  • Creëer rust in het bos want te drukke foto’s zijn niet zo prettig om naar te kijken

We laten je zien hoe je de omgeving ordent en rust creëert zodat je foto’s aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Je ontdekt hoe je de verschillende elementen in de omgeving gebruikt en hoe je de compositie opbouwt, bijvoorbeeld met aansprekende voorwerpen op de voorgrond. Je zult gebruik maken van doorkijkjes en hoogteverschillen. In deze uitdagende workshop laat je het landschap voor je werken.

Deze workshop vindt plaats op een supermooie locatie en is een must voor de landschapsfotograaf. Je gaat met mooie foto’s en veel tips en trucs naar huis.

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over landschapsfotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Wil jij in de herfst aantrekkelijke landschapsfoto’s maken? Meld je dan aan voor deze workshop Hoge Venen: de oranje rivier

de workshop landschapsfotografie hoge venen de oranje rivier

De workshop landschapsfotografie Hoge Venen vindt plaats in de herfst en begint om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. De workshop vindt plaats in de Hoge Venen tussen Verviers en Spa.

compleet pakket

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop landschapsfotografie ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim 100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in landschapsfotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op het fotograferen in de herfst en het vastleggen van dynamiek én rust in de landschapsfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

interactieve presentatie

De workshop begint met een interactieve presentatie. Ondertussen geniet je van koffie/thee en iets lekkers. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van de Hoge Venen. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je mooiere foto’s met meer impact maakt.

ontdek je nieuwe mogelijkheden

Je ontdekt hoe je dynamiek én rust tegelijkertijd in een foto vast legt. Welke sluitertijd je kiest bepaal je zelf maar er zijn handige tips en soms gewoon betere keuzes te maken. Samen met ons ga je fotograferen en je zult zien welke elementen het goed in een herfstachtige foto doen. In de workshop ligt daar de nadruk op. Van ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer en onder alle omstandigheden. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je na afloop weet hoe je de herfst op z’n mooist vastlegt. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids dat je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

We geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop Hoge Venen in de herfst krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. We helpen je met het maken van dynamische maar niet te drukke foto’s.

Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken.

Bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop landschapsfotografie beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

De locatie van de workshop

De workshop landschapsfotografie Hoge Venen de oranje rivier vindt plaats in de herfst in de buurt van Verviers en Spa. De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Je fotografeert de hele dag in de Hoge Venen. Dit hoog gelegen gebied kent enorm veel afwisseling en is wat ons betreft een van de mooiste natuurgebieden in Europa. Gelukkig voor ons allemaal ligt het niet zo ver weg. Langs een mooi riviertje vind je ongelofelijk veel aantrekkelijke plekjes om te fotograferen.

Heb ik ervaring nodig?

Ervaring met landschapsfotografie of natuurfotografie in het algemeen is niet nodig. Wel is het erg handig als je basiskennis van de techniek hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en bij voorkeur kun je de instellingen naar je wens aanpassen. Je kunt ook deelnemen als je al meer ervaring hebt. Je zult altijd iets nieuws in onze workshop ontdekken. Wij helpen jou met het verbeteren van je skills.

De workshop is geschikt voor iedereen die betere composities in landschappen wil maken. Of je nu meerof minder ervaring in de fotografie hebt, het zorgvuldig opbouwen van je compositie in de landschapsfotografie vraagt specifieke aandacht. Ook ontdek je hoe je een geschikte plek vindt en een compositie opbouwt zodat je mooie landschapsfoto’s kunt maken.

We werken met kleine groepen en geven je écht persoonlijke aandacht. We helpen je stap voor stap en begeleiden je op jouw eigen niveau. Deze workshop geeft je, gecombineerd met een stevige technische basis, alle handvatten om aantrekkelijke landschapsfoto’s te maken.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Objectieven
– Statief
– Polarisatiefilter
– 6 of 10 stop ND filter
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera
– Lunch

Nice to have:
– Afstandsbediening
– 2 stop grijsverloop filter

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken en ligt ten zuiden van Verviers. Reken vanaf daar op zo’n 20 minuten reistijd. Parkeren is gratis. Je kunt de snelweg tot vlak bij de locatie volgen. Ter plaatse lopen we ongeveer drie kilometer. Het terrein loopt redelijk vlak en kent een klein hoogteverschil. Er zijn geen steile hellingen, we komen enkele trappen tegen. 

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
za. 31-10-2020 Van 10:00 uur tot 16:30 uur In de buurt van Spa, België €119,- inschrijven

Reacties van deelnemers

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!
Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto's foto's die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen.

Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil ...

Bas Ruiter

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden.
Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Recent heb ik een coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. Een intensief traject met uitdagende opdrachten. De begeleiding en feedback van Yvonne en Frank was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling. Het heeft mij gebracht dat ik blijf experimenteren en vooral te durven. Ik ben erg blij met de resultaten van deze coaching.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto's van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur