Workshop Kalmthoutse heide in de winter

AAE9994 Beterelandschapsfoto

In de praktische workshop Kalmthoutse Heide in de winter ligt de nadruk op het maken van technisch goede foto’s met een sterke en sfeervolle compositie.

De Kalmthoutse Heide is een 3.750 hectare groot gebied op de grens van België en Nederland. Het kenmerkt zich door heide, bossen, vennen en een grote diversiteit aan flora en fauna. Ook in de winter is dit gebied zeer fotogeniek.

Op de dag van de workshop nemen we het landschap en weer als uitgangspunt en bezoeken we een aantal uitdagende en fotogenieke locaties op de Kalmthoutse Heide.

Ontdek wat je gaat DOEN IN DEZE WORKSHOP Kalmthoutse heide in de winter

  • Tijdens de winterworkshop bezoek je een ander gedeelte van het park dan tijdens de zomerworkshop
  • Verdieping brengen in je fotografie door te werken met wat de natuur je geeft
  • Praktisch toepassen van de techniek. Denk hierbij aan belichting, gebruik van het histogram, scherpstellen en scherptediepte
  • De foto leren zien. Het vertalen van het landschap naar een foto met diepte en sfeer
  • Compositietechnieken toepassen

Het landschap bepaalt wat je gaat fotograferen. Op elke locatie die we bezoeken, kijken we naar de mogelijkheden. Je krijgt hierbij onze hulp. De foto’s die jij maakt, worden 1-op-1 in het veld besproken. Hierdoor groei jij direct verder in landschapsfotografie, omdat de tips en adviezen die je van ons krijgt direct in de praktijk toepasbaar zijn. De workshop Kalmthoutse Heide in de winter zal je veel afwisseling bieden.

Kleine groep, Veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt 1-op-1 begeleiding van 2 ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben samen al ruim 20 jaar ervaring in het geven van workshops en trainingen in natuurfotografie. Verwacht tijdens de workshops veel tips en adviezen, waardoor jij meer inzichten in en ervaring krijgt met landschapsfotografie. Je zult antwoord krijgen op vragen zoals:

  • Hoe vind ik een fotogenieke plek?
  • Hoe bouw ik een aantrekkelijke compositie op?
  • En hoe pas ik de techniek correct toe?

Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. En als je wilt, gaan we samen op zoek naar de foto die jij graag wilt maken.

Bij de waardevolle workshop is inbegrepen:

✅Gratis e-book ‘Groei in natuurfotografie’ van 80 pagina’s ter waarde van € 14,97
✅Persoonlijke 1-op-1 begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ Een handige digitale gids over landschapsfotografie ter waarde van € 10
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Meld je snel aan voor de bijzondere workshop Kalmthoutse Heide in de winter

Programma workshop Kalmthoutse heide in de winter

De workshop op de Kalmthoutse Heide begint om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur. Vanaf de oostkant van het park gaan we het gebied met de vennen in. Je fotografeert in een ander gebied dan je tijdens de zomer workshops met de bloeiende heide doet.

compleet pakket

E-book ‘Groei in natuurfotografie’

Je krijgt het e-book ‘Groei in natuurfotografie. Ruim 80 pagina’s met praktische informatie over compositie, sfeer en techniek. In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een handig naslagwerk en leerboek in één en de foto’s zullen je inspireren.

Handige digitale gids over landschapsfotografie

Voor de workshop krijg je een digitale gids die specifiek ingaat op cameratechniek en het vastleggen van sterke composities en het fotograferen in de winter. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Korte en inspirerende presentatie

De workshop begint met een korte presentatie. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee naar de Kalmthoutse Heide. We geven je al direct tips en advies. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe je mooiere foto’s met meer impact maakt.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. We helpen je met het maken van landschapsfoto’s. Er zijn maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken. Bij minder goed weer gaat de workshop gewoon door. We laten ons verrassen door wat de natuur ons te bieden heeft. Daar spelen we op praktische wijze op in.

Optie: uitgebreide review van 10 foto’s die je tijdens de workshop maakt

Na de workshop landschapsfotografie kun jij je foto’s laten reviewen. Je mag ook foto’s die je eerder maakte toevoegen. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop. De review bestel je los van de workshop. De review is niet inbegrepen en vindt online of schriftelijk plaats.

Locatie van de workshop

De workshop Kalmthoutse Heide in de winter vindt plaats in Kalmthout. We verzamelen op een parkeerplaats aan de oostzijde van het park. We starten om 09:00 uur en ronden om ongeveer 13:00 uur af.

Heb ik ervaring nodig

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen en fotografen die al meer praktische ervaring hebben. Ervaring met landschapsfotografie of natuurfotografie in het algemeen is niet nodig. Wel is het erg handig als je basiskennis van de techniek hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en bij voorkeur kun je de instellingen naar je wens aanpassen. Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van ons.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven. Van groothoek tot en met tele objectief: je komt verschillende landschappen met verschillende mogelijkheden tegen
– Statief
– Geschikte kleding, raadpleeg vooraf de weersvoorspelling
– (Waterdichte) schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera voor het geval dat het regent

Nice to have:
– Afstandsbediening
– Filters (ND, grijs verloop, polarisatie) . Tijdens deze korte workshop kunnen bij uitzondering geen filters worden geleend.

Toegankelijkheid

De locatie in Kalmthout is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis. Op de Kalmthoutse Heide volgen we deels onverharde paden. Sanitaire voorzieningen zijn ter plaatse niet beschikbaar. Je loopt ongeveer 5 kilometer over de heide. Stevige schoenen zijn aan te raden.

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
Zaterdag 28 januari 2023 09:00 uur tot 13:00 uur Kalmthoutse Heide 95,00
Zaterdag 11 februari 2023 09:00 uur tot 13:00 uur Kalmthoutse Heide 95,00

Reacties van deelnemers

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust.
Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info.
Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb ik me ingeschreven.
Spannend want landschapsfotografie met filters was nieuw voor mij.
Vanaf minuut 1 voelde het veilig en vertrouwd.
Het samen kijken naar het landschap en de hulp bij het bepalen van de compositie heeft letterlijk en figuurlijk mijn ogen geopend.
De heldere uitleg over de werking van filters was top!
Ik ben met nog meer enthousiasme en energie naar huis gegaan dan ik kwam. Het smaakt naar meer, dat ga ik zeker doen.
Ik kan iedereen die zich wil verdiepen in kust- en landschapsfotografie aanraden om een workshop of cursus te volgen bij Frank en Yvonne.

Jullie willen ook heel graag een tip:
Ik kan alleen maar zeggen blijf het enthousiaste, open en eerlijke team dat jullie zijn!

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur